Banán plátky mrazem sušené - díky procesu lyofilizace jsou plátky banánu krásně křupavé a sladké. Zachovávají si také velké množství prospěšných látek. Vhodné jsou jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů
Curry(Kari) je aromatická směs koření (koriandr, kurkuma, chilli, hořčice, kmín, pepř, pískavice, česnek, sůl a fenykl), speciálně dovezená z Madrasu a připravená k použití pro všechny autentické kari pokrmy. Curry, někdy též zvané „kari" či „karí", je jak směsí koření, tak názvem pokrmu typického pro Indii. Coby směs může mít mnoho různých obměn a variací, od jemných po ostřejší. Známými jsou především indické, thajské, javánské či anglické kari. Typicky žlutou barvu získává díky kurkumě, kte
Tato směs koření se skládá z podílu soli, chilli, papriky červené a směsi sušených balkánských zelených bylin v proměnlivých hmotnostních podílech. Je ideální k ochucení mletých mas, nejen specialit balkánské kuchyně, jako je džuveč, kebab či polévka čorba. Složení: Sůl, paprika ostrá, pepř černý mletý, glutaman sodný, saturejka. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: Polsko
Tato směs koření se skládá z podílu soli, chilli a směsi sušených balkánských zelených bylin v proměnlivých hmotnostních podílech. Je ideální k ochucení mletých mas, nejen specialit balkánské kuchyně, jako je džuveč, kebab či polévka čorba. Složení: Sůl, česnek sušený, petrželová nať, saturejka, glutaman sodný. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: Polsko
Fenykl je velmi oblíbené koření hlavně ve francouzské a italské kuchyni. Má sladkou chuť podabající se anýzu. Proto se využívá k dokořenění chleba, cukrovinek a sladkého pečiva. Dále se využívá hodně k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, salátů. Můžeme jej upotřebit při konzervaci zeleniny (červená řepa nebo okurky), u přípravy dušeného masa, nebo při výrobě likérů. Jemně osekané čerstvé lístky mohou svou chutí nahradit mátu v jogurtových zálivkách.
Fenykl je velmi oblíbené koření hlavně ve francouzské a italské kuchyni. Má sladkou chuť podabající se anýzu. Proto se využívá k dokořenění chleba, cukrovinek a sladkého pečiva. Dále se využívá hodně k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, salátů. Můžeme jej upotřebit při konzervaci zeleniny (červená řepa nebo okurky), u přípravy dušeného masa, nebo při výrobě likérů. Jemně osekané čerstvé lístky mohou svou chutí nahradit mátu v jogurtových zálivkách.
Toto pálivé koření pochází z Mexika. Chilli se v kuchyni používá k dochucování různých masitých pokrmů, rýže, fazolí, ostrých omáček, rybích a drůbežích jídel, v pikantních úpravách zeleniny, bez koření chilli se neobejdou italská těstovinová jídla, muži toto koření rádi používají k dochucování gulášů. S přidáváním tohoto koření do jídla postupujte opatrně, zde platí, že méně může znamenat více. Chilli má dále povzbuzující účinky, podporuje zažívání, působí antibakteriálně, napomáhá zahřátí a prokr
Toto pálivé koření pochází z Mexika. Chilli se v kuchyni používá k dochucování různých masitých pokrmů, rýže, fazolí, ostrých omáček, rybích a drůbežích jídel, v pikantních úpravách zeleniny, bez koření chilli se neobejdou italská těstovinová jídla, muži toto koření rádi používají k dochucování gulášů. S přidáváním tohoto koření do jídla postupujte opatrně, zde platí, že méně může znamenat více. Chilli má dále povzbuzující účinky, podporuje zažívání, působí antibakteriálně, napomáhá zahřátí a prokr
Dominikánská republika se o antilský ostrov Hispaniola - Haiti - dělí s republikou Haiti a je stejně jako její západní soused poznamenána revolucemi a chudobou, i když se v ní mezitím uskutečnily demokratické volby a politická situace se částečně stabilizovala. Kávovník je zelená dřevina s výškou kolísající mezi 1,5-15 m v závislosti na přírodních podmínkách a druhu kávy. Na plantážích se keře upravují tak, aby jejich výška nepřesahovala 3 m, kvůli usnadnění sklizně. Kávovníků je několik desítek druhů
Bylo by udivující, kdyby Kuba ke svým jemným doutníkům neprodukovala vynikající kávu. Počátek kávy na Kubě začalo v 18. století s příchodem Francouzů z Haiti. Kuba je největším ostrovním státem v Karibiku, jehož rozloha je přes 100,000km². Káva má čistou chuť, příjemnou a nepříliš silnou plnost. Tato pražená káva arabica obsahuje méně kyselin než jiné kávy z této oblasti, protože je pěstována v nižších polohách. Kávovník je zelená dřevina s výškou kolísající mezi 1,5-15 m v závislosti na přírodních pod
V Bolívii bylo dříve zvykem na venkovských statcích pěstovat ozdobné živé ploty z kávových keřů. Teprve v 50. letech 20. století se v Bolívii začala káva pěstovat seriózně a pro konzum. Bolivijská káva se pěstuje v nadmořských výškách 180 až 670 m, což dodává na kvalitě kávy. Vypěstovaná arabica se vyváží hlavně do Německa a Švýcarska. Kávovník je stále zelená dřevina s výškou kolísající mezi 1,5-15 m v závislosti na přírodních podmínkách a druhu. Na plantážích se keře upravují tak, aby jejich výška ne
Horečky - nachlazení - bolesti kloubů - proti virům Směs bylin Vilcacora a Lapacho O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov a zřejmě se toho jestě dlouho nedočkáme.
cukrovka, vysoký krevní tlak, obezita, trávení, cholesterol,... Yacon neboli Jakon známý pod lat. názvem Smallanthus sonchifolius, je vytrvalá rostlina dorůstající výšky až 3 m. Domovinou jí je Jižní Amerika – Peru, Bolívie, Ekvádor a Kolumbie. Již po staletí je součástí tradiční peruánské medicíny. Jejím přirozeným prostředím je údolí And, lze ji nalézt ve výškách kolem 3 200 m nad mořem. Rostlina má tmavě zelené ochmýřené listy, květenství je drobné, barvy žluté. Využitelnou částí je list, který s
Uklidnění, nervový systém, metabolismus, detoxikace, prostata, játra, slinivka, dna,... O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov a zřejmě se toho jestě dlouho nedočkáme.
MAÍZ MORADO – FIALOVÁ KUKUŘICE Bylina pochází z Ameriky, z peruánských And, kde byla vypěstována z planých rostlin. Kukuřici pěstovali američtí indiáni již před 5000 lety. Dnes se pěstuje všude v Evropě, ale největším pěstitelem na světě jsou Spojené státy. Domorodí obyvatelé Peru používali přípravky z fialové kukuřice kvůli blahodárným účinkům na nervový systém, mimo jiného- může zlepšovat náladu,- má příznivý vliv na odbourávaní stresových a zátěžových situácií- má pozititvní vliv na stav pokožky, vita