Maka je celoroční dvouletá rostlina malého vzrůstu, dosahuje výšky do 15 cm. Má specifickou sladkou chuť a aroma. Je ceněná pro své účinné fytoterapeutické schopnosti i jako vynikající doplněk jídel a pochutin. Maka je silný posilující prostředek přinášející výdrž a vitalitu, podporující plodnost! Další použití: jako posilující prostředek, navrací a podporuje vitalitu a sexualitu, pro podporu plodnosti, doporučuje se ženám v období menopauzy (je zdrojem fytoestrogenu), má vliv na psychické
Doporučené dávkování a použití: 1 lžíci kůry zalít 1 l studené vody a nechat vařit. od bodu varu povařit 15-18minut a odcedit. pít 1-3 sklenky denně. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám, malým dětem. Nepřekračovat doporučené denní dávkování. Nedoporučuje se užívát před plánovanou transplantací nebo po transplantací ogránů a těsně před a po chemoterapii a radioterapii. Muže snížovat krevní tlak a cukr. Složení: sušená vnitřní kůra stromu Uncaria Tomentosa Země původu: Peru
slinivka, játra, trávení, dýchací cesty, cukrovka, kvasinky, metastázy,... Tahuari, lat. Tabebuia serratifolia je vysoký, mohutný strom dorůstající výšky až 35 m. Domovinou mu je Jižní Amerika. Nejstarší stromy se dožily 700 let, ale i přesto se tahuari do všeobecného povědomí dostal až na začátku 19. století. Kmen má v obvodu průměrně 3 m, kůra stromu je šedohnědá, drsná, popraskaná a jakoby suchá, uvnitř je měkká, béžově žlutá, nasládlé chuti. Dřevo tahuari je tvrdé, odolné a dříve se používalo na
Velmi kvalitní sencha. Patří mezi velmi oblíbené jemné zelené čaje pěstované v Číně. Obsahuje vysoký podíl i lámaných lístků. Nálev je krásné svěží výrazné zelené barvy. Snese mnoho nálevů.
Rybíz černý mrazem sušený - díky procesu lyofilizace jsou plody křupavé zároveň si také zachovali svojí sladkou chuť a černofialovou barvu. Vhodné jsou jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Borůvky celé mrazem sušené – plody si díky procesu lyofilizace zachovávají vysoké množství prospěšných látek a jsou dokonale křupavé. Mají tmavě fialovou barvu a nasládlou chuť. Vhodné jsou jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Brusinky půlky mrazem sušené – díky procesu lyofilizace jsou plody dokonale křupavé a zachovávají si velké množství užitečných látek. Vhodné jsou jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Ostružiny celé mrazem sušené - díky lyofilizaci jsou plody křupavé a voňavé, zachovávají si také spoustu prospěšných látek. Vhodné jsou jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Jak Inkové získávali sůl Před stovkami a stovkami let těžili Inkové sůl v kopcích nad údolím řeky Urubamba, nedaleko Cuzca. Nikoli z mořské vody, ale v horách ve výšce kolem 3000 metrů. Silně slaný horký pramen, který zde tryská ze země, rozvedli do tisíců malých bazénků. O další proces se postaralo slunce, voda se odpařovala a dělníci sbírali sůl. Těmto inckým solným dolům se říká jednoduše Salinas. Jsou využívány dodnes. Kolik je těch bazénků? Nevím, údaje, které jsem četl, se různí, někde psali t
Kostarika byla první středoamerická země, kde se začaly kávovníky pěstovat. Dnes se počet kávovníků odhaduje na 400 milionů. Pěstuje se zde pouze druh arabica. Pěstování druhu robusta je v zemi úředně zakázáno. Káva se pěstuje ve výškových polohách nad 1500 m. Výška způsobuje pěstitelům kávy často problémy. Na druhou stranu je všeobecně známo, že vyšší polohy poskytují kvalitativně lepší kávu nejen proto, že zvyšují obsah kyselin v zrnech (a tím zlepšují jejich chuť), ale také proto, že kávovníky v důs
Polynéská káva, jejíž původ je situován na Havajské ostrovy středního Pacifiku, jehož půda je zásobována v době mezi dubnem a říjnem spoustou dešťové vody a ve zbylém ročním období je tam sucho - tedy ideální podmínky pro pěstování kávovníku. Káva se tam sklízí průběžně po celý rok, zhruba od září do února. Zemědělci v regionu Kona se věnují čistě Arabice a to už od roku 1818, kdy tam byla káva přivezena z Brazílie. Sběr probíhá tradičním způsobem - tedy výhradně ručně a káva Hawai Kona je tak velmi vz
Estragon je zvláště populární v jihoevropské kuchyni (používá se jako přísada do hořčice). Je také součástí provensálské směsi bylinek. Estragon je díky příjemnému a výraznému aroma vyhledávaným kořením pro přípravu delikátních pokrmů z drůbežího masa, bylinkových omáček připravených ze zakysané smetany či majonézy a hub. Nejčastěji je však estragon užíván do salátů a k okořenění octové zálivky či olivového oleje.
Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí. Je nezbytnou složkou karí koření nebo směsi koření garam masala. Využití v kuchyni: → Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta, kořenící směsi
Složení: isomaltosa, Stevioglyciosid – 95%, uhličitan sodný, kyselina tartarová, soli magnesia. Neobsahuje: cukr kvasnice, pšenici, gluten, vejce, mléko, barviva ani jiné přísady. 1000g obsahuje cca 16660 tablet. STEVIOLA - tablety s obsahem steviol-glycosidů 1 tableta STEVIOLA by měla mít sladivost 1 kostky cukru. Použití na slazení různých nápojů. Informace o rostlině STEVIA REBAUDIANA BERTONI, ze které se získávají sladivé látky můžete najít na veřejně dostupných webových stránkách.
Tato směs koření se skládá z podílu soli, chilli, papriky červené a směsi sušených balkánských zelených bylin v proměnlivých hmotnostních podílech. Je ideální k ochucení mletých mas, nejen specialit balkánské kuchyně, jako je džuveč, kebab či polévka čorba. Složení: Sůl, paprika ostrá, pepř černý mletý, glutaman sodný, saturejka. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: Polsko