001

KAPPA 4 - balení DL1 na 500l mléka

KAPPA 4 - balení DL1 na 500l mléka

 Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

koupit
IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka

IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka

 Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry.

koupit
SIGMA 17 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka

SIGMA 17 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka

Roquefortská plíseň, modré a světle šedé barvy, vyvážené chuti s příměsí ovocných tónů a krémovitou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Pro sýry typu Gorgonzola a Fourmes. 

koupit
SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis

SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis

Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).

koupit
GAMMA 1 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka

GAMMA 1 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka

Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

koupit
Popel sýrařský - sáček 1kg

Popel sýrařský - sáček 1kg

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Působí také velmi efektně 

koupit
LAMBDA 3 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr

LAMBDA 3 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr

 Typická kyselost a hustotou bulharského jogurtu. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

koupit
LAMBDA 3 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr

LAMBDA 3 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr

 Typická kyselost a hustotou bulharského jogurtu. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

koupit
Podložka pod sýry - imitace slámy v roli o šíři 30cm

Podložka pod sýry - imitace slámy v roli o šíři 30cm

Vhodná pro odkapávání, zrání sýrů i pro prezentaci sýrů. Zajistí výšku sýru od podložky cca 4mm, stébla jsou dutá a cirkulace vzduchu je tak lepší. Dobře se udržuje.  Cena za 1cm z role o šířce 30cm.  

koupit
LAMBDA 21 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr

LAMBDA 21 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr

 Velmi měkký a křehký jogurt, rychlé prokysávání a velmi nízké dokysávání. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka. Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.    

koupit
GAMMA 1 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka

GAMMA 1 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka

Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

koupit
IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka

IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka

  Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry. Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V příp

koupit
IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka

IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka

 Chuť jemnější, střední prozrávání, bílá až krémová barva, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

koupit
IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka

IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka

 Chuť jemnější, střední prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

koupit
Popel sýrařský - sáček 500g

Popel sýrařský - sáček 500g

**Popel sýrařský - sáček 500g** Popel sýrařský je vysoce kvalitní produkt určený pro všechny milovníky domácího sýraření, kteří chtějí své tvarohové sýry posunout na novou úroveň. Tento jedinečný sýrařský popel, balený v praktickém 500g sáčku, je ideální pro aplikaci na povrch zrajících sýrů, kde hraje klíčovou roli při podpoře růstu bílé plísně. Bílá plíseň je zásadní pro proces zrání mnoha druhů sýrů, a díky popelu získáváte nejen vynikající chuťový profil, ale také vizuálně atraktivní vzhled svých s

koupit