Máte rádi dobrá a kvalitní piva? My také! A proto Vám nabízíme každý týden pivní novinky z různých koutů nejen České republiky, ale i ze světa! Dále nabízíme suroviny na domácí vaření piva a poradenství.
Tato chmelová odrůda vyšlechtěná v roce 2012 v německém Hüllu je určena k používání především do piv stylu amerického Ale. Profil chuti je převážně ovocný, s převládajícími tóny angreštu a hroznů, podobně jako je tomu u vína Sauvignon Blanc. Dále jsou v chuti zřetelné tóny černého rybízu, grapefruitu a citronové trávy.
Tato chmelová odrůda je pojmenovaná po haitském bohu zemědělství. Je ideální pro výrobu piv stylu IPA. Hodí se jak na chmelení na hořkost, tak i na aroma, a především na studené chmelení. Má výrazné aroma po tropickém ovoci s nádechem borovice.
Tyto kvasnice jsou stěžejním kmenem pivovarů na severovýchodě Spojených Států a jsou přímo stvořené pro styl New England IPA. Přidávají totiž do výsledného piva estery, ale zanechají jeho tělo, čímž dodají vašemu pivu osobitost. Tento kmen bude skvěle doplňovat chmelové chutě a vůně a zároveň vyvažovat hořkost.
Tento populární německý kmen je používaný při výrobě tradičního, autentického pivního stylu Hefeweizen. Produkuje vysoký obsah isoamyl acetátu, který dodává pivu tóny banánu. Díky vyrovnané produkci fenolu produkuje tento kmen také tóny hřebíčku, avšak banán zůstává v popředí. Nízká sedimentace zanechává požadovaný zakalený vzhled vhodný pro tento německý pivní styl.
Klasický plzeňský kmen z České republiky, který produkuje čisté, řízné a suché pivo se sladovým závěrem. Tento kmen je vhodný pro ležáky jako jsou Munich Helles a také tmavé a americké ležáky.
Kvasnice plzeňského typu z jižních Čech. Tento kmen produkuje suchý a řízný ležák s nízkou produkcí diacetylu. Při prokvašení nad 80 % vytváří tento kmen suchá piva se zakulacenou hořkostí. Nízká produkce diacetylu usnadňuje zrání piva.
Tento kmen produkuje nízkou hladinu fenolů s příchutí a aroma hřebíčku, které můžeme cítit i v hotovém pivě. Produkce ovocných esterů vytváří rovnováhu mezi ovocnými a kořenitými vůněmi a chutěmi. Tento kmen dobře fermentuje a sedimentuje, což umožňuje snadnou výrobu Saison a Farmhouse Ale.
Tato směs tří kmenů vytváří čistý a neutrální fermentační profil, což se dá perfektně použít v mnoha různých amerických stylech. Směs propůjčuje hotovému pivu komplexnost, která vykazuje ostrý a čistý charakter blízký ležáku s výraznou chmelovou chutí a hořkostí.amp;nbsp;
Ultra-Ferm je tekutá amyloglukosidáza (vysoce koncentrovaná) z vybraného klasického kmene Aspegillus Niger. V pivovarnictví se používá především při vaření Brut IPA.
Pivní styl: Světlý ležák Stupňovitost: 12° Obsah alkoholu: 4,6 % Hořkost: pivovar neuvádí Použité chmely: Bohemia, Žatecký poloraný červeňák
Pivní styl: India Pale Ale Stupňovitost: - Obsah alkoholu: 6,5 % Hořkost: 60 IBU Použité chmely: Amarillo, Citra, Magnum, Mosaic, Simcoe Další suroviny: grepfruit, pomeranč
Pivní styl: Quadrupel Stupňovitost: 22° Obsah alkoholu: 10 % Hořkost: pivovar neuvádí Použité chmely: pivovar neuvádí
Pivní styl: Tripel Stupňovitost: 18° Obsah alkoholu: 8 % Hořkost: pivovar neuvádí Použité chmely: pivovar neuvádí
Pivní styl: Blond Stupňovitost: 14° Obsah alkoholu: 6,5 % Hořkost: pivovar neuvádí Použité chmely: pivovar neuvádí
Pivní styl: India Pale Ale Stupňovitost: 18° Obsah alkoholu: 7,2 % Hořkost: pivovar neuvádí Použité chmely: pivovar neuvádí