Máte rádi dobrá a kvalitní piva? My také! A proto Vám nabízíme každý týden pivní novinky z různých koutů nejen České republiky, ale i ze světa! Dále nabízíme suroviny na domácí vaření piva a poradenství.
Použití do piv: tmavá piva, Dunkel Weizen, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale
lt;strong>Pivní styl: Porter Stupňovitost: - Obsah alkoholu: 5 % Hořkost: 25 IBU Použité chmely: Amarillo, Bramling Cross
Lotus nabízí výjimečné aromatické vlastnosti. Může se pochlubit tóny pomeranče, vanilky, kandovaných hroznů a vůní tropického ovoce.
Rubín byl vyšlechtěn z odrůdy Bor a samčí rostliny, která je několikanásobným křížencem hybridního materiálu (Žatecký poloraný červeňák a Northern Brewer). Název Rubín je odvozen od barvy révy.
Pivní styl: New England IPA Stupňovitost: 20° Obsah alkoholu: 8,5 % Hořkost: neuvedeno Použité chmely: Amarillo, Citra, Sládek
Pivní styl: Sour Ale Stupňovitost: 17° Obsah alkoholu: 7,5% Hořkost: neuvedeno Použité chmely: neuvedeno Ostatní suroviny: Marakuja, mango, vanilka
LalBrew® New England je kmen typický pro piva východního pobřeží Spojených států, které se vyznačují svým ovocným esterovým profilem - především aroma broskví. Během kvašení podporují biotransformaci chmele, která zvýrazňuje jeho chuť a vůni.
LalBrew® Windsor jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který produkuje vyvážené ovocné aroma a dodává jemnou, svěží kvasnicovou chuť. Piva odkvašená tímto kmenem se často označují jako plné a ovocné.
LalBrew® Belle Saison jsou kvasnice na výrobu klasických belgických Saisonů. Obsahuji enzym diastaticus, který umožňuje vysoké prokvašení, což je charakteristické pro tento pivní styl. Jsou vhodné pro kvašení při vyšších teplotách a výrobě piv tradičními metodami tzv, Farmhouse. Do piv přidávají ovocný, kořenitý a svěží charakter.
Philly Sour produkují kromě ethanolu také nízké množství kyseliny mléčné. Tyto první kvasnice v řadě WildBrew ™ jsou skvělou volbou pro výrobu kyselých piv s osvěžující kyselostí a tóny ovoce.
LalBrew® Abbaye jsou kvasnice belgického původu. Mají schopnost fermentovat belgická piva s vysokým obsahem alkoholu a vytváří typickou kořenitost a ovocnost belgického a trapistického stylu. Při vyšších teplotách fermentace mohou být v aroma znatelné také tóny banánu a tropického ovoce. Při nižších teplotách produkují aroma tmavého ovoce a rozinek.
LalBrew® London jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který má spolehlivý průběh fermentace a mírnou produkci esterů. To umožňuje vyniknout sladové a chmelové vůni. Kromě využití na výrobu klasických anglických pivních stylů se dá také použít na výrobu Cideru
Pivní styl: Milk Stout Stupňovitost: 17° Obsah alkoholu: 6,5 % Hořkost: 16 IBU Použité chmely: neuvedeno Ostatní suroviny: laktóza, kakaové boby, banány
Tento kmen má čistější charakter než tradiční kvasnice na Hefeweizen. Vytváří jen velmi mírné tóny banánu a hřebíčku a díky nízké sedimentaci charakteristický zákal.
Tento kmen Voss byl získán od Sigmunda Gjernese (Voss, Norsko), který tuto kulturu udržuje od roku 1980 tradičními metodami a velkoryse ji sdílí s širší pivovarnickou komunitou.