Vítězný recept ze soutěže Flora Džem 2019 od autorky paní Veroniky Rauschové. Oproti povidlům se tento švestkový džem vaří mnohem kratší dobu, proto v něm ucítíte svěží chuť ovoce, obohacené badyánem, hřebíčkem a skořicí. Složení výrobku: švestky odpeckované (Prunus domestica), cukr, želírující látka - pektin, perníkové koření 1% Hmotnost: 175 g
Filety z kapra jsou jemně uzené na bukovém dřevě, nakrájené na kousky, vložené do skleniček a zalité slunečnicovým olejem, doplněné kořením. Maso je bez kostí, příjemně aromatické, hodí se na saláty, do pomazánek, na chlebíčky, na toasty, atd. Doporučujeme přidat pár kapek citrónu. Složení výrobku: uzené filety z kapra (Cyprinus carpio) 76% (filety z kapra, jedlá sůl, přírodní kouř), slunečnicový olej 23%, koření Alergeny: ryby Hmotnost: 130 g
Vepřovka jak má být - obsahuje 99% kvalitního masa. Pouze kousky vepřového masa a soli tak akorát. Maso pustí šťávu během sterilování, tudíž se můžete těšit na šťavnaté, nevysušené maso. Složení výrobku: vepřové maso 99% (ČR), jedlá sůl Hmotnost: 130 g
Klasická vepřová konzerva - obsahuje kusy vepřového masa (99%) a soli tak akorát. Maso pustí šťávu během sterilování, tudíž se můžete těšit na šťavnatou pochoutku. Složení výrobku: vepřové maso 99% (ČR), jedlá sůl Hmotnost: 210 g
Uzené vepřové maso bez dusitanových solí, vyuzené klasickým způsobem na bukovém dřevu. Složení výrobku: uzené vepřové maso ČR (90% při sádce - vepřové maso, jedlá sůl, přírodní kouř), solný nálev (sůl, voda) Hmotnost: 210 g
Vítězný recept ze soutěže Flora Džem 2018 od autorky paní Květuše Hildebrandtové. Vychutnáte výraznou chuť višní, pravý třtinový rum jim dodává velmi příjemné aroma. Složení výrobku: višně odpeckované (Prunus ceraus L.), cukr, rum Republica 1,8% (třtinový destilát, třtinový cukr), želírující látka - pektin Hmotnost: 170 g
Originální kombinace lahůdkové vepřové paštiky a Olomouckých tvarůžků. Dobře uzrálý tvarůžek jsme položili na paštičku a zapekli přímo ve skleničce. V každé skleničce je skutečně jeden celý tvarůžek, který dodává výrobku nezaměnitelnou, typickou chuť. Složení výrobku: vepřové maso 43% (podbradek a plec), cibule, uzené vepřové maso, vepřová játra, Olomoucký tvarůžek 1ks, 15% (tvaroh, jedlá sůl, mlékařské kultury, voda), paštikové koření, jedlá sůl Alergeny: laktóza Hmotnost: 130 g
Naše Zelenináda je lahůdková směs běžné a méně obvyklé zeleniny, která prošla mléčným kvašením (jako kysané zelí). Chuť jsme ještě vylepšili kořeněným lákem z jablečného octa. Slovanské národy měly vždy v oblibě kvašenou zeleninu, což je znovu se vracející způsob uchování plodin ze zahrádek a políček. Takto upravená zelenina získává příjemně kyselou chuť, je dobře stravitelná a obsahuje spousty vitamínů. Výběr zeleniny jsme podřídili možnostem klimatu podhůří Jeseníků, tedy druhům zelenin, které na