Chilli vlákna 5g Mírně pálivé chilli papričky krájené na tenká vlákna. Jsou velmi dekorativní ve směsích se zeleninou, masem nebo těstovinami. Doporučujeme je přidávat až na závěr, aby se zachoval tvar a barva vláken. Chilli vlákna (nebo taky chilli vlasy) se nejčastěji používají na závěrečnou dekoraci pokrmů. Jsou jasně červená, sladce aromatická a v kombinaci se zelenými bylinkami jsou nádherné. Pálivost: 500 SHU
Zvěřina 35g Zvěřina je směs koření na marinování a pečení zvěřiny, do omáček a gulášů. Výborná směs i na králíka, skopové nebo jehněčí maso a to jak při pečení, tak při přípravě omáček. Vhodná i na kuřecí při úpravě "na divoko". Kuře naporcujeme, osolíme a ochutíme kořením na zvěřinu. Do pekáčku přidáme na kostky nakrájenou slaninu a dáme péct. Ke kuřeti na divoko je výborný bramborový knedlík a zelí, podobně jako ke kachně. Složení: cibule, sůl (15%), nové koření, jalovec, karotka, zázvor, rozmarýn, pepř
Pepř zelený celý 15g Zelený pepř má jemnější chuť a aroma než černý. Celý se používá na nakládání zeleniny, uzenin nebo sýrů. Nadrcený pepř můžeme přidat do marinád, na steaky nebo do omáček. Baleno ve znovu uzavíratelném sáčku. Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.
Roštěnky 30g Směs jemně mletého koření na přípravu roštěnek, španělských ptáčků nebo dušených hovězích plátků. Tuto ostřejší, aromatickou směs můžeme použít i na dochucení hnědých omáček, gulášů nebo polévek jako je zelňačka nebo gulášová polévka. Složení: pepř, česnek, koriandr, paprika, kmín, sůl (12%), HOŘČICE, rozmarýn, zázvor. Baleno ve znovu uzavíratelném sáčku
Pepř černý celý pepř z Vietnamu, typ Black Star. Celý pepř se přidává do vývarů, polévek nebo omáček. Používá se i při nakládání zeleniny, hub, uzenin i sýrů. Typ Black Star se vyznačuje bohatým aroma, které si dokáže dlouho uchovat. Baleno ve znovu uzavíratelném sáčku. Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.
Černucha se používá podobně jako sezam, mák nebo kmín. Její matně černá semena jsou velmi dekorativní a proto jsou používána do pečiva nebo k posypání slaného pečiva. Černuchu najdeme i v indické kuchyni jako koření do různých zeleninových směsí a karí. Černucha se často používá v indické kuchyni do luštěninových a zeleninových jídel, pikantní nakládané zeleniny a chutney. Semínka se často sypou na chléb a indické chlebové placky nan a chapati. V kuchyni Blízkého východu se černuchou sypou chleby, koláče
Velikonoční nádivka s kopřivou 10g Složení: petržel, kopřiva, česnek, cibule, sůl, libeček, bazalka, paprika, muškátový květ. Použití: bylinková směs do nádivek, slaných koláčů nebo pomazánek. Výborná je i do polévek nebo vaječných jídel.
Pasta pomodoro je směs koření se sušenými rajčaty na těstoviny, saláty a pizzu. Rychlou omáčku na těstoviny připravíme ze zakysané smetany, nastrouhané nivy a 1 lžíce této směsi koření. Vše promícháme a rozehřejeme v mikrovlnné troubě. Koření pasta pomodoro je výborné do rajčatových nebo zeleninových omáček k těstovinám nebo bramborovým nokům. Bylinky v kombinaci se sušenými rajčaty se skvěle hodí do masové směsi na lasagne nebo i do masových kuliček, podávaných s rajčatovou omáčkou a špagetami. Výborné r
BIO Vanilkový extrakt Balení: 70 ml Extrakt je získáván pomalovou extrakcí vanilkových lusků odrůdy Bourbon vypěstovaných na Madagaskaru. Extrakt je vyráběn ve Francii a je držitelem certifikátu BIO. Vanilkový extrakt je nejsnadnější způsob, jak použít při pečení přírodní vanilku. Vanilkový extrakt má konzisteci hustého sirupu a obsahuje přibližně 10 % vanilkových semínek. Je výrazně sladký, protože báze je připravená z invertního cukru a vody. 1 lžička vanilkového extraktu nahradí spolehlivě 1 vanilkový
Klasická směs na pečení perníku a vánočních perníčků v krásném dárkovém balení. Na 1 kg těsta dáváme 2 lžíce koření do perníku. Složení: skořice, anýz, pomerančová kůra, nové koření, koriandr, badyán, zázvor. Balení: Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.
Velikonoční nádivka s kopřivou 13g Složení: petržel, kopřiva, česnek, cibule, sůl, libeček, bazalka, paprika, muškátový květ. Použití: bylinková směs do nádivek, slaných koláčů nebo pomazánek. Výborná je i do polévek nebo vaječných jídel. Balení v praktické plastové kořence.
Mazanec má jemně sladkou chuť, voňavé těsto obohacené máslem, vejci a mlékem, často s rozinkami a mandlemi na povrchu. Koření Velikonoční mazanec skvěle dochutí a dodá jemné ovocné aroma směs koření s pomerančovou a citronovou kůrou. Cejlonská skořice přidá jemnou květinovou vůni a špetka kardamomu a muškátového květu bude vonět v pečivu i třetí den po upečení. Složení: citronová kůra, pomerančová kůra, cejlonská skořice, kardamom, muškátový květ. 30g Balení: Sáček se zipem umožňující opakované vzduchot
Porcované koření na svařené víno v kvalitě sypaného Aromatická nahrubo drcená směs do svařeného vína nebo punče. Na 0,25 l vína přidáme 1 sáček směsi. Do svařeného vína můžeme přidat i ovocný džus (pomerančový, jablečný, višňový) nebo rum či griotku. 5 x 4g Složení: pomerančová kůra, skořice, hřebíček 20g
Vanilkový cukr v krásném balení s mývalem Cukr je připravený z čistého cukru a mleté vanilky. Na příravu 1 kg vanilkového cukru je použitá mletá vanilka, připravená z přibližně 25 vanilkových lusků z Madagaskaru. Používá se při pečení moučníků, čajového a vánočního pečiva nebo do pudinků. Lžičkou vanilkového cukru si můžeme dochutit i čaj. Vanilkový cukr připravený z pravé vanilky je zcela jiný produkt, než cukr vanilinový. Vanilin je syntetické vanilkové aroma vyráběné chemickou cestou. Rozdíl mezi vanil
Ryba pro děti je jemná směs koření bez soli a glutamanu připravená speciálně pro děti a pro dietní přípravu jídel. Kořenící směs je vhodná nejen na sladkovodní i mořské ryby, ale i na kuřecí nebo krůtí maso. Připravit dětem rybu tak, aby ji snědli není jednoduché. Protože většina dětí miluje smažená jídla, zkuste tak připravit i rybu. Inspirací může být anglické fish and chips nebo třeboňské kapří hranolky. Složení: česnek, citronová kůra, paprika, kmín, koriandr, kurkuma, petržel Balení -znovuuzavírate