Bezlepkový oves je vyroben dle unikátní německé technologie, která garantuje dokonalou ochranu před kontaminací lepkem během pěstování, sklizně i zpracování. Obsah gliadinu následně prověřujeme v laboratoři PRO-BIO. Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 22°C a maximální vlhkosti 65%. Průměrné výživové údaje ve 100 g: Energie 1470 kJ / 348 kcal, Tuky 7 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g, Sacharidy 58,7 g z toho cukry 1,2 g, Vláknina 10 g, Bílkoviny 13,5 g, Sodík 7,8 g
Snídejte zdravě, vychutnejte si nový den a buďte dobře připraveni na vše, co přinese! Ovesná kaše je ideální snídaní nebo posilou kdykoli během dne. Proč? Je výživná a velmi rychle připravená. Složení: ovesné vločky* (74,9 %), třtinový cukr*, sušené mléko odtučněné*, jedlá mořská sůl, lyofilizované jahody * ( 0,6%), přírodní aroma, * z ekologického zemědělství. Alergeny: Výrobek obsahuje lepek a laktózu. Může obsahovat stopy vajec, sóji,suchých skořápkových plodů, sezamu, oxidu siřičitého a
Popis: Polohrubá bílá mouka v bio kvalitě. Používá se hlavně při přípravě buchet, koláčů a mnoha dalších pečených sladkých dezertů. Mouky BIOHARMONIE jsou vyráběny v bio mlýně v malých šaržích tak, aby se k zákazníkovi mouka dostala vždy co nejčerstvější. Složení: špaldová mouka bio Alergeny: Výrobek obsahuje lepek. Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75% Výživové údaje na 100 g: kJ 1511/kcal 356; tuky 1,2g; z toho nasycené mastné kyseliny ‹O,1g; sacharidy 72g; z toho
Žitná mouka výražková na posvícení a sváteční dny. Žitná mouka výražková je zaručenou volbou na sváteční perníky, vdolky, buchty, rohlíčky a houstičky. Už staré prameny vypráví, že výražkovou mouku si lidé nechávali na sváteční dny a posvícení. Tato luxusní žitná bílá mouka z našeho bio mlýna je jedinečná svou jemností, vůní i chutí. Přidejte všude, kam byste dávali hladkou bílou pšeničnou mouku :) Popis: Hladká a světlá žitná mouka. Je vhodná k pečení všech druhů pečiva nebo k přípravě perníkových
Popis: Instantní kukuřičná polenta je vyráběna pomocí páry. Využitím páry (max. 120°C po dobu 40 minut) je zajištěn ten nejšetrnější způsob přípravy instantní polenty. Na rozdíl od polenty vyráběné pomocí extruze si polenta vyráběná v páře zachovává kukuřičnou chuť a vůni. Velkou výhodou instantní polenty je rychlá příprava - pouhé 3 minuty. Příprava: 400g polenty vysypejte za stálého míchání do 1,5 l vroucí vody. Složení: kukuřičná polenta bio Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy sezamu. Obsah lepku
Popis: Kukuřičný kuskus má i po uvaření krásnou žlutou barvu, je lehký a nadýchaný. Vhodný do polévek, jako příloha, do zeleninových i ovocných salátů. Základní příprava: 200 g kuskusu (4 porce) dáme do hrnce a zalijeme 200 ml horké vody a necháme 5 minut pod pokličkou. Poté přidáme sůl na olivový olej a vidličkou promícháme. Složení: kukuřičná mouka bio Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy sezamu. Výživové údaje na 100 g: Energie 1506 kJ / 355 kcal; tuky 1,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g;
Popis: Těstovina ze zrnek kamutu zpracovaná do drobných kuliček. Kamut je původní druh pšenice, který neprošel šlechtěním. Kuskus se hodí zejména pro přípravu jídel a lá risoto, v kombinaci se zeleninou či masem. Chutná jak za studena, tak za tepla. Příprava: do nádoby nasypat 250g kuskusu a přidat 3 lžíce slunečnicového oleje. Mezitím v hrnci uvést do varu 1/4 l vody s lžičkou mořské soli. Postupně vsypat do hrnce kuskus, vypnout oeři, přiklopit a nechat odpočívat po dobu 2 min. Složení:
Popis: Po oloupání hnědočervené slupky má tato čočka červené zabarvení. Během vaření se její barva mění na tmavě žlutou. Je vhodná především do polévek, pomazánek, kaší a pikantních předkrmů. Příprava: Čočku propláchneme, vložíme ji do hrnce se studenou vodou a vaříme 15-20 min doměkka. Osolíme až po uvaření. Složení: červená čočka loupaná bio Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy sezamu. Obsah lepku max. 20 mg/kg Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70% Země
Žitná mouka výražková na posvícení a sváteční dny. Žitná mouka výražková je zaručenou volbou na sváteční perníky, vdolky, buchty, rohlíčky a houstičky. Už staré prameny vypráví, že výražkovou mouku si lidé nechávali na sváteční dny a posvícení. Tato luxusní žitná bílá mouka z našeho bio mlýna je jedinečná svou jemností, vůní i chutí. Tip: Pokud chcete snížit příjem pšenice, přidejte tuto mouku všude, kam byste dávali hladkou bílou pšeničnou mouku :) Vyzkoušeno.
Jáhly Jáhly jsou loupané obilky prosa setého, po vyloupání vznikají malé žluté kuličky v průměru asi 1mm. Proso pochází z Číny, východní Asie, Indie a z jihovýchodní části Ruska. Jáhly se u nás dříve těšily velké oblibě. Postupně byly ale vytlačeny konzumací brambor a obilovin, z nichž lze upéct chléb a další pečivo. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a mají zahřívací účinek na organismus. Jáhly jsou velmi náchylné na žluknutí, proto by se po otevření balíčku měli co nejdříve spotřebovat.Jáhly jsou dobře
Popis: Přirozeně bezlepková směs pro přípravu tradičního dezertu z jáhel. Výjimečná chuť, jednoduchá příprava. Složení: jáhly* 55 %, rozinky* 26 %, slunečnicová semena* 11,9 %, dýňová semena* 3,5 %, rýžové pukance*. Z ekologického zemědělství. Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, celeru a sezamu. Obsah lepku max. 20 mg/kg.
Celozrnné těstoviny, bezvaječné. Výživná vřetena z celozrnné mouky z červené pšenice jsou vynikající se sýrovými omáčkami, k zapékání nebo jako součást zeleninového salátu s krémovou zálivkou. SLOŽENÍ: celozrnná mouka z červené pšenice BIO
Popis: Směs z obilovin (špaldového kernotta), zeleniny, hub a koření pro rychlou a snadnou přípravu chutného pokrmu. Příprava: Obsah sáčku (špaldové kroupy) propláchneme v sítku pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, přidáme obsah druhého sáčku (zeleninu s kořením), 500 ml vody a lžíci oleje. Přivedem k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni pod pokličkou 30 min. Podáváme teplé, posypané strouhaným sýrem. Složení: špaldové kernotto* (kroupy) 86 %, sušená zelenina* (mrkev* 2,4 %, petržel* 1,9 %,
Složení: cizrnová mouka (cizrna, kukuřice), bramborový škrob, lupina, sůl, cibule sušená, sušený česnek, majoránka Příprava: Obsah sáčku smíchejte s 520ml teplého mléka, přidejte 1 vejce a dobře rozmíchejte. Těsto nechte 15 min odležet a po případném zhoustnutí dořeďte vodou. Na pánvi naběračkou vytvarujte z těsta placičky a ty pak smažte dozlatova po obou stranách na malém množství tuku. Podávejte samotné nebo jako přílohu k zeleninovým či masovým jídlům. Doma je pravidelně připravuji a jsou velmi
Na co je vhodná bezlepková mouka ze žlutého hrachu? Například: ....na pomazánky: POMAZÁNKADoba přípravy: 25 minut50 g mouky ze žlutého hrachu BIOHARMONIE, slunečnicový olej BIOLINIE, 300 ml vody, sůl Hrachovou mouku lehce opražíme na oleji a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, ztlumíme plamen, a necháme provařit ještě 20 minut pod pokličkou. Dochutíme solí. Do teplého základu přidáme ingredience na dochucení dle své fantazie. Můžeme použít koření, čerstvé i sušené bylinky, česnek, cibuli, pepř, osmaženou