Výživná indikace: Obsahuje výhradně sušené části rostlin. Sušení je jedna z nejstarších přirozených metod konzervace potravin, při kterém jsou zachovány důležité obsahové látky. Do produktů tohoto typu proto ve shodě s legislativou není nutné přidávat konzervační látky. Složení: mleté graviola listy, želatinové kapsle Dávkování: 1-3 kapsle denně, želatinové kapsle se polykají celé Skladování: na suchém místě do 25 °C. Ukládat mimo dosah dětí! Nepřekračujte doporučené denní dávkování!
Hercampuri (Té Amargo) Své nezastupitelné popřední místo si udržuje i díky vynikajícím očistným účinkům. Složení: želatinové tobolky 100ks á 280mg (jemně mletá bylina) Dávkování: 1-3kapsle denne, 1/2hod. před jídlem nebo 2hod po jídle Nedoporučuje se těhotným, kojícím ženám a malým dětem. Nevhodné pro lidí s vředovým onemocněním žaludku. Původ suroviny: Peru
Výživná indikace: Obsahuje výhradně sušené části rostlin. Sušení je jedna z nejstarších přirozených metod konzervace potravin, při kterém jsou zachovány důležité obsahové látky. Do produktů tohoto typu proto ve shodě s legislativou není nutné přidávat konzervační látky. Složení: mletý kořen maka černá, želatinové kapsle Dávkování: 1-3 kapsle denně, želatinové kapsle se polykají celé Skladování: na suchém místě do 25 °C. Ukládat mimo dosah dětí! Nepřekračujte doporučené denní dávkování! N
Obsahuje výhradně sušené části rostlin. Sušení je jedna z nejstarších přirozených metod konzervace potravin, při kterém jsou zachovány důležité obsahové látky. Do produktů tohoto typu proto ve shodě s legislativou není nutné přidávat konzervační látky. Složení: mletý kořen maka, želatinové kapsle Dávkování: 1-3 kapsle denně, želatinové kapsle se polykají celé Skladování: na suchém místě do 25 °C. Ukládat mimo dosah dětí! Nepřekračujte doporučené denní dávkování! Není určeno jako náhrada p
Manayupa je trvalá, keřovitá rostlinka rostoucí v některých horských oblastech Peru. Roste ve výškách od 2000 do 4000 m. n. m. V těchto výškách ji můžeme nalézt i na loukách, v lesích a poblíž cest. I když roste v horských oblastech, známá svými blahodárnými účinky je v celé peruánské oblasti a Jižní Americe. Má zelené, oválné listy, které jsou spolu s plody i lodyhou pokryty hustými chloupky. Tvoří ohebné, plazivé lodyhy, dorůstající do půlmetrové délky. Drobné květy jsou růžové barvy, někdy mohou být
Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí. Je nezbytnou složkou karí koření nebo směsi koření garam masala. Využití v kuchyni: → Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta, kořenící směsi berbere
Sušený list kopru se používá při přípravě koprové omáčky, polévky kulajdy, při zavařování či do různých zelných salátů.
Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron. Koriandr je součástí mnoha směsí koření - například ras el hanout, harissa, tabil, khmeli-suneli, advieh nebo baharat. Využití v kuchyni: → Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty. S čím je koriandr dobrý? → Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, moř
Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu. Využití v kuchyni: → Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy, kmínová polévka, munsterský sýr, kořenící směsi tabil a harissa, kořeněný chléb pain d´épices. S čím je kmín dobrý? → Brambory, cibule, červená řepa, husa
Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu. Využití v kuchyni: → Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy, kmínová polévka, munsterský sýr, kořenící směsi tabil a harissa, kořeněný chléb pain d´épices. S čím je kmín dobrý? → Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kac
Kmín černý, tež nazývaný "černucha", byl před příchodem pepře do evropských kuchyní velice oblíbeným kořením. Jeho aroma není nijak výrazné, voní po bylinkách, lehce připomíná dobromysl. Jeho chuť je hořká, peprná, pronikavá a oříšková. Využití v kuchyni: → Maso na karí, zeleninové pokrmy, chléb, těstoviny, chlebové placky, pikantní pečivo, rohlíky, opékané brambory, pilaf, kořenicí směs panch phoron, indický pokrm korma, nakládaná zelenina, omelety. S čím je černý kmín dobrý? → Chléb, lil
Mletý křen využijeme při přípravě pomazánek, omáček, polévek, salátů, zálivek, dresingů či vařených mas.
Majoránka je všeobecně velmi oblíbené koření, protože takřka neztrácí své aroma, a proto je sušená téměř stejně aromatická jako čerstvá. Aroma majoránky je sladce kořenité, podobné tymiánu. Chuť je kořenitější, ale stále jemnější, než chuť oregana. Je teplá, lehce ostrá a nahořklá s náznakem kafru, sladká, jemně kořenné příchuti. Využití v kuchyni: → Saláty, vaječná jídla, houbové omáčky, bramboráky, nádivky, játrové paštiky, játrové knedlíčky, bylinkové dresinky, těžko stravitelná tučná jídla. S č
Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá. Využití v kuchyni: → Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninová pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám. S čím je muškátový oříšek dobrý? → Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, tel
Nové koření, známé také jako "pimentovník", voní teple po hřebíčku, skořici a muškátu, chuť má ostře peprnou, kořenně palčivou a mírně nasládlou. Využití v kuchyni: → Polévky, dušené pokrmy, konzervace masa, nakládaná zelenina, svařené víno, dorty, pudinky, džemy, ovocné koláče, kečup, omáčky, párky, uzeniny, sekaná, čatní, likéry, pilaf. S čím je nové koření dobré? → Červené zelí, dýně, hovězí maso, kořenová zelenina, lilek, ryby, sladké brambory, tykve, vepřové maso, většina druhů ovoce.