Velká zrníčka kuskusu vyrobeného ze semolinové mouky. Idální jako příloha k masovým pokrmům, drůbeži nebo do salátů. Jeho předností je snadná a rychlá příprava.
Ječné vločky vznikají lisováním ječného zrna. Zrno ječmene se nejdříve namočí v páře a posléze se rozdrtí. Mají světlehnědou barvu a výraznou oříškovou chuť i vůni. Jsou zdrojem sacharidů, vlákniny, vitaminu B a E, a minerálních látek jako je hořčík, draslík, železo a fosfor.
Ječné vločky vznikají lisováním ječného zrna. Zrno ječmene se nejdříve namočí v páře a posléze se rozdrtí. Mají světlehnědou barvu a výraznou oříškovou chuť i vůni. Jsou zdrojem sacharidů, vlákniny, vitaminu B a E, a minerálních látek jako je hořčík, draslík, železo a fosfor.
Aby vznikla rýže parboiled, musí neloupané zrnko projít procesem namáčení a zpracováním vysokotlakou párou, při němž přecházejí dovnitř zrna vitaminy, minerální látky a stopové prvky, obsažené ve slupce. Z výživového hlediska je hodnotnější než klasická rýže a obsahuje téměř dvojnásobek vitamínů skupiny B, vápníku i železa. Rýže Basmati parboiled má podlouhlé, tenké zrnko lehce nažloutlé barvy.
Žlutá čočka je oloupaná a očištěná hned po sklizni. Má příjemně jemnou chuť a nemusí se předem namáčet. Zároveň se ale nesmí vařit moc dlouho, aby se zcela nerozvařila. Doba přípravy je o něco delší, než u čočky půlené. I přes to je příprava velmi rychlá a stravitelnost lehká.
Žlutá čočka je oloupaná a očištěná hned po sklizni. Má příjemně jemnou chuť a nemusí se předem namáčet. Zároveň se ale nesmí vařit moc dlouho, aby se zcela nerozvařila. Doba přípravy je o něco delší, než u čočky půlené. I přes to je příprava velmi rychlá a stravitelnost lehká.
Izraelský, neboli perlový kuskus je oblíbený druh semolinové těstoviny, která se od běžného kuskusu liší velikostí a způsobem přípravy. Vynikající přílohovina, která se perfektně hodí k masu, zelenině i do salátů.
Izraelský, neboli perlový kuskus je oblíbený druh semolinové těstoviny, která se od běžného kuskusu liší velikostí a způsobem přípravy. Vynikající přílohovina, která se perfektně hodí k masu, zelenině i do salátů.
Semínka chia vynikají zejména svou hydrofilní vlastností, kdy jsou schopna vázat na sebe vodu - 1 díl semínek dokáže zvětšit svůj objem až 12x.
Výborné a lehké jáhlové vločky jsou oblíbené především díky své snadné a rychlé přípravě. Jsou vhodné pro přípravu chutné instantní kaše, přidávají se do polévek, domácího pečiva či jogurtů.
Výborné a lehké jáhlové vločky jsou oblíbené především díky své snadné a rychlé přípravě. Jsou vhodné pro přípravu chutné instantní kaše, přidávají se do polévek, domácího pečiva či jogurtů.
Výroba jáhel probíhá loupáním prosa, kdy vznikají malé žluté kuličky s průměrem asi jeden milimetr. Z jáhel se dají vykouzlit chutné variace pokrmů od sladké jahelné kaše s ořechy a mákem, přes švestkový jahelník, meruňkové jahelné knedlíčky, kokosové kuličky, slanou přílohu provoněnou bylinkami, či je jen tak zavařit namísto nudlí do polévky.
Výroba jáhel probíhá loupáním prosa, kdy vznikají malé žluté kuličky s průměrem asi jeden milimetr. Z jáhel se dají vykouzlit chutné variace pokrmů od sladké jahelné kaše s ořechy a mákem, přes švestkový jahelník, meruňkové jahelné knedlíčky, kokosové kuličky, slanou přílohu provoněnou bylinkami, či je jen tak zavařit namísto nudlí do polévky.
Lisované kuličky kvalitního žlutého hrachu překvapí svou plnou chutí, křehkou strukturou a zajímavým vzhledem. Jedná se o instantní druh vloček, proto je jejich příprava velmi rychlá a snadná. Vhodné jsou pro zahuštění polévek i kaší.
Lisované kuličky kvalitního žlutého hrachu překvapí svou plnou chutí, křehkou strukturou a zajímavým vzhledem. Jedná se o instantní druh vloček, proto je jejich příprava velmi rychlá a snadná. Vhodné jsou pro zahuštění polévek i kaší.