Mlýnek s chilli solí Hrubá směs soli, chilli a papriky. Sůl velmi snadno absorbuje okolní vůně a chutě, proto je ideálním "nosičem" jemné chuti a aroma chilli a papriky bez nepříjemného pálení. Chilli sůl je výborná na dosolení grilovaného masa, hranolků nebo minutek. Mlýnky lze opakovaně doplňovat nebo měnit náplň
Mlýnek s levandulovou solí Směs soli, levandule a tymiánu je výborná na dochucení zeleninových salátů, pečených ryb nebo grilované zeleniny. Sůl velmi snadno absorbuje okolní vůně a chutě, proto je ideálním "nosičem" jemného aroma levandulových květů a tymiánu. Mlýnky lze opakovaně doplňovat nebo měnit náplň
Mlýnek s citronovou solí Směs soli, citronové kůry a citronové trávy je výborná na dochucení zeleninových salátů, pečených ryb a kuřecího masa. Citronová tráva je tuhá a ostrá a špatně se zpracovává. Ostré krystalky soli však účině rozdrtí i tuto aromatickou bylinku a uvolní její úřasnou vůni. Sůl velmi snadno absorbuje okolní vůně a chutě, proto je ideálním "nosičem" jemného aroma citronové trávy a kůry. Mlýnky lze opakovaně doplňovat nebo měnit náplň
Mlýnek s čokoládou & skořicí Originální směs na dezerty, kávu, mléčné koktejly a zmrzlinu. Směs obsahuje pouze drcené kakaové boby z Peru a drcenou skořici z Indonésie. Směs je připravená do mlýnků na koření, aby se kakaové boby semlely se skořicí těsně před konzumací a nevyprchalo jedinečné aroma přírodní čokolády i skořice. Obsah mlýnku: 50 g Mlýnky lze opakovaně doplňovat nebo měnit náplň
Chimichuri Bylinková směs původně připravená na marinády pro kuřecí maso. Dnes se často přidává i do salátů a pomazánek. Vhodná je i na přípravu zapečených těstovin nebo do omáček na těstoviny. Chimichurri je původně jihoamerická pasta připravovaná z čerstvé petržele, cibule, česneku a koření a používá se na přípravu kuřecího, rybího a skopového masa. Kořenící směs však lze použít takřka na všechny zeleninové pokrmy, a to jak za studena, tak za tepla. Chimichurri je omáčka připravovaná za studena z petr
Medvědí gril je grilovací koření s příjemnou vůní divokého medvědího česneku vhodná na grilování kuřecího masa nebo ryb. Můžeme ji použít i na grilovanou nebo dušenou zeleninu. Grilovací koření Medvědí gril obsahuje zelené bylinky (medvědí česnek), proto nemá rád dlouhou tepelnou úpravu. Ideální je proto na rychlé grilování ryb, zeleniny nebo malých kuřecích kousků. Další možností je připravit z Medvědího grilu marinádu, maso naložit a nechat odležet. Maso pak zbavíme přebytečné marinády, osušíme a griluj
Chlebové koření je přírodní směs koření do domácího chleba a pečiva. Doporučené dávkování je 2 lžičky na 1 kg mouky. Chleba nebo pečivo můžeme ještě dochutit a dozdobit například kmínem, mákem, sezamem nebo černuchou. Základem dobrého těsta je dostatečné zrání těsta, při kterém těsto kyne a fermentuje. Fermentace pomáhá rozkládat dlouhé řetězce škrobu a těsto se stává stravitelnější a zdravější. Těsto na chleba je proto ideální připravovat s předstihem a dát mu čas. Nejlepší je, nechat těsto v lednici kli
Badyán mletý se používá do perníků, jablečných moučníků, do kořenících směsí nebo třeba do hruškových povidel. Čínská a vietnamská kuchyně kombinuje mletý badyán s ostrými kořeními a vytvářejí velice aromatické směsi, například koření pěti vůní Použití v kuchyni: perníky, ovocné moučníky, čínská a vietnamská kuchyně Použití badyánu v kuchyni V Evropě se stejně jako většina sladce vonících koření (hřebíček, skořice, aj.) i badyán používá hlavně ke kořenění moučníků a sladkých jídel. Čínská a vietnamská kuc
Chilli mleté Pálivost: 40.000 – 60.000 SHU Použití v kuchyni: omáčky, minutky, zelenina, grilování Stručný popis Velice pálivé chilli se používá na přiostření široké palety jídel - minutek, omáček, polévek, zeleniny, pomazánek, luštěnin, grilovaných mas atd. Doporučená dávka je 1 lžička na 1 kg surovin.
Kmín celý Při zpracování prošel 5x čištěním, což zaručuje krásný kmín bez stonků nebo jiných příměsí. Plné aroma využijeme při přípravě omáček, vepřového masa, polévek a ryb. Použití: Kmín má v české kuchyni své neodmyslitelné místo, protože ho používáme již tisíce let. Kmín byl po dlouhá staletí jedním z mála koření běžně k dispozici, proto se používal a používá téměř všude. Na brambory, do polévek, k vepřovému masu, do omáček, do salátů, k drůbeži (kachna a husa), do luštěnin, do uzenin, do pomazánek, d
Kmín drcený přidává se do polévek, omáček, k masům nebo do salátů. Výborně se hodí do světlých omáček nebo salátových zálivek, kde by celý kmín vadil. Také se přidává do domácího chleba a pečiva. Použití kmínu v kuchyni Kmín má v české kuchyni své neodmyslitelné místo, protože ho používáme již tisíce let. Kmín byl po dlouhá staletí jedním z mála koření běžně k dispozici, proto se používal a používá téměř všude. Na brambory, do polévek, k vepřovému masu, do omáček, do salátů, k drůbeži (kachna a husa), do
Majoránka Majoránka je pěstovaná a zpracovávaná v Německu, přesně ve spolkové zemi Durynsko. Pěstování původního druhu v mírném pásmu zaručuje krásnou, silnou vůni, kterou známe z majoránnky vypěstované v českých horách. Její silnou vůni oceníme při přípravě polévek, omáček, nádivek a bramborových jídel. Použití majoránky v kuchyni Majoránka je typické koření evropské kuchyně, používá se téměř do všech typů pokrmů. Přidává se do polévek, omáček, při přípravě zeleniny nebo při pečení masa. Velkým zpracova
Medvědí česnek Bylinka s lehkou vůní a chutí česneku. Výborně se hodí do pomazánek, bylinkových másel nebo čerstvých sýrů. Můžeme ji přidat i do nádivek nebo mletých mas. Použití medvědího česneku v kuchyni Listy medvědího česneku se používají podobně jako pažitka nebo jarní cibulka. Může přijít na vařené i pečené brambory, na chléb s tvarohem, do pomazánek nebo třeba do špenátu. Skvěle se hodí do i do hustých zeleninových polévek. Medvědí česnek nemá příliš rád dlouhou tepelnou přípravu, proto je lepší p
Dárková sada 5 mlýnků Krásná a užitečná dárková sada s pěti mlýnky. Sada obsahuje dva druhy pepřů a tři druhy solí. Klasický "Barevný pepř", orientální specialita "Babylonský pepř", krásně aromatická "Levandulová sůl", pikantní "Chilli sůl" a oblíbená "Česneková sůl". Mlýnky lze opakovaně doplňovat nebo měnit náplň. Velikost: 25 x 10 x 5 cm Složení: Barevný pepř: černý, zelený, bílý a růžový pepř. Babylonský pepř: černý a zelený pepř, koriandr, citronová kůra, skořice, nové koření, chilli. Levandulová sůl
Grilované kuře je klasická směs koření na grilování a pečení kuřete. Koření je namíchané ze špičkové papriky, která dodá masu krásnou barvu i chuť. Přesto, že koření obsahuje špetku chilli, není pálivé a chutná i dětem. Nejlepší příprava grilovaného kuřete je připravit si marinádu ze 2 lžic koření grilované kuře, přidáme 2 lžíce oleje a 2 lžíce piva a rozmícháme. Touto marinádou potíráme kuře při pečení a pravidelně poléváme výpekem. Upéct celé kuře tak, aby nebyla prsa vysušená není jednoduché. Kuřecí ma