Tato nenápadná luštěnina na první pohled rozhodně nezaujme, nicméně cizrna by měla být pro své široké využití a blahodárné účinky zahrnuta velmi často. Přečtěte si níže 9 zajímavých faktů, které jste možná o cizrně nevěděli.
Černý pepř někteří možná považují za obyčejnou věc. Nicméně se jedná o velmi důležitý druh koření při vaření a to nejen do většiny jídel, ale i do například kořeněného čaje, který je tak oblíbený v celé Asii a i u nás nabývá na popularitě. Nicméně je velmi nutné sáhnout po kvalitním černém pepři, aby byla zachována jeho chuť i vůně.
Mango prášek je sladký druh koření, který se vyrábí z nezralého zeleného manga. Používá se jako ostatní citrusová koření. Pokud milujete svěží chuť jídla, vedle citronové trávy a limetky by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět!
Krátký popis: Aromatická směs koření obsahující: koriandr, kurkumu, chilli, kmín, černý pepř, fenykl, sůl a česnek. Pálivé madras je indické koření, které je oblíbené v kombinaci s kuřecím, hovězím a jehněčím masem. Balení: 100 g
Stručný popis: Mletá paprika má chuť vždy podle toho, z čeho byla vyrobena. Proto se setkáme jak s nepálivou, jemně pálivou, tak i poměrně dost pálivou. Liší se také barvou, od oranžové až po zářivě rudou. Balení: 100 g
Mandras kari směs byla vytvořena britskými kolonialisty, sama o sobě není indickým výtvorem. Nicméně v ní je použito veškeré koření typické pro asijskou kuchyni. Tento výrobek patří k méně pálivějším.
Tandoori masala od TRS je směs několika druhů koření určená pro přípravu indických pokrmů, převážně pak kuře tandoori. Hodí se ale i k naložení masa na grilování. Obsahuje koriandr, papriku, zázvor, kmín a další.
Tandoori masala od TRS je směs několika druhů koření určená pro přípravu indických pokrmů, převážně pak kuře tandoori. Hodí se ale i k naložení masa na grilování. Obsahuje koriandr, papriku, zázvor, kmín a další.
Tandoori masala od TRS je směs několika druhů koření určená pro přípravu indických pokrmů, převážně pak kuře tandoori. Hodí se ale i k naložení masa na grilování. Obsahuje koriandr, papriku, zázvor, kmín a další.
Tento typ fazolí je velký, zploštělý, ledvinového tvaru. Patří mezi nejzdravější potraviny vůbec. Fazole lze kombinovat s jakoukoliv zeleninou. Velmi vhodné jsou jako příloha, do salátů, polévek nebo pasírované do omáček.
Pokud si tyto fazole prohlédnete, bude vám jasné, proč se jim přezdívá černooké. Na jedné straně zrna totiž vyčnívá výrazná černá tečka připomínající oko.
Hořčičná semínka nebo hořčičný prášek od Greenfields mohou být použity jako ochucovadlo do nejrůznějších pokrmů, popřípadě je můžete opražit na pánvi a použít jako posyp.
Hořčičná semínka nebo hořčičný prášek od Greenfields mohou být použity jako ochucovadlo do nejrůznějších pokrmů, popřípadě je můžete opražit na pánvi a použít jako posyp.
Hořčičná semínka nebo hořčičný prášek od Greenfields mohou být použity jako ochucovadlo do nejrůznějších pokrmů, popřípadě je můžete opražit na pánvi a použít jako posyp.
Semínka máku mají lehce oříškovou chuť, obsahují hodně zdravých rostlinných tuků. Jsou pěstována hlavně ve Středomoří a Asii. Obsahují hodně antioxidantů a vlákniny a také hodně vápníku. Dále pak obsahují nezanedbatelné množství hořčíku, draslíku a zinku.