Jasmínová rýže má svůj původ v asijské kuchyni. Je to dlouhozrnná rýže s jemnou vůní jasmínu a příjemnou chutí. Po uvaření je lehce lepivá, je vhodné ji použít na přípravu příloh, rizot a nákypů Nutriční hodnota ve 100g: Energie 1480 kJ (349 kcal). Bílkoviny: 7,4 g. Sacharidy: 77,7 g. Tuky: 0,6 g. Vláknina: g Složení: rýže jasmínová - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše do 75%.
Její název pochází od italského města Arborio, kde se hojně pěstuje. Má typický kulatý tvar. Při vaření vstřebává velké množství vody a výborně absorbuje chutě ostatních ingrediencí. Po uvaření má velmi lepivou konzistenci, na povrchu je měkká a vláčná, uvnitř zůstává příjemně pevná (al dente). Rýže Arborio přestavuje základní surovinu, ze které Italové připravují svá pověstná risotta. Vaří se speciální způsobem, kdy s evoda nebo vývar k rýži předem opražené na másle postupně přilévá a vstřebává. Tak se
Její název pochází od italského města Arborio, kde se hojně pěstuje. Má typický kulatý tvar. Při vaření vstřebává velké množství vody a výborně absorbuje chutě ostatních ingrediencí. Po uvaření má velmi lepivou konzistenci, na povrchu je měkká a vláčná, uvnitř zůstává příjemně pevná (al dente). Rýže Arborio přestavuje základní surovinu, ze které Italové připravují svá pověstná risotta. Vaří se speciální způsobem, kdy s evoda nebo vývar k rýži předem opražené na másle postupně přilévá a vstřebává. Tak se
Ochucené ovesné vločky jsou ideální k snídani. Díky tomu, že trávení a vstřebávání ovesného škrobu probíhá pomalu, jsou zdrojem dlouho a rovnoměrně se uvolňující energie. Ovesné vločky a snídaně se dají připravit snadno a rychle. Ideální snídaně pro sportovce, pro děti, pro ženy v těhotenství. Ovesné vločky obsahují rozpustnou složku vlákniny zvanou beta-glukan. Ta snižuje glukózu a odezvu inzulinu po jídle. Proto jsou ovesné vločky blahodárné pro diabetiky, nebo lidi s nerovnováhou cukru v krvi. Vláknina
Ochucené ovesné vločky jsou ideální k snídani. Díky tomu, že trávení a vstřebávání ovesného škrobu probíhá pomalu, jsou zdrojem dlouho a rovnoměrně se uvolňující energie. Ovesné vločky a snídaně se dají připravit snadno a rychle. Ideální snídaně pro sportovce, pro děti, pro ženy v těhotenství. Ovesné vločky obsahují rozpustnou složku vlákniny zvanou beta-glukan. Ta snižuje glukózu a odezvu inzulinu po jídle. Proto jsou ovesné vločky blahodárné pro diabetiky, nebo lidi s nerovnováhou cukru v krvi. Vláknina
Cizrna je velmi výživná luštěnina příbuzná hrachu. Často nazývána jako římský hrách. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Baculatá semena cizrny mají jemnou oříškovou chuť. Cizrna dodává tělu velké množství energie, také je významná, ostatně jako i jiné luštěniny, v obsahu proteinů (bílkovin). Také je důležitým zdrojem vitamínů skupiny B (B2, B6, B15) a kyseliny listové, která se zejména podílí na správné funkci nervové soustavy a u těhotných na správném vývoji plodu.
Popis: Z kukuřičné krupice lze připravit jak tradiční knedlíčky a nejrůznější zavářky do polévek, tak i netradiční exotická jídla. Je hlavní surovinou pro přípravu polenty. Složení: kukuřice bio Alergeny: Obsah lepku max. 20 mg/kg.
Popis: Extra panenský olivový olej lisovaný za studena. Je vhodný k připravě salátových zálivek a přípravě zeleninových jídel. Složení: extra panenský olivový olej bio
Popis: Slunečnicový olej lisovaný za studena, který po vylisování již neprošel žádnou další úpravou a zachoval si tak veškeré důležité látky a typické aroma. Doporučujeme ho využít k dochucení studených pokrmů bez tepelné úpravy, pro přípravu salátů, pomazánek nebo na závěrečné dochucení teplých pokrmů. Složení: slunečnicoý olej bio
Popis: Panenský sezamový olej lisovaný za studena. Je vhodný jak do studené kuchyně, tak pro tepelnou úpravu. Nejhojněji je využíván v asijské kuchyni na přípravu zeleniny, ryb a rýžových pokrmů. Při použití sezamového oleje pro smažení doporučujeme olej zahřívat postupně. Vyhnete se tak nepříjemnému prskání a přepálení oleje při delším smažení. Složení: panenský sezamový olej Alergeny: Výrobek obsahuje sezam,Může obsahovat stopy skořápkových plodů, sóji a arašídů. Výživové hodnoty na 100 g:kJ 3682/
Popis: Směs z obilovin (špaldového kernotta), zeleniny a koření pro rychlou a snadnou přípravu chutného pokrmu. Příprava: Obsah sáčku (špaldové kroupy) propláchneme v sítku pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, přidáme obsah druhého sáčku (zeleninu s kořením), 500 ml vody a lžíci oleje. Přivedem k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni pod pokličkou 30 min. Podáváme teplé, posypané strouhaným sýrem. Složení: špaldové kernotto* (kroupy) 83 %, sušená zelenina* (cibule* 2,4 %, mrkev* 1,9 %,
Kamut je starodávným druhem pšenice, který nebyl dotčen šlechtěním. Při konzumaci se můžete těšit z jeho oříškové chuti. Původem pochází ze starověkého Egypta, ve kterém přežil staletí jako napůl zapomenutá obilovina pěstovaná drobnými egyptskými zemědělci. Podpora pěstování kamutu nabývá v posledních desetiletích na oblibě. Kamut se pěstuje pouze v podmínkách ekologického zemědělství, a to v těch oblastech světa, kde půda a klimatické podmínky zaručují optimální kvalitu zrna - dnes je to především na
Fazole mungo je bohatá na železo a vitamíny. Pro svoji příjemnou chuť a lehkou stravitelnost si získávají stále větší popularitu. Mungo je přirozeně bezlepková luštěnina, kterou lze použít do zeleninových polévek, rýžových a těstovinových salátů, směsí se zeleninou nebo jako samostatnou přílohu. Nejde klíčit. Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%
Červená rýže patří mezi speciální neloupané druhy rýže. Má nahnědlou až červeně rezavou barvu a velice delikátní chuť připomínající ořechy. Je ideální pro zatraktivnění vzhledu běžných rýžových jídel.
Tato mouka jemné konzistence je vhodná pro zahušťování masových a zeleninových pokrmů a polévek, na obalování, pečení sušenek, moučníků i jako příměs do běžného pečiva. U nás ji používám na pečení buchet ale i dortů, jemně barví těsto do hněda, jako bych použila trošku kakaa. Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, celeru a sezamu. Výživové údaje na 100 g: energie 1516 kJ/ 358 kcal, Tuky 3,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g, Sacharidy 70 g, z toho cukry 2,5 g, Vláknina 3,5 g,