Jedna z nejznámějších indických směsí koření, v tomto případě velmi mírně pálivá. Vhodná zejména ke grilování kuřat, ale i jiných druhů mas.
Kardamom černý má lusky větší než více známý kardamom zelený. Chuť je podobná, ale těžší a doplněna kouřovým aroma. Pochází z východního Himaláje, používá se jako koření do jídel, nápojů a jako léčivo. V orientální kuchyni se s ním ochucují sladké, rýžové i masité pokrmy nebo se přidává do polévek.
Ajwain kmín nebo jinak také kmín caraway. Pochází ze stejné skupiny koření jako třeba fenykl a anýz. Má sladké aroma a používá se převážně v německé, rakouské kuchyni a skandinávské kuchyni, v celých zrnech se vyskytuje například v tamních uzených sýrech.
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Ne vždy se vám podaří sehnat čerstvé granátové jablko, a proto je dobré mít v zásobě i sušená semínka tohoto úžasného ovoce. Jídlu dodají zvláštní, lehce kyselou chuť a rozhodně krásně vypadají! Kromě toho mají četné zdravotní benefity, které vás možná ani nenapadly!
Garam masala je pravděpodobně nejoblíbenější a nejrozšířenější směs koření vůbec. Přesné složení se samozřejmě liší region od regionu. Garam znamená zahřát tělo a tak má podle tradiční ajurvédy tato směs také fungovat.
Madras kari pochází z jihu Indie a je známé svou ostrostí. Směs je ideální pro přípravu ostrých indických jídel. Použít ji můžete také např. do guláše, Kari omáček, apod.
TRS Tandoori masala je směs několika druhů koření určená pro přípravu indických pokrmů, převážně pak kuře tandoori. Hodí se ale i k naložení masa na grilování. Obsahuje koriandr, papriku, zázvor, kmín a další.
Mild Madras Kari je mírně pálivá aromatická směs koření speciálně dovezeného z Madrasu pro přípravu autentických kari pokrmů.
Růžová voda je známá svojí unikátní chutí. Je používána hlavně při příležitostech, kdy chceme dosáhnout chuti sladkých indických dezertů a nápojů.
Koriandr celý - nezbytná složka široké škály pokrmů.
Garam Masala 100 g - velmi aromatická a ostrá směs koření původem z Indie a Pákistánu.
Badyán (též čínský anýz, hvězdicovitý anýz) je koření ve tvaru hvězdiček. Má jemnou vůni podobnou anýzu a kořenitě nasládlou chuť.
Kari koření jemné - ideální pro přípravu ostrých jídel indické kuchyně.
Kari koření ostré - ideální pro přípravu ostrých jídel indické kuchyně.