Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Lze s nimi zkrátit i dobu vaření luštěnin. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Rakytník řešetlákový je zcela unikátním biogenním stimulátorem. Zvyšuje imunitu a odolnost organismu, působí proti únavě, je přirozeným zdrojem mnoha vitaminů (je jedním z nejbohatších zdrojů vitaminu C), minerálů a flavonoidů.
Oves je nejbohatší obilovinou na živiny, poskytuje tělu zásobu energie na několik hodin. Ovesná vláknina zpomaluje vstřebávání cukru a napomáhá udržovat zdravou hladinu cukru v krvi.
Tamari je sójová omáčka, která vzniká při výrobě Misa. Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti klasickým levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Instantní hotový pokrm bez lepku, mléka a vajec - ingredience v kelímku stačí zalít 250ml - 300ml vroucí vody, nechat 3 minuty odstát a rychlý oběd nebo večeře je na světě.
Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.
Dýňová semínka jsou výborným přírodním zdrojem zinku, který je potřebný pro stavbu kostí, tkání a funkci mužských pohl. orgánů a prostaty. Dále jsou významným zdrojem omega – 3, vitaminu A, E, D, a řady vitaminů B.
GHÍ máslo je podle ájurvédy nejcennějším přírodním tukem. Je to elixír života, který pomáhá při detoxikaci organismu, vhodný je i na kožní problémy a působí jako balzám na nervovou soustavu.
Dýňový olej obsahuje nenasycené mastné kyseliny. Unikátní je svým obsahem cucurbitacinů – přírodních látek podobných hormonům, které mají schopnost zabraňovat degenerativním procesům a zpomalovat stárnutí buněk.
Přirozeně bezlepkové pohankové pukance. Pufovaná pohanka je podobná rýžovým burizonům. Hodí se do müsli i do jogurtu. Dobré ale budou i ve sladkém pečivu.
Mandlová mouka je přirozeně bezlepková. Má široké využití v kuchyni samotná, ale i v kombinaci s dalšími moukami. Je velmi dobrým zahušťovadlem. Zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.
Pasta z loupaného sezamu bez přidané soli. Jedno z nejoblíbenějších semínkových másel. Pastu lze využít naslano i nasladko. Vhodná do různých pomazánek, koktejlů, krémů, zeleninových směsí, asijských jídel a jako dip.
Křupky mix kukuřičné a rýžové jsou přirozeně bezlepkovou pochoutkou vhodnou nejen pro ty nejmenší. Pochutnat si mohou také osoby trpící intolerancí na lepek.
Kukuřičné křupky natural jsou vyrobené na sladko s ovocnou příchutí. Český výrobek. Jsou přirozeně bezlepkové. Oblíbené zvláště u malých dětí. Chutné rozšíření jídelníčku celiaků.
Pohankové křupky jsou vynikající přirozeně bezlepkovou svačinkou bez soli. Vhodné i pro malé děti, které zaujme výrazná chuť pohanky bez přidaných dochucovadel. Křupky jsou správnou variantou ke svačince, místo sladkostí, nebo jen tak na chuť.