001

IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka

IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka

Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

koupit
IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka

IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka

 Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry.

koupit
SIGMA 17 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka

SIGMA 17 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka

Roquefortská plíseň, modré a světle šedé barvy, vyvážené chuti s příměsí ovocných tónů a krémovitou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Pro sýry typu Gorgonzola a Fourmes. 

koupit
SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis

SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis

Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).

koupit
SIGMA 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens

SIGMA 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens

Kmen vytvářející průměrné zabarvení do oranžova a silné aroma.

koupit
GAMMA 1 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka

GAMMA 1 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka

Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

koupit
Popel sýrařský - sáček 1kg

Popel sýrařský - sáček 1kg

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Působí také velmi efektně 

koupit
SIGMA 96 SP - St. Paulin

SIGMA 96 SP - St. Paulin

Kultura pro výrobu sýru St. Paulin a podobných lisovaných sýrů s přírodní oranžovou kůrkou.

koupit
Iota ff čerstvé sýry kultura pro výrobu

Iota ff čerstvé sýry kultura pro výrobu

Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

koupit
Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 5l mléka

Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 5l mléka

 Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr! Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě 

koupit
LAMBDA 6 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr

LAMBDA 6 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr

 Mírně kyselý, pomalé dokysávání, velmi mírné odloučení syrovátky.

koupit
Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 25l mléka

Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 25l mléka

 Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr! Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury, to vše v jedné tubě. A návod k výrobě! 

koupit
Beaugel 11 - Petits Affinés - Malé Zrající sýry - na 25l mléka

Beaugel 11 - Petits Affinés - Malé Zrající sýry - na 25l mléka

 Jak povýšit tvaroh na něco delikátního?.Uděláte z něj zrající sýr! Kompletní kultura pro zrající sýry tipu Crottin. Nejlepší výsledky jsou z mléka kozího, ale z kravského budou také výborné. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě 

koupit
Beaugel 8 TOMMETTE/GOUDA - na 25l mléka

Beaugel 8 TOMMETTE/GOUDA - na 25l mléka

 Každý si chce zkusit udělat bochník sýra! S touto kulturou můžete, výsledek se dostaví.. Kompletní kultura sýr jemnějšího typu Gouda nebo pikantnějšího Tomme. Můžete zvolit postup bez lisování nebo sýr přilisovaný nízkým tlakem. Už po dvou týdnech budete mít výsledky. Lepší chuti dosáhnete při delším zrání, přibližně 8 týdnů. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě 

koupit
Beaugel 9 CAMEMBERT - na 25l mléka

Beaugel 9 CAMEMBERT - na 25l mléka

 Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)! Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.   Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě 

koupit