001

DELTA - termofilní DL1 na 100 - 200l mléka

DELTA - termofilní DL1 na 100 - 200l mléka

 Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu  pasta filata , jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.

koupit
Beaugel práškové syřidlo MIKROBIÁLNÍ G2200MM - 60g

Beaugel práškové syřidlo MIKROBIÁLNÍ G2200MM - 60g

Mikrobiální práškové syřidlo Beaugel G2200MM v množství 60g.   Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 4000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší. 

koupit
IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru

IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru

Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.  Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné f

koupit
IOTA Kefír 3 DL3,5 - na 150l mléka

IOTA Kefír 3 DL3,5 - na 150l mléka

Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.  Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné f

koupit
IOTA Probi 1 DL3,5 na 150 - 180l zakysaného mléka

IOTA Probi 1 DL3,5 na 150 - 180l zakysaného mléka

Kultura pro výrobu probiotického zákysu, který je obohacen o prospěšné bifidobakterie. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit. K nahlédnutí inspirativní video.  Výraz probiotický pochází z řečtiny a znamená pro život , je opakem slova antibiotický, proti životu .   

koupit