Kvasnice pro kvaseni ovocnych kvasu, piva, vina, whisky, slivovice, hruzkovice, merunkovice, kalvados a jiné palenky
Gozdawa VLB RH je známý německý kmen kvasni od firmy VLB Berlin, který se používá pro piva spodního kvašení, zejména pro piva typu Pils a Lager. V aroma se objevují estery s ovocnými znaky. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 95% Živé buňky > 9x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 3/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakterie < 10/gOstatní mikroorganismy v souladu se zákonem *při dávkování sušeného droždí v množství 100g/hl, tj. &
Gozdawa W34/70 je známý kmen německých kvasnic používaný pro piva spodního kvašení, zejména pro piva typu Pils nebo Lager. Vynikající sedimentace a optimalizovaná redukce diacetylu v závislosti na teplotě. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 95-96,5% Živé buňky > 7x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakterie < 10/gOstatní mikroorganismy v souladu se zákonem *při dávkování sušeného droždí v množstv
Gozdawa Czech Pilsner 18 je kmen kvasnic používaný pro piva spodního kvašení, zejména pro světlá piva, jako je český pilsner. Vynikající flokulace a sedimentace. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 95% Živé buňky > 9x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 3/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakterie < 10/gOstatní mikroorganismy v souladu se zákonem *při dávkování sušeného droždí v množství 100g/hl, tj. > 6x106 živých buněk/ml Dá
Gozdawa Porter & Kvass je kmen kvasnic používaný pro svrchně kvašená piva, zejména pro tmavší a silnější piva (např. Porter, Kvass). Kvašení bývá pomalejší s dobrou flokulací. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 95-96,5% Živé buňky > 7x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakterie < 10/gOstatní mikroorganismy v souladu se zákonem *při dávkování sušeného droždí v množství 100g/hl, tj. &g
Gozdawa German Lager W35 je kmen kvasnic pro piva spodního kvašení, speciálně vyvinutý pro domácí vaření ležáku. Velmi vysoký stupeň prokvašení a flokulace. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 95% Živé buňky > 7x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakterie < 10/gOstatní mikroorganismy v souladu se zákonem *při dávkování sušeného droždí v množství 100g/hl, tj. > 6x106 živých buněk/ml Dávkován
Gozdawa Pure Ale Yeast 7 je nejlepší univerzální kmen kvasinek používaný pro svrchně kvašená piva. Střední až vysoká flokulace, vysoký útlum. Teplota mladiny nad 20°C zvýší přítomnost esterů v hotovém pivu, kvašení mezi 16°C - 32°C. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 95-96,5% Živé buňky > 7x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakterie < 10/gOstatní mikroorganismy v souladu se zákonem *při dávková
Gozdawa Original British Ale Yeast 04 Withbread je známý kmen kvasnic používaný pro svrchně kvašená piva s neutrálním konečným aroma. Pochází z Velké Británie. Má vynikající kvasné vlastnosti. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 95-96,5% Živé buňky > 7x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakterie < 10/gOstatní mikroorganismy v souladu se zákonem *při dávkování sušeného droždí v množství 100g/hl,
Gozdawa U.S. West Coast Chico je kmen kvasnic používaný pro svrchně kvašená piva. Pochází ze západního pobřeží Ameriky, kvasí velmi rychle s velmi čistým konečným aroma. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 95-96,5% Živé buňky > 7x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakterie < 10/gOstatní mikroorganismy v souladu se zákonem *při dávkování sušeného droždí v množství 100g/hl, tj. > 6x106 živ
Gozdawa Bavarian Wheat 11 je německý kmen kvasnic používaný pro svrchně kvašená piva, určený pro pšeničná piva. Vyznačují se nízkou flokulací a sedimentací. Pro dosažení typických vlastností pšeničného piva v domácích podmínkách by mělo kvašení probíhat na horní hranici teplotní stupnice. Při teplotě nad 24°C se rozvíjí banánová a esterová chuť. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 92.5% Živé buňky > 5x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové
SUCHÉ PIVNÍ KVASNICE IVHB OLD GERMAN ALTBIER Kvasinky svrchního kvašení Složení: Saccharomyces cerevisiae z Německa.Charakteristika: Starý německý Altbier je kvasinkový kmen aplikovaný pro svrchně kvašená piva, doporučený pro německé alty a britské Tmavé Ale. Dobrá flokulace a průměrná sedimentace.Stupeň prokvašení: vysokýSedimentace: středníABV: max. 6,9%Teplota kvašení: 12°C - 25°COptimální teplota kvašení: 15°C - 20°CDávkování: 50g/HL – 80 g/HLPro druhy piv: německé Alty a britské Tmavé AleNávod k použ
Gozdawa Real Scotland Ale Yeast 11 jsou tradiční skotské pivovarské kvasnice z oblasti Alloa, které se používají pro výrobu plných piv. Oblíbené ve skotských pivovarech pro výrobu tradičního Real Ale s klasickou chutí. Relativně malý obsah alkoholu, dostatečný k dosažení konečného obsahu alkoholu 5,5%. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 94 - 97% Živé buňky > 6,5x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakte
Gozdawa Belgian Trappist Ale Yeast Rochefort má původ ve slavném belgickém opatství. Kmen kvasinek se používá pro širokou škálu belgických Ale s jemným ovocným esterovým profilem. Kmen s vysokou sedimentací a střední flokulací. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 94 - 95.5% Živé buňky > 6x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakterie < 10/gOstatní mikroorganismy v souladu se zákonem *při dávkován
Gozdawa U.S. East Coast 01 Conan je nejznámější kmen kvasnic z východního pobřeží USA, který se používá pro všechny nové vlny amerických piv s výraznými estery. Aroma tropického ovoce charakteristické pro východní pobřeží USA. Kmen s vysokou sedimentací, dobrým zákvasem a střední flokulací. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 93 - 97% Živé buňky > 6,5x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* < 1/mlKoliformní bakterie &l
Gozdawa Noble Saison je nejznámější kmen kvasinek používaný pro pivo typu Saison.pochází z Valonska. Lze jej použít pro všechny styly farmářského piva, jako je Grisette, Bière.de Garde a mnoho dalších belgických stylů. Poskytuje ušlechtilé aroma s lehce citrusovými a pepřovými tóny. Vysoký útlum, nízká flokulace a sedimentace. Typické vlastnosti kvasinek: Procento sušiny 95-96,5% Živé buňky > 7x109/g Kvasinky jiné než Sacharomyces < 1/ml Mléčné bakterie* < 1/mlOctové bakterie* &
Šrotovník na slad Gorilla se 2 válečky z nerezové oceli. Nastavitelné válečky z nerezové oceli zajistí, že váš slad bude jemně mletý tak, jak si představujete. Díky praktickým knoflíkům na boku můžete okamžitě upravit jemnost šrotování. Na zadní straně šrotovníku jsou také 2 černé napínací šrouby, které zajišťují, že se nastavení během práce nezmění. Násypka a tělo šrotovníku jsou vyrobeny z vysoce kvalitního hliníku, díky čemuž je šrotovník velmi odolný. Prostorná plnící násypka o objemu 5 litrů zajišťu