Máte rádi dobrá a kvalitní piva? My také! A proto Vám nabízíme každý týden pivní novinky z různých koutů nejen České republiky, ale i ze světa! Dále nabízíme suroviny na domácí vaření piva a poradenství.
Použití do piv: lehká piva, ležáky, výčepní piva, různé druhy Ale
Použití do piv: lehká piva, ležáky, výčepní piva, různé druhy Ale
Pivní styl: Milkshake IPA Stupňovitost: 17° Obsah alkoholu: 7,5 % Hořkost: neuvedeno Použité chmely: neuvedeny Ostatní suroviny: jahody, vanilka, laktóza
Pivní styl: New England IPA Stupňovitost: 17° Obsah alkoholu: 7,5 % Hořkost: neuvedena Použité chmely: Sabro
Tento kmen pochází z malého pivovaru v německém Kolíně nad Rýnem a je vhodný pro německá piva, například kölsch a altbier. Je známo, že tento druh zvýrazňuje chmelové aroma a hořkost, společně s dalšími klasickými charakteristikami německých ležáků. Nedoporučuje se vést teplota kvašení pod 17°C.
Klasické smažené bramborové lupínky, jemně solené.
Klasické smažené bramborové lupínky ochucené česnekem.
Klasické bramborové lupínky dozlatova smažené, křehké a křupavé, s oblíbenou hořčicovou chutí.
Tato chmelová odrůda byla vyšlechtěná v roce 1978 v německém Hüllu z anglické odrůdy Northern Brewer. V pivovarnictví je oblíbena pro své příjemné chmelové aroma, které je lehce kořenité až do ovocných tónů. Nejvíce se používá do piv typu ležák.
Tradiční odrůda hodící se téměř do všech německých piv. Vyniká svým jemným květinovým a kořenitým nádechem.
Tettnanger je německá, jemná aromatická odrůda chmele pěstovaná v oblasti Tettnang. Je velmi geneticky podobná Žateckému poloranému červeňáku. Ideální pro výrobu tradičních ležáků.
Tato jedinečná chmelová odrůda je pojmenovaná po finském bohu zemědělství. Má velmi složitý bylinný charakter, který by se dal přirovnat k mátě, jalovci nebo šalvěji. Z tohoto důvodu je hořkost chmele svěží, čistá s příjemným dozvukem. Tento charakter doplňují výrazné tóny citrusů a ananasu.
Pivní styl: Barley Wine Stupňovitost: 26° Obsah alkoholu: 9,2% Hořkost: 90 IBU Použité chmely: pivovar neuvádí
Tento kmen se nám osvědčil jako nejlepší volba pro oblíbený styl New England IPA. Zanechává v pivu sladkost a tím pomáhá podpořit jak sladové tak chmelové chutě a aroma. Zároveň zanechává v pivu tolik vyhledávanou džusovost a zákal.