Oregano je aromatické bylinné koření pocházející z oblastí Středomoří. Oregano je známé pro své výrazné, zemité a kořeněné aroma s lehce citrónovým nádechem. Je často používáno v italské a středomořské kuchyni, kde se přidává do omáček, těstovinových jídel, pizza a grilované zeleniny. S jeho výraznou chutí a zdravotními přínosy je oregano neodmyslitelnou součástí mnoha kulinářských i léčivých tradic po celém světě.
Tato nádherně červená, plná sladká paprika bývá nepostradatelnou součástí skoro každé kuchyně. Dodává jídlu nejen výraznou barvu, ale také bohatou a lahodnou chuť. Kromě své chuti také obsahuje cenné živiny, antioxidanty a vitamín C.
Nové koření má intenzivní aroma a palčivou ale příjemně kořeněnou chuť, která v sobě spojuje chuť a vůni nejoblíbenějších koření jako je pepř, hřebíček, skořice a muškátový ořech. Pěstuje se především ve všech oblastech tropické Ameriky, zejména na pobřeží ostrova Jamajky.
Libeček je bylinka plná aromatické vůně a chuti, která je nedílnou součástí mnoha kuchyň po celém světě. Pochází z Přední Asie a planě roste i v jižní Evropě. Má svěží a pikantní vůni s lehkými tóny máty a citrusů. Díky své všestrannosti jej lze použít v mnoha pokrmech.
Kmín luční nebo také kořenný je jedním z vůbec nejstarších koření. Pro svou aromatickou vůni byl považován za rostlinu, která chrání před zlými kouzly. Roste planě na našich lukách, v celé střední a severní Evropě, na Sibiři a v Přední Asii. Jsou vyšlechtěny kulturní odrůdy kmínu. Kmín se pěstuje u nás, v Nizozemí, Rusku a Ukrajině, prakticky ve všech zemích střední Evropy i jinde. Koření se jím bylinkové a bramborové polévky, saláty, používá se do bylinkových omáček, pomazánek z tvarohu, pod dušená masa.
Česnek mletý je koření získané mletím sušených stroužků česneku. Mletý česnek je oblíbenou volbou pro přidání charakteristické a intenzivní chuti česneku do různých pokrmů. Má silnou vůni a ostrou, kořeněnou chuť. Mletý česnek se často používá při vaření omáček, marinád, polévek, dušených jídel, pečiva a dalších pokrmů.
Kmín celý je neodmyslitelnou součástí mnoha tradičních kuchyní po celém světě, od indické až po mexickou. Má intenzivní a lehce kořeněnou vůni. Je základem mnoha kořeněných směsí, jako je garam masala nebo taco koření. Jeho univerzálnost a schopnost oživit jakékoli jídlo z něj činí stálici v kuchyni. Kmín se pěstuje u nás, v Nizozemí, Rusku a Ukrajině, prakticky ve všech zemích střední Evropy i jinde.
Adžika je aromatické a pikantní koření pocházející z kavkazské kuchyně. Hlavními složkami adžiky jsou červené papričky, česnek, sůl, pepř a různé bylinky jako je koriandr, petržel, kmín nebo fenyklová semínka. Adžika se často používá ke grilovanému masu, jako dochucovadlo do omáček a polévek, příloha k sýrům a uzeninám nebo koření pro pečenou zeleninu. Adžika je skvělou volbou pro ty, kteří mají rádi pikantní a intenzivní chuťové zážitky.
Bobkový list pochází z keřovitého stromu Vavřínu, který není jen kořením ale také léčivou rostlinou. Roste ve Středomoří, Íránu či Sýrii. Listy mají nahořklou chuť a specifické aroma. Bobkový list podporuje trávení a chuť k jídlu, má protizánětlivé účinky.