Ryba pro děti je jemná směs koření bez soli a glutamanu připravená speciálně pro děti a pro dietní přípravu jídel. Kořenící směs je vhodná nejen na sladkovodní i mořské ryby, ale i na kuřecí nebo krůtí maso. Připravit dětem rybu tak, aby ji snědli není jednoduché. Protože většina dětí miluje smažená jídla, zkuste tak připravit i rybu. Inspirací může být anglické fish and chips nebo třeboňské kapří hranolky. Složení: česnek, citronová kůra, paprika, kmín, koriandr, kurkuma, petržel Balení -znovuuzavírate
Hamburger & mleté maso Hamburger sice proslavila americká kuchyně, ale jeho původ je nám bližší, než by se zdálo. Do Ameriky ho přivezli dělníci z Německa a název hamburger je odvozen od města Hamburk. Původně to byla sekaná v žemli, kterou si dělníci brali do práce k obědu. S nástupem řetězců rychlého občerstvení se hamburger stal téměř základní kámen stravování v USA a s příchodem mileniálů opustil hamburger pozici levného jídla pro studenty a dělníky. V současnosti se hamburgery servírují i ve luxu
Hamburger & mleté maso Hamburger sice proslavila americká kuchyně, ale jeho původ je nám bližší, než by se zdálo. Do Ameriky ho přivezli dělníci z Německa a název hamburger je odvozen od města Hamburk. Původně to byla sekaná v žemli, kterou si dělníci brali do práce k obědu. S nástupem řetězců rychlého občerstvení se hamburger stal téměř základní kámen stravování v USA a s příchodem mileniálů opustil hamburger pozici levného jídla pro studenty a dělníky. V současnosti se hamburgery servírují i ve luxu
Harissa Ostrá africká směs koření na přípravu masa, grilování, minutek a omáček. Tradiční pastu můžeme připravit rozmixováním malé cibule s česnekem, 1 lžíce oleje a smícháním s kořením na hustou pastu. Tato pálivá směs se nejčastěji používá v marocké, alžírské a tuniské kuchyni. Podává se jako omáčka, do které se namáčejí kousky grilovaného a pečeného masa, přidává se do polévek a dušených jídel, nebo se přidává do omáčky ke kuskusu. Harissa se někdy přidává do drcených rajčat a používá se jako dip ke ke
Grilovaná zelenina Bylinková směs s bohatým aroma, které vynikne i při krátké tepelné úpravě zeleniny. Zeleninu stačí nakrájet a stejně velké kousky (asi 3 cm), pokapat olejem, posypat kořením a dát grilovat na přibližně 10 minut. Přemýšlíte jestli půjde připravit grilovaná zelenina v troubě? Ano, nakrájejte papriky, cukety, cibuli, přidejte stroužky česneku, cherry rajčata a fazolky, a smíchejte s olivovým olejem, kořením gilovaná zelenina a dejte do trouby pod gril alespoň na 250 °C. Zelenina se bude pé
Harissa Ostrá africká směs koření na přípravu masa, grilování, minutek a omáček. Tradiční pastu můžeme připravit rozmixováním malé cibule s česnekem, 1 lžíce oleje a smícháním s kořením na hustou pastu. Tato pálivá směs se nejčastěji používá v marocké, alžírské a tuniské kuchyni. Podává se jako omáčka, do které se namáčejí kousky grilovaného a pečeného masa, přidává se do polévek a dušených jídel, nebo se přidává do omáčky ke kuskusu. Harissa se někdy přidává do drcených rajčat a používá se jako dip ke ke
Těstoviny pro děti je jemná směs koření bez soli a glutamanu připravená speciálně pro děti a pro dietní přípravu jídel. Kořenící směs je připravená na omáčky k těstovinám, ale vhodná i do dušené zeleniny nebo pomazánek. Koření „těstoviny pro děti“ je výborné do sýrových omáček k těstovinám, nebo při přípravě lasagní. Pro děti můžeme připravit verzi s mletým krůtím masem, drcenými rajčaty a naším kořením. Určitě taky vyzkoušejte jedno z nejoblíbenějších dětských jídel – pizzu. U našich dětí vede sýrová piz
Těstoviny pro děti je jemná směs koření bez soli a glutamanu připravená speciálně pro děti a pro dietní přípravu jídel. Kořenící směs je připravená na omáčky k těstovinám, ale vhodná i do dušené zeleniny nebo pomazánek. Koření „těstoviny pro děti“ je výborné do sýrových omáček k těstovinám, nebo při přípravě lasagní. Pro děti můžeme připravit verzi s mletým krůtím masem, drcenými rajčaty a naším kořením. Určitě taky vyzkoušejte jedno z nejoblíbenějších dětských jídel – pizzu. U našich dětí vede sýrová piz
Maďarská paprika "DELIKATESSE" 180 ASTA sladká paprika se používá zejména pro její velmi intenzivní barvu, která dodá vašemu pokrmu skvělý vzhled. Používá se zejména do gulášů, omáček a při pečení masa. Použití papriky v kuchyni Paprika je nejvíce oblíbená v maďarské, balkánské a turecké kuchyni. Používá se jak pro svoji výraznou chuť, tak pro velmi intenzivní barvu. V Maďarsku se papriky rozdělují na 4 základní druhy podle ostrosti. Paprika Special (különleges) – skládá se pouze z dužin vybraných papri
Maďarská paprika "DELIKATESSE" 180 ASTA sladká paprika se používá zejména pro její velmi intenzivní barvu, která dodá vašemu pokrmu skvělý vzhled. Používá se zejména do gulášů, omáček a při pečení masa. Použití papriky v kuchyni Paprika je nejvíce oblíbená v maďarské, balkánské a turecké kuchyni. Používá se jak pro svoji výraznou chuť, tak pro velmi intenzivní barvu. V Maďarsku se papriky rozdělují na 4 základní druhy podle ostrosti. Paprika Special (különleges) – skládá se pouze z dužin vybraných papri
Pepř barevný Barevný pepř se používá převážně do mlýnků na koření. Čerstvě namletý pepř má výraznější aroma než klasický mletý pepř a používá se na dochucení jídel až na talíři nebo již při vaření. Barevný pepř je namíchaný v objemových poměrech 1:1:1:1 a obsahuje bílý, černý, zelený a růžový pepř. Bílý, černý a zelený pepř jsou plody pepřovníku černého, pouze jinak zpracovaného. Mají proto hodně podoné aroma a ostrou chuť. Tyto pepře jsou doplněny o růžový pepř, který je v barevném pepři hlavně kvůli své
Bylinkové brambory je bylinková směs koření se smaženou cibulkou je skvělá do bramborové kaše nebo do šťouchaných brambor. Směs na bylinkové brambory můžeme přidat i do sýrových omáček, nebo například do zapékání zeleniny. Bylinkám ani smažené cibulce nedělá dobře dlouhá tepelná úprava, proto tuto směs používáme až nejlépe až na závěr. Takto vynikne i na míchaných vajíčkách, těstovinových nebo zeleninových salátech. Složení: smažená cibule (cibule, PŠENIČNÁ mouka, rostlinný olej, sůl), petržel, tymián, pe
Pepř barevný Barevný pepř se používá převážně do mlýnků na koření. Čerstvě namletý pepř má výraznější aroma než klasický mletý pepř a používá se na dochucení jídel až na talíři nebo již při vaření. Barevný pepř je namíchaný v objemových poměrech 1:1:1:1 a obsahuje bílý, černý, zelený a růžový pepř. Bílý, černý a zelený pepř jsou plody pepřovníku černého, pouze jinak zpracovaného. Mají proto hodně podoné aroma a ostrou chuť. Tyto pepře jsou doplněny o růžový pepř, který je v barevném pepři hlavně kvůli své
Bylinkové brambory je bylinková směs koření se smaženou cibulkou je skvělá do bramborové kaše nebo do šťouchaných brambor. Směs na bylinkové brambory můžeme přidat i do sýrových omáček, nebo například do zapékání zeleniny. Bylinkám ani smažené cibulce nedělá dobře dlouhá tepelná úprava, proto tuto směs používáme až nejlépe až na závěr. Takto vynikne i na míchaných vajíčkách, těstovinových nebo zeleninových salátech. Složení: smažená cibule (cibule, PŠENIČNÁ mouka, rostlinný olej, sůl), petržel, tymián, pe
Kari jemné je koření s výraznou barvou vhodné do zeleninových i masových směsí, do rýže, omáček i polévek. Výborné na kuřecí maso, rizota a zeleninu. Slovo kari, (v angličtině curry) pochází z Indie, a znamená omáčka k rýži. Jakákoliv, se zeleninou, kuřecím masem, rybou. Dochucená místním kořením kurkumou, zázvorem, chilli, cibulí nebo třeba kokosovým ořechem. Pokrm curry přinesli do Evropy Angličané v dobách Britského impéria a s ním i koření na jeho přípravu. Pojmenované pochopitelně po indické omáčce,