Kmín Shahi Kala Jeera má chuť podobnou anýzu, lehce květinovou. Je tedy mnohem výraznější než běžný kmín, právě proto se používá při výrobě nejrůznějších originálních směsí koření, jako je například garam masala.
Tento druh chilli od značky TRS je extra pálivý. Při jeho dávkování byste měli být obzvlášť opatrní. Dokáže dodat skutečně výraznou chuť, do pokrmu jej stačí přidat skutečně jen málo.
Stručný popis: Kurkuma je jasně žlutá plodina, kterou lze získat ve formě sušeného prášku. Má nejen mnoho zdraví prospěšných účinků, o kterých se dočtete níže, ale také širokou škálu využití v kuchyni. Balení: 100 g, 400 g nebo 1 kg
Chuť a vůni skořice zná snad každý! Patří pravděpodobně k jednomu z nejoblíbenějších koření na světě. Sice nám evokuje hlavně vánoční čas, ale rozhodně byste ji neměli opomíjet ani v létě. Ať už do domácích zmrzlin, ovocných salátů, ledových čajů a určitě přijdete na spoustu dalších receptů, kam skořici použít.
Stručný popis: Kurkuma je jasně žlutá plodina, kterou lze získat ve formě sušeného prášku. Má nejen mnoho zdraví prospěšných účinků, o kterých se dočtete níže, ale také širokou škálu využití v kuchyni. Balení: 100 g, 400 g nebo 1 kg
Stručný popis: Kurkuma je jasně žlutá plodina, kterou lze získat ve formě sušeného prášku. Má nejen mnoho zdraví prospěšných účinků, o kterých se dočtete níže, ale také širokou škálu využití v kuchyni. Balení: 100 g, 400 g nebo 1 kg
Červená čočka se vyskytuje v barvách od zlaté, přes oranžovou až po červenou a z druhů čočky má nejsladší chuť s podtónem oříšků.
Tato drobná křupavá semínka s oříškovou chutí byla možná vůbec prvním dochucovadlem známým lidstvu.
Pálivá směs sušeného chilli koření dodá jídlu skutečný šmrnc! Při vaření vám stačí přidat skutečně jen špetku a můžete se těšit na hodně výraznou chuť. Určitě je vhodné ze začátku použít jen malinko,abyste vyzkoušeli, jaké množství vám při vaření vyhovuje. Koření od TRS si zachovává svou originální vůni, můžete se těšit na skvělý kulinářský zážitek.
Červená čočka se vyskytuje v barvách od zlaté, přes oranžovou až po červenou a z druhů čočky má nejsladší chuť s podtónem oříšků.
U lámané cizrny došlo k přirozenému rozbití zrn při zpracování. Díky tomu se vaří kratší dobu a používá se tedy převážně pro přípravu pokrmu dal či kari, kde je potřeba luštěninu spíše rozvařit.
U lámané cizrny došlo k přirozenému rozbití zrn při zpracování. Díky tomu se vaří kratší dobu a používá se tedy převážně pro přípravu pokrmu dal či kari, kde je potřeba luštěninu spíše rozvařit.
U lámané cizrny došlo k přirozenému rozbití zrn při zpracování. Díky tomu se vaří kratší dobu a používá se tedy převážně pro přípravu pokrmu dal či kari, kde je potřeba luštěninu spíše rozvařit.
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.