001

Popel sýrařský - kelímek 50g

Popel sýrařský - kelímek 50g

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Působí také velmi efektně 

koupit
SIGMA 18 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka

SIGMA 18 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka

Roquefortská plíseň, intenzivní modré a zelené barvy, výrazné chuti s krémovitou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Typicky pro modrý sýr typu d'Auvergne a typu bleu des Causses

koupit
FF14 - 200g - Tomette/Gouda

FF14 - 200g - Tomette/Gouda

Forma pro malý lehce lisovaný sýr typu Tomette. Doporučovaná při výrobě Tomette z kultury Beaugel 8 - Tomette.  Možno lisovat na sobě a víko vyhovuje zatížení PET lahví. Forma pro lisovaný sýr, včetně víka. 

koupit
SIGMA 15 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka

SIGMA 15 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka

Roquefortská plíseň světle modré a zelené barvy, jemné chuti s pevnou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Doporučováno pro sýr typu Gorgonzola, měkké sýry s modrou plísní a kozí sýry s modrou plísní 

koupit
FF26 - Buche, prům.4,8 x d.20cm

FF26 - Buche, prům.4,8 x d.20cm

Forma válcového tvaru bez dna vhodná pro výrobu sýru typu Buche - tvarohový zrající sýr s plísní válcového tvaru . Nebo pro další sýry ve tvaru válečku. 

koupit
Vidlice pikýrovací - nerez

Vidlice pikýrovací - nerez

Nerez vidlice pro tvoření otvorů u sýrů s modrou plísní.  Pro sýry typu Roquefort, Gorgonzola nebo Niva. Pro sýry s modrou plísní dle návodu pro domácí výrobu z kultur Beaugel12 a Beaugel13. 

koupit
FF51 - forma na Čerstvý sýr - 100g

FF51 - forma na Čerstvý sýr - 100g

 Formička/ odkapávací košíček na Čerstvý sýr k šestikusové Krabičce na Čerstvý sýr  Zařazeno do programu   pro výrobu Čerstvého sýru z kultury Beaugel 10 - Čerstvý sýr.

koupit
FF29 - Fourmette Bleue - Modrý váleček, prům.6,3 x d.13,8cm

FF29 - Fourmette Bleue - Modrý váleček, prům.6,3 x d.13,8cm

 Forma válcového tvaru bez dna vhodná pro výrobu sýru typu Fourmette Bleue - Modrý váleček z kulturyBeaugel13. Nebo pro další sýry válcového tvaru, např. Buche

koupit
Box 2,6l s víkem - odkapávací - 28,7x19,5x7cm

Box 2,6l s víkem - odkapávací - 28,7x19,5x7cm

Box pro odkapávání sýrů s víkem. Připravené dírky pro odkapávání syrovátky v prolisu stěn.  Možno dávat i více boxů na sebe. Pasuje do Boxu 3,4l s víkem, který tvoří spodek k zachytávání syrovátky. 

koupit
Krabička/tácek topol 18,6x5cm, výška 2,1cm - 10ks

Krabička/tácek topol 18,6x5cm, výška 2,1cm - 10ks

Podtácek z topolového dřeva pro balení a prodej sýrů nebo jejich dílů. Tvar typický jako podklad pro plísňový sýr typu Saint Maure.  Cena za 1ks: 13,50 Kč. Balení 10ks.  

koupit
FF52 - forma na Čerstvý sýr - 200g

FF52 - forma na Čerstvý sýr - 200g

 Formička/ odkapávací košíček na Čerstvý sýr k šestikusové Krabičce na Čerstvý sýr  Zařazeno do programu   pro výrobu Čerstvého sýru z kultury Beaugel 10 - Čerstvý sýr.

koupit
Krabička/tácek topol 18,6x5cm, výška 2,1cm - 100ks

Krabička/tácek topol 18,6x5cm, výška 2,1cm - 100ks

Podtácek z topolového dřeva pro balení a prodej sýrů nebo jejich dílů. Tvar typický jako podklad pro plísňový sýr typu Saint Maure.  Cena za 1ks: 12,50 Kč. Výhodné balení 100ks.  

koupit
Box 3,4l s víkem - odkapávací - 28,7x19,5x9cm

Box 3,4l s víkem - odkapávací - 28,7x19,5x9cm

Box pro odkapávání sýrů s víkem. Připravené dírky pro odkapávání syrovátky v prolisu stěn.  Možno dávat i více boxů na sebe. Pasuje do Boxu 2,6l s víkem a Boxu 3,4 s víkem, který tvoří spodek k zachytávání syrovátky. 

koupit
KAPPA 4 - balení DL3,5 na 1500l mléka

KAPPA 4 - balení DL3,5 na 1500l mléka

 Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

koupit
KAPPA 3 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka

KAPPA 3 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka

Směs pro sýry s oky. Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další.   Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.

koupit