Kousky králíka a vepřového bůčku, naložené ve voňavém koření a upečené dozlatova společně s cibulkou a kořenovou zeleninou. Složení výrobku: králičí maso 62%, vepřový bůček 25%, cibule, mrkev, celer, jedlá sůl, koření Hmotnost: 210 g
Představte si čerstvě utržená rajčata, která pečeme v troubě, až začnou karamelizovat a pustí šťávu. Z tohoto voňavého základu a ze zeleniny restované na panenském olivovém oleji pak vykouzlíme polévku krémové konzistence. Můžete ji doplnit nastrouhaným sýrem, těstovinami, rýží, nebo smetanou. Ale servírovaná jen tak, samotná, je úplné pohlazení. Složení výrobku: rajčata 83%, zelenina 9% (brambory, cibule, mrkev, celer), panenský olivový olej, sůl, cukr, zázvor, koření Alergeny: celer Hmotnost:
Pstruh duhový, vylovený z čistých vod pohoří Jeseníků, ze pstruháren v našem okolí. Používáme výhradně čerstvé pstruhy, které vaříme v páře, doplňujeme lžičkou přepuštěného másla a lehce okořeníme. Tato delikatesa se dá konzumovat za studena s pečivem nebo ohřátá, s bramborovými přílohami, zeleninou apod. Složení výrobku: pošírovaná filátka z čerstvých pstruhů duhových (92% v čerstvém stavu), přepuštěné máslo (7,5%), jedlá sůl, koření Alergeny: ryby, laktóza Hmotnost: 130 g
Rakytník řešetlákový je zdomácnělý ovocný keř pocházející z východu, někdy zvaný sibiřský zázrak. Věděli jste, že plody rakytníku obsahují několikanásobně více vitamínu C než citrony? A nejen to, jsou nabušené antioxidanty a vitamíny skupiny B, D, E. Ale co je nejzajímavější - vitamínů zůstává pořád dost i po uvaření na džem. Zakládáme si na rychlé výrobě, aby si všechny cenné látky co největší sílu. Složení výrobku: šťáva z rakytníku (Hippophae rhamnoides), cukr, želírující látka - pektin
Dárek pro milovníky rybích specialit. Ryby jsou filetované, bez kostí, drobné svalové kostičky jsou díky sterilování zcela změklé, podobně jako u sardinek v oleji.
Paleta výběrových sladkovodních ryb z českých chovů, pečlivě opracovaných na filety bez kostí. Rybí filety jsou jemně ochucené kořením, aby vynikla jejich delikátní chuť. Tímto balíčkem uděláte radost každému fanouškovi rybích specialit.
Zavařené ryzce ve sladkokyselém nálevu jsou pravá delikatesa pro znalce. Specifická chuť těchto hub se dobře projeví v našem jemném octovém nálevu. Složení výrobku: ryzec smrkový (Lactarius deterrimus) 45%, octový nálev 45% (voda, kvasný ocet lihový, cukr, jedlá sůl, koření, hořčičné semínko), cibule, mrkev Alergeny: hořčice Hmotnost: 190g, hmotnost po okapání 100g
Mladé, čerstvě natrhané smrkové výhonky vrstvíme do nádoby střídavě s cukrem. Cukr vytahuje z výhonků šťávy, ve kterých se rozpustí a vzniká sirup, který filtrujeme a ještě dochucujeme šťávou z čerstvých citronů. Složení výrobku: přírodní výluh ze smrkových výhonků (Picea abies), cukr, voda Objem: 265 ml
Ano, čtete dobře, smrkové výhonky jsou skutečně základem tohoto neobvyklého džemu příjemně pryskyřičné vůně a chuti. Smrkové výhonky se používaly na přípravu sirupu a čaje, my jsme posunuli jejich využití dále. Džem je zvláště vhodný ke grilovaným masům. Složení výrobku: smrkové výhonky (Picea abies) 50 %, voda, cukr, citronová šťáva, želírující látka - pektin Hmotnost: 175g
V hájenkách a na panstvích bylo srnčí maso v sezóně relativně často na jídelním stole. Srnčí maso je velmi vyhledávané pro svou chuť i dnes. Ve starých recepturách se často kombinuje se sladkým vínem. Dovolili jsme si tedy vytvořit hrubě mletou paštiku s přídavkem portského vína, které dodává paštice nezaměnitelnou chuť. Složení výrobku: srnčí maso 52%, vepřové maso, zelenina (cibule, mrkev, celer), portské víno 2,4 %, jedlá sůl, koření Hmotnost: 130 g
Tradiční nádivka z čerstvých rohlíčků, našeho uzeného masa bez rychlosolí, šlehaných vajec a zeleniny. Běžně se plní do drůbeže před pečením a co se nevejde, se peče společně s masem. V období Velikonoc se peče jen tak, samotná, a když už rostou mladé kopřivy a první jarní bylinky, vše se naseká a přidá do směsi. Nádivku jsme upekli přímo ve skleničce. Složení: rohlíky, mléko, zauzené vepřové maso, vejce, cibule, mrkev, špenát, jedlá sůl, koření Alergeny: lepek, laktóza, vejce Hmotnost: 195 g
Užijte si tento lahodný vývar, o kterém víte na první pohled, z čeho byl skutečně připraven. Ve sklenici je totiž kromě vývaru i pořádná porce kohouta a kořenové zeleniny. Vývar, který se vaří v hermeticky uzavřené sklenici, si uchovává veškeré aromatické látky, které se uvolňují až po otevření. Ve Francii je velmi oblíbený pokrm Pot au feu , toto je jeho varianta z kohoutího masa. Složení výrobku: voda, porce kohouta (42%), mrkev, celer, jedlá sůl, koření Alergeny: celer Hmotnost: 950 g
Šípková marmeláda se používala na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na výrobu šípkové omáčky. Je to výborný doplněk k sýrům, především k čerstvému kozímu sýru. Složení výrobku: dužnina z planých šípků (Rosa canina), voda, cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Dozlatova vyškvařené, příjemně křupavé a voňavé vepřové škvarky jsme namleli najemno, smíchali jsme je se sádlem a doplnili naší směsí koření a bylinkami. A proč tomuto výrobku říkáme pesto? Chtěli jsme, aby si zákazník uvědomil šíři použití této dobrůtky. Nejen že je to skvělá pomazánka, ale vyzkoušejte přidat směs na halušky, špecle, namazat na bramborové placky, přidat do šťouchaných brambor, použít k výrobě jíšky do bramboračky, apod. Složení výrobku: vepřové škvarky ve vlastním sádle 95%, cibulka, je
Špendlíkový džem v sobě ukrývá jemnou chuť podobnou mirabelkám, ale zároveň ostřejší kyselinky pocházející z planého ovoce. Složení výrobku: odpeckované plané špendlíky (Prunus cerasifera), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g