Mlýnek s levandulovou solí Směs soli, levandule a tymiánu je výborná na dochucení zeleninových salátů, pečených ryb nebo grilované zeleniny. Sůl velmi snadno absorbuje okolní vůně a chutě, proto je ideálním "nosičem" jemného aroma levandulových květů a tymiánu. Mlýnky lze opakovaně doplňovat nebo měnit náplň
Mlýnek s chilli solí Hrubá směs soli, chilli a papriky. Sůl velmi snadno absorbuje okolní vůně a chutě, proto je ideálním "nosičem" jemné chuti a aroma chilli a papriky bez nepříjemného pálení. Chilli sůl je výborná na dosolení grilovaného masa, hranolků nebo minutek. Mlýnky lze opakovaně doplňovat nebo měnit náplň
Chlebové koření je přírodní směs koření do domácího chleba a pečiva. Doporučené dávkování je 2 lžičky na 1 kg mouky. Chleba nebo pečivo můžeme ještě dochutit a dozdobit například kmínem, mákem, sezamem nebo černuchou. Základem dobrého těsta je dostatečné zrání těsta, při kterém těsto kyne a fermentuje. Fermentace pomáhá rozkládat dlouhé řetězce škrobu a těsto se stává stravitelnější a zdravější. Těsto na chleba je proto ideální připravovat s předstihem a dát mu čas. Nejlepší je, nechat těsto v lednici kli
Česnek Použití v kuchyni: univerzální použití na maso, zeleninu, do polévek, omáček i pomazánek Česnek krájený na plátky o síle přibližně 0,5 mm. Obsahuje velké množství silic, které zaručují plnou chuť a bohaté aroma. Před použitím doporučujeme česnek nechat namočený alespoň 30 minut, aby změkl a rozvinulo se jeho aroma. Plátky česneku jsou skvělé do omáček nebo na maso při pečení. Použití česneku v kuchyni Česnek je jedno z nejpoužívanějších koření v česné i evropské kuchyni. Česká kuchyně ho často komb
Čína je ostrá, aromatická směs na přípravu minutek s kuřecím nebo vepřovým masem. Můžeme ji použít na grilovanou nebo dušenou zeleninu. Ideální je nechat nakrájené maso s kořením odležet, aby se chuť dostala i do masa. Koření na čínu je namíchané jako univerzální koření na rychlé minutky z kuřecího nebo vepřového maso se zeleninou. Pochopitelně víme, že čínská kuchyně je neuvěřitelně rozmanitá a udělat jedno univerzální koření je trochu troufalé. Přesto jsme připravili nejlepší směs jakou umíme, bez zbyt
Šafrán bylo a stále je, nejdražší koření na světě. Jsou to pestíky květů krokusů šafránu setého. Každý kvítek obsahuje 3 pestíky, které se musejí ručně vytrhnout. Pestíky (šafránové nitky) se usuší a v uzavřené nádobě si udrží svoje aroma i několik let. Vařit se šafránem je radost, ale vyžaduje to trochu přípravy. Typické šafránové aroma je uschované v sušených nitkách. Abychom ho uvolnili, je dobré vlákna hodit do lžičky teplé vody a počkat pár minut. Vlákna změknou a začnou pouštět barvu a silnou vůni.
Zázvor mletý Zázvor je často používán do sladkého pečiva a sušenek. Pro jeho výraznou chuť se hodí i k přípravě zvěřiny nebo ryb. Zázvor má také v oblibě indická a thajská kuchyně do masových a zeleninových směsí. Sáček 22 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. Použití: čerstvý zázvor se nejvíce používá v čínské, thajské a indické kuchyni. Dáv
Skořice celá Celá skořice se používá do svařeného vína, punče, čajů, případně na nakládání ovoce a zeleniny. Je také oblíbená jako dekorace nebo jako součást vonných směsí (pot pourri). Použití skořice v kuchyni Když se řekne skořice, většina lidí si představí jablečný závin, jablkové koláče, perníky a samozřejmě vánoční cukroví. Představa skořice na kuřecím mase nebo s rybou je pro středoevropany velice zvláštní. To v zemích, odkud skořice pochází (Jihovýchodní Asie), ji dokážou přidat do nejširší palety
Vanilka mletá jsou mleté celé vanilkové lusky z Madagaskaru, odrůda Bourbon. Mletá vanilka je připravená k okamžitému použití do krémů, pudinků, čajového pečiva, zmrzliny a dalších desertů. Originální vanilkový cukr můžeme udělat smícháním 1 lžíce mleté vanilky s 1 kg moučkového cukru. Použití vanilky v kuchyni Mimo čokoládu se v Evropě vanilka používala a dodnes používá do množství sladkých jídel, je důležitou součástí čajového pečiva, ovocných i čokoládových dezertů a samozřejmě pudingů a sladkých omáče
Sada čtyř směsí postavených na pepři. Klasický barevný pepř do mlýnků je doplněn pepřovým kořením s velkými krystalky mořské soli připravený na steaky, citronovým pepřem s citronovou kůrou například na lososa, česnekovým pepřem a pomerančovým pepřem skvělým na kuřecí maso. Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky: Pomerančový pepřAromatická grilovací směs na kuřecí nebo rybí maso. Výbornou marinádu připravíme z pomerančové šťávy, oleje a pomerančového pepře. Maso necháme v marinádě alespoň 2 hodiny odležet.Slo
Sada pěti nejoblíbenějších bylinkových směsí. Bylinky jsou šetrně zpracované a jsou důstojnou náhradou na sezónní čersvé bylinky. Sady udělá radost každému, kdo miluje voňavé bylinky a lehké jídla s nimi připravené. Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky:Bylinkové máslo - koření s medvědím česnekem do ochucených másel, pomazánek, nebo čerstvých sýrů. Do 100 g másla o pokojové teplotě rozmícháme 1 lžíci koření a můžeme přidat špetku soli. Bylinkové máslo zabalíme do potravinářské fólie a dáme opět do lednice
Nejlepší sada koření pro rybáře nebo milovníky jemného rybího masa. 5 druhů koření jsou připraveny na grilování pstruhů, smažení kapra, pečení lososa nebo na přípravu file.Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky:Grilovaná ryba - koření na grilování, pečení a smažení ryb nebo kuřecího masa. Pečenou rybu potíráme směsí připravenou z másla, citronové šťávy a lžičky tohoto koření. Koření grilované ryba je ideální na pstruha, kapra, makrelu nebo podobné ryby s výraznejším masem. Ryba pro děti - je jemná směs koře
Sada koření na přípravu nejen zeleninových salátů, ale i dušenou a zapékanou zeleninu, omáčky k těstovinám nebo těstovinovým salátům. Úžasný dárek pro slečny, ženy, maminky i studentky.Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky: Chimichurri - bylinková směs původně připravená na marinády pro kuřecí maso. Dnes se často přidává i do salátů a pomazánek. Vhodná je i na přípravu zapečených těstovin nebo do omáček na těstoviny. Salát Caprese - je úžasný salát z rajčat, mozzarelly, čerstvé bazalky, olivového oleje a o
Sada koření pro milovníky italské kuchyně. Koření na přípravu omáček k těstovinám, mletých mas nebo zeleninových směsí. Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky:Pasta pomodoro - bylinková směs se sušenými rajčaty skvělá do rajčatových omáček na těstoviny nebo rajčatových náplní do lasagní. Aglio olio peperoncino - česneková směs s paprikou a chilli do těstovin nebo na pizzu. Velké kousky česneku jsou plné aroma ale nejsou tak agresivní jako čerstvý česnek. Arabiata - to je rajčatová omáčka, která je hodně česn
Steak Panama Směs koření na přípravu hovězího masa a steaků. Jemně pikantní směs je vhodná i na grilování zeleniny. Výbornou marinádu připravíme s použitím pomerančového nebo ananasového džusu. Ovocné šťávy fungují v mase jako tak zvaný tenderizér, který pomáhají masu stát se křehčí a stravitelnější. Kyseliny obsažené v džusech totiž pomalu narušují svalová vlákna v mase a ty ztrácejí svoji přirozenou tuhost. Koření na steaky Panama můžeme použít na hovězí maso, kuřecí i vepřové. Vyzrálé hovězí maso na st