Variant

Kopr špičky

Kopr špičky

Kopr je jedna ze staročeských vonných bylin, které se používá dodnes. Pochází z Orientu, z Íránu a z Přední Indie. Bývá často součástí kořenných směsí. Koprová nať je velmi vhodná do okurkového salátu, lze ji přidat i do hlávkového, rajčatového a bramborového salátu. Dává se do tvarohových pomazánek, do omáček a polévek. Kopr se někde přidává do kysaného zelí nebo salátu z kysaného zelí. Celé rostliny kopru se přidávají k nakládané zelenině (okurkám, cibulkám), koprová nať se přidává do bylinkového octa a

koupit
Česnek granule

Česnek granule

Nejpoužívanějsí druh sušeného česneku Allium sativum Planá forma kuchyňského česneku pochází ze střední Asie, je příbuzný cibuli, póru, pažitce. Česnek má dávnou historii v lidské výživě a lze říci, že je to vůbec nejzdravější zelenina. Celá rostlina je prosycena pronikavou česnekovou vůní, kterou způsobují silice obsahující síru. Česnek je výrazná pochutina, která se uplatňuje snad v každé kuchyni. Hodně se používá ve francouzské, ale i anglické, italské, španělské, židovské, čínské, indické i jinde. Je

koupit
Drůbež a  ryby bez soli

Drůbež a ryby bez soli

díky výrazné chuti je vhodná na sladkovodní ryby směs mletého koření vhodná na pečené, smažené a grilované ryby. Je univerzálně použitelná, vhodná hlavně na sladkovodní, ale i mořské ryby, ke kořenění rybích polévek a omáček.Výborně chutná i na houbách (smaženice) apod. Směs sypeme přímo na ryby, nebo připravíme kašičku z oleje, citrónové šťávy (sumahu) a směsi koření, kterou ryby půl hodiny před úpravou potřeme. Neobsahuje glutaman a sůl.

koupit
Salátové bylinky bez soli

Salátové bylinky bez soli

Mleté bylinky na přípravu zálivek a dresinkůoriginální jemně mletá bylinková směs koření určená na zeleninové a těstovinové saláty, do zálivek - jogurtových, majonézových, octových apod. Neobsahuje glutaman a sůl.

koupit
Paprikové koření bez soli

Paprikové koření bez soli

Jedinečná kombinace vhodná k dochucení různých druhů gulášů či omáček a polévek. Výborné uplatnění najde i ve studené kuchyni. Vyzkoušejte třeba jednoduché sýrové jednohubky posypané Sypkým paprikovým kořením. Paprikové koření oceníte také při přípravě bramborových a sýrových pokrmů. Neobsahuje glutaman a sůl.

koupit
Zlaté kuře

Zlaté kuře

Směs je kromě kuřecího masa vhodná na přípravu pečené krůty a drůbežích rolád. 

koupit
Grill Argentina bez soli

Grill Argentina bez soli

Příjemně vyladěná chuť na všechny druhy mas. Neobsahuje glutaman a sůl.

koupit
Italy bez soli

Italy bez soli

Originální mírně pikantní směs na přípravu i k dochucení italských těstovin. Směs lze použít při přípravě všech typů těstovin, do těstovinových salátů, při dušení zeleniny, na zeleninové saláty (stačí promíchat s 1 lžící olivového oleje). Dále k dochucení rýže, polévek, při grilování, pečení a smažení masa a ryb, do mletých mas apod. Neobsahuje glutaman a sůl.

koupit
Čína

Čína

Ostrá směs čínského typu bez glutamanu na minutky z masa a zeleniny. čínské koření je směs ostřejší chuti, vhodná do pokrmů čínské kuchyně. Lze jí kořenit minutky, rožněná jídla, kuře, ryby, králíka, vepřové maso, kuličky z mletého masa, guláš apod. Je vhodná i do ostřejších salátů z bílého nebo pekingského zelí. Na 4 porce pokrmu dáváme 1 - 2 lžičky směsi podle chuti. Neobsahuje glutaman a sůl.

koupit
Adamovo žebro medové bez soli

Adamovo žebro medové bez soli

Jemná kořenící směs s výrazným medovým aroma. Její využití je široké, na pečená žebírka či pečený bůček, při nakládání všech druhů mas na gril, rožnění a přípravě marinád. Lze ji využít i pod dušenou zeleninu. Neobsahuje glutaman a sůl.

koupit
Punčové koření

Punčové koření

Hrubě drcená směs na přípravu punče, svařeného vína nebo čaje. Směs není rozpustná, proto je třeba použít čajové sítko nebo hotový nápoj přecedit. Používáme 1-2 lžíce na 1 litr nápoje. 

koupit
Zlaté kuře bez soli

Zlaté kuře bez soli

Směs je kromě kuřecího masa vhodná na přípravu pečené krůty a drůbežích rolád. Neobsahuje glutaman a sůl.

koupit
Směs na kuře

Směs na kuře

Při pečení vytvoří krásně červenou kůrku směs mletého koření určená pro grilování a pečení kuřat. Zpravidla před grilováním se doporučuje 1 - 3 lžičky směsi smíchat s 1 - 2 lžícemi oleje a kuře potřít. Při pečení se vytváří zlatohnědá kůrka. Směs je vhodná i na pečené a grilované ryby, masové rolády, sekané apod.

koupit
Provensálské koření

Provensálské koření

Velice aromatická francouzská směs bylin a levandule jihofrancouzská světově proslulá směs aromatických bylinek. Můžeme ji použít na jehněčí, skopové maso, na králíka, kuře, na grilovaná masa k naložení. Vhodná je i do dušené zeleniny s masem (rajčata, papriky, cukety aj) i bez masa.

koupit
Pepřové koření

Pepřové koření

originální, vyvážená směs koření, složená zejména z různých druhů pepřů a paprik, určená především na minutky z hovězího, vepřového a kuřecího masa, a na ryby. Směs lze použít při smažení, pečení, ale i nakládání mas, sýrů (hermelín), uzenin (utopenci).

koupit