Via Delicia

Fazolová polévka s masem a chilli  bez lepku

Fazolová polévka s masem a chilli bez lepku

Strakaté fazole (také pinto fazole), které jsme použili do této polévky, mají výraznou chuť a moučnou konzistenci. Inspirací nám byl klasický Tex-Mex pokrm Chilli con Carne, můžete se tedy těšit na pikantnější polévku (ale není až tak moc ostrá). Fazole jsou napučené a nenadýmají. Složení výrobku: voda, napučené fazole 28%, uzené maso 10% (vepřové maso, sůl), rajčatový protlak, mrkev, celer, slunečnicový olej, sůl, cukr, koření, chilli paprika Alergeny: celer Hmotnost: 300 g

koupit
Fazolová polévka se zeleninou

Fazolová polévka se zeleninou

Drobné bílé fazole vynikají jemnou, lehce oříškovou chutí. Tím, že jsme je nechali napučet, jsou lehčeji stravitelné a nenadýmají. Jsou bohaté na vlákninu, bílkoviny a hořčík, pomáhají snižovat vysoký krevní tlak. V naší polévce, inspirované toskánskou recepturou, jsme s nimi nešetřili. Můžete se těšit na vyváženou chuť fazolí, čerstvé zeleniny, rajčatového základu a středomořského koření. Složení výrobku: voda, napučené fazole 28%, mrkev, celer, rajčatový protlak, slunečnicový olej,

koupit
Houbový kuba

Houbový kuba

Tradiční staročeský pokrm ze sušených hub a ječných krup, který se dá jíst studený, ohřátý přímo ve skleničce, nebo navíc ještě zapečený. Na houbách jsme nešetřili, takže máte šanci ochutnat stroček (ten nesmí ve směsi chybět, po něm se pokrmu někdy říká Černý kuba), křemenáče, klouzky a samozřejmě hříbky. Složení výrobku: ječné kroupy vařené (61%), cibule, vepřové sádlo škvařené, směs sušených hub (hřib hnědý (Imleria badia), křemenáč osikový (Leccinum aurantiacum), kozák březový (Leccinum scabrum), klou

koupit
Houby na smetaně  ideální k těstovinám

Houby na smetaně ideální k těstovinám

Smetanové omáčky na těstoviny se těší stále větší oblibě. Připravili jsme pro vás tuto omáčku plnou hub podušených na másle a na cibulce, zjemněnou smetanou. Omáčku vaříme pouze z čerstvých hub - používáme žampiony a hlívu z českých pěstíren. Bílé víno podporuje harmonickou chuť omáčky - veškerý alkohol se zcela odpaří během vaření ještě před plněním do skleniček. Složení výrobku: houby (žampiony (Agaricus hortensis) 28%, hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) 9%), voda, smetana 21%, cibule, bílé víno, slun

koupit
Hovězí maso na drceném pepři

Hovězí maso na drceném pepři

Klasická úprava hovězího masa, které je ozvláštněno chutí čerstvě drceného pepře. Vlivem speciálně navržené sterilizace je maso šťavnaté a příjemné aromatické chuti.  Složení výrobku: hovězí maso (ČR) 93%, lžíce vody pro lepší šťavnatost, černý pepř 1%, sůl Hmotnost: 210 g

koupit
Hovězí na rajčatech  ideální k těstovinám

Hovězí na rajčatech ideální k těstovinám

Kvalitní těstoviny si zaslouží poctivou omáčku z nejlepších surovin. V případě této se jedná více o boloňské ragú než o omáčku. Je to ingrediencemi nabušená perla s vysokým obsahem masa, (100% čisté a libové hovězí). Dále obsahuje loupaná rajčata aromatické odrůdy San Marzano, která vynikají množstvím dužniny. Používáme bílé víno, abychom podpořili harmonickou chuť omáčky - veškerý alkohol se zcela odpaří během vaření ještě před plněním do skleniček. Složení výrobku: loupaná rajčata, hovězí maso, bílé vín

koupit
Hrachová polévka s uzeným masem

Hrachová polévka s uzeným masem

Zelený napučený hrách získává jemnou chuť podobnou čerstvému hrášku, ale není tak sladký. Probuzené enzymy dokáží naštěpit složité sacharidy na jednodušší a snadněji stravitelné. Proto naše hrachová polévka nenadýmá. Složení: Voda, napučený hrách 24%, uzené maso (vepřové maso, sůl, bukový kouř), mrkev, celer, sůl, koření Alergeny: celer Hmotnost: 300 g

koupit
Hrušky a jeřabiny  s kapkou hruškovice

Hrušky a jeřabiny s kapkou hruškovice

Zapomenutá kombinace dvou ovocí, která dozrávají ve stejnou dobu. Jeřabiny dodávají hruškám narůžovělou barvu, ale především vzniká nezaměnitelná chuť, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Složení výrobku: hrušky (Pyrus communis) 45%, sirup (voda, cukr, výluh koření), jedlé jeřabiny (Sorbus aucuparia) 10%, hruškovice 1% Hmotnost: 210 g, hmotnost po okapání 110 g

koupit
Hříbky  v jemném octovém nálevu

Hříbky v jemném octovém nálevu

Nakládané hříbky ozdobí každou studenou mísu, obložené chlebíčky a jednohubky. Výborné ke zvěřinové terině. Ale varujeme Vás, jsou docela návykové. Složení výrobku: pravé hřiby (Boletus edulis) 60%, octový nálev 35% (voda, ocet, cukr, jedlá sůl, koření, hořčičné semínko), zelenina (mrkev, cibule) Alergeny: hořčice Hmotnost: 190g, hmotnost po okapání 120g

koupit
Jahodový džem

Jahodový džem

Vůni a chuť jahod určitě každý z nás zná. Ochutnejte náš džem z vyzrálých jahod, který je výborný jak na palačinky či vafle, ale i do bílého jogurtu pro zdravou svačinku. Složení výrobku: zahradní jahody (Fragaria grandiflora), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g

koupit
Játrová paštika s restovanou cibulkou

Játrová paštika s restovanou cibulkou

Tradiční játrová paštika - zabíjačková hrubě mletá paštika z vepřových jater, do které přidáváme pořádnou porci cibulky, restované na vepřovém sádle. Složení výrobku: vepřové maso (ČR), vepřová játra 30%, cibule 18%, uzené maso (bez přidaných rychlosolí), paštikové koření, jedlá sůl Hmotnost: 130 g

koupit
Jehněčí pečínka

Jehněčí pečínka

Ovce byly odpradávna chovány v horských a podhorských oblastech Jeseníků. Jehněčí maso se zpracovávalo většinou za čerstva, nejběžnější úpravou bylo pečení s přidáním sezónní zeleniny a bylinek. Připravili jsme pro Vás tuto delikatesu, která získává jemné aroma díky nakládání do zeleniny a koření. Složení výrobku: jehněčí pečené maso (ČR) - hřbet, kýta, plec (89% před tepelnou úpravou), cibule, mrkev, celer, jedlá sůl, koření Hmotnost: 210 g

koupit
Jelení paštika s brusinkami

Jelení paštika s brusinkami

Tato chuťově výrazná paštika z naloženého jeleního masa a brusinek je skutečnou lahůdkou pro znalce a milovníky zvěřinových specialit. Složení výrobku: jelení maso 51%, vepřový podbradek, zelenina (cibule, mrkev, celer), červené víno, brusinky 3%, cukr, koření, jedlá sůl Hmotnost: 130 g

koupit
Jeřabinový džem

Jeřabinový džem

Náš džem má typickou chuť jeřabin s mírnou hořkostí, připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže marmeláda je bez slupiček a zrníček. Složení výrobku: dřeň z jedlých jeřabin (Sorbus aucuparia var. moravica), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g

koupit
Kachní foie gras s kapkou koňaku

Kachní foie gras s kapkou koňaku

Dříve se husy a kachny chovaly snad u každé chalupy - kvůli masu, peří a sádlu. Z dobře vykrmených ptáků pak statkáři získali také krásná světlá játra jemné chuti. U nás se na tuto delikátní pochoutku trochu zapomnělo, ale třeba ve Francii je to stále velice vyhledávaná a ceněná delikatesa. Játra marinujeme v koňaku a tepelně upravujeme přímo ve skleničce. Složení výrobku: játra ze speciálně vykrmovaných kachen 98%, koňak Hennessy V.S 1,2%, sůl Hmotnost: 115 g

koupit