Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu. Působí také velmi efektně
Roquefortská plíseň, intenzivní modré a zelené barvy, výrazné chuti s krémovitou strukturou. Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Typicky pro modrý sýr typu d'Auvergne a typu bleu des Causses
Forma pro malý lehce lisovaný sýr typu Tomette. Doporučovaná při výrobě Tomette z kultury Beaugel 8 - Tomette. Možno lisovat na sobě a víko vyhovuje zatížení PET lahví. Forma pro lisovaný sýr, včetně víka.
Roquefortská plíseň světle modré a zelené barvy, jemné chuti s pevnou strukturou. Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Doporučováno pro sýr typu Gorgonzola, měkké sýry s modrou plísní a kozí sýry s modrou plísní
Forma válcového tvaru bez dna vhodná pro výrobu sýru typu Buche - tvarohový zrající sýr s plísní válcového tvaru . Nebo pro další sýry ve tvaru válečku.
Nerez vidlice pro tvoření otvorů u sýrů s modrou plísní. Pro sýry typu Roquefort, Gorgonzola nebo Niva. Pro sýry s modrou plísní dle návodu pro domácí výrobu z kultur Beaugel12 a Beaugel13.
Formička/ odkapávací košíček na Čerstvý sýr k šestikusové Krabičce na Čerstvý sýr Zařazeno do programu pro výrobu Čerstvého sýru z kultury Beaugel 10 - Čerstvý sýr.
Forma válcového tvaru bez dna vhodná pro výrobu sýru typu Fourmette Bleue - Modrý váleček z kulturyBeaugel13. Nebo pro další sýry válcového tvaru, např. Buche
Box pro odkapávání sýrů s víkem. Připravené dírky pro odkapávání syrovátky v prolisu stěn. Možno dávat i více boxů na sebe. Pasuje do Boxu 3,4l s víkem, který tvoří spodek k zachytávání syrovátky.
Podtácek z topolového dřeva pro balení a prodej sýrů nebo jejich dílů. Tvar typický jako podklad pro plísňový sýr typu Saint Maure. Cena za 1ks: 13,50 Kč. Balení 10ks.
Formička/ odkapávací košíček na Čerstvý sýr k šestikusové Krabičce na Čerstvý sýr Zařazeno do programu pro výrobu Čerstvého sýru z kultury Beaugel 10 - Čerstvý sýr.
Podtácek z topolového dřeva pro balení a prodej sýrů nebo jejich dílů. Tvar typický jako podklad pro plísňový sýr typu Saint Maure. Cena za 1ks: 12,50 Kč. Výhodné balení 100ks.
Box pro odkapávání sýrů s víkem. Připravené dírky pro odkapávání syrovátky v prolisu stěn. Možno dávat i více boxů na sebe. Pasuje do Boxu 2,6l s víkem a Boxu 3,4 s víkem, který tvoří spodek k zachytávání syrovátky.
Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.
Směs pro sýry s oky. Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další. Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.