Tato jedinečná sůl se získává procesem pomalého pražení himálajské kamenné soli s dřevěným uhlím. Díky stopovým sloučeninám (především síry a železa) má specifickou barvu, chuť a silnou vůni připomínající vejce.
Himálajská růžová sůl je nerafinovaná. Neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně pod pákistánskými červeně zbarvenými horami.
Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky. Český výrobek. Rýžové těstoviny NATURAL neobsahují konzervanty ani barviva. Rychle je uvaříte a v kuchyni mají široké využití.
Zdravější varianta s fruktózou. Vanilkový cukr slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů. Je vhodný na posypání koláčů, palačinek nebo kaše.
Hroznový cukr je velmi snadno a rychle stravitelný, doporučuje se pro celkové posílení organismu a jako zdroj energie při nechutenství doprovázející různá onemocnění a horečnaté stavy, také při špatné funkci a onemocnění jater.
Cizrna, které se říká i „římský hrách“, patří mezi kvalitní luštěniny, které jsou velmi prospěšné. Na rozdíl od podobných luštěnin navíc nenadýmá a je vhodnou potravinou pro osoby alergické na lepek.
Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitaminu B6. Obsahuje vlákninu, která především povzbuzuje činnost střev a je dobrou prevencí zácpy.
Černá čočka má jemnou oříškovou chut a pevnou konzistenci připomínající kulato-zrnnou rýži. Nenadýmá a je hned hotová! Můžete ji užít na sladko, na slano, jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu či doplněk hlavních chodů, vedlejších pokrmů, svačin, atd.
Velká zelená čočka. Rychlá příprava, není třeba ji namáčet. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku.
Ovesné otruby se získávají při zpracování ovsa a jedná se převážně o části slupek. V kuchyni se dají v malých dávkách skvěle využít jako doplněk vaření. Výborně chutnají v suchém stavu i zapracované do pečiva.
Oves je nejbohatší obilovinou na živiny, poskytuje tělu zásobu energie na několik hodin. Ovesná vláknina zpomaluje vstřebávání cukru a napomáhá udržovat zdravou hladinu cukru v krvi.
Snídaní z ovesných vloček nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši. V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a podobně
Oves je nejbohatší na živiny ze všech druhů obilí, poskytuje tělu zásobu energie na několik hodin. Dáte-li si vločky na snídani, můžete během celého dopoledne využívat postupně uvolňovanou energii.
Oves je obilí nejbohatší na živiny. Má vysoký obsah fosforu, železa a vitaminu B1. Tělu poskytuje dvakrát více tzv. zdravého tuku oproti pšenici a větší množství proteinů a sacharidů.