Křupinky s kakaovou příchutí snadno obohatí každou cereální snídani. Skvěle chutnají s mlékem či jogurtem. Perfektní do müsli směsí jako křupavý komponent.
Himálajská černá sůl se těží v sopečných oblastech Pákistánu. Zde se jí říká Kala Namak. Má unikátní černo-růžovo-šedou barvu, která je ovlivněna obsaženými minerály, zejména železem. Himalájská sůl se používá především v letním období pro svůj ochlazující účinek.
Ovesné vločky patří mezi nejpopulárnější a nejvíce používané vločky. V instantní podobě mají výhodu velmi rychlé přípravy. Tento druh ovesných vloček je navíc bezlepkový.
Čočka dvou barev je mix Čočky červené loupané celé a Čočky žluté loupané celé. Oba druhy jsou zbaveny slupky, proto je doba varu krátká, nenadýmají a jsou vhodné pro přípravu polévek či kaší.
Čočka dvou barev je mix Čočky červené loupané celé a Čočky žluté loupané celé. Oba druhy jsou zbaveny slupky, proto je doba varu krátká, nenadýmají a jsou vhodné pro přípravu polévek či kaší.
Indiánská nebo také divoká rýže je původní severoamerickou rostlinou z jiného botanického rodu než klasická rýže, ale složením i použitím se běžné rýži velmi podobá. Její zrna jsou větší, mají vysokou nutriční hodnotu a specifickou chuť. Přirozeným prostředím této vodní trávy jsou mělké vody.
Indiánská nebo také divoká rýže je původní severoamerickou rostlinou z jiného botanického rodu než klasická rýže, ale složením i použitím se běžné rýži velmi podobá. Její zrna jsou větší, mají vysokou nutriční hodnotu a specifickou chuť. Přirozeným prostředím této vodní trávy jsou mělké vody.
Jasmínová rýže s červenou rýží je ve varných sáčcích velmi oblíbená pro snadnou přípravu i porcováni. Díky své lepkavější konzistenci po uvaření je vyhledávána především pro přípravu pokrmů asijské kuchyně.
Oblíbený mix basmati rýže s indiánskou ve varných sáčcích je oblíbený pro svou snadnější přípravu a porcování. Jako příloha k masovým pokrmům obohatí váš stůl nejen na pohled. Indiánská rýže dodá nevšední chuť.
Čočka velkozrnná patří neodmyslitelně k tradiční české kuchyni. Velké uplatnění má především v polévkách nebo jako příloha k uzeninám. Čočka je vysoce energetická a výživná luštěnina, která obsahuje jen málo tuku.
Čočka velkozrnná patří neodmyslitelně k tradiční české kuchyni. Velké uplatnění má především v polévkách nebo jako příloha k uzeninám. Čočka je vysoce energetická a výživná luštěnina, která obsahuje jen málo tuku.
Bezlepkové ovesné vločky tradiční jsou vyráběné zpracováním celého zrna a následným tzv. rolováním. Výhodou je, že vločky krásně drží tvar během vaření. Jsou kompaktní.
Aby vznikla rýže parboiled, musí neloupané zrnko projít procesem namáčení a zpracováním vysokotlakou párou, při němž přecházejí dovnitř zrna vitaminy, minerální látky a stopové prvky, obsažené ve slupce. Z výživového hlediska je hodnotnější než klasická rýže a obsahuje téměř dvojnásobek vitamínů skupiny B, vápníku i železa. Rýže Basmati parboiled má podlouhlé, tenké zrnko lehce nažloutlé barvy.
Zvláštnost Parboiled rýže spočívá v tom, že se neloupané zrno rýže speciálně upravuje pomocí páry. Obsahuje vlákninu a barva této rýže je díky propařování lehce nažloutlá, po uvaření však zbělá. Velká výhoda je, že se nerozvaří a nelepí se.
Zvláštnost Parboiled rýže spočívá v tom, že se neloupané zrno rýže speciálně upravuje pomocí páry. Obsahuje vlákninu a barva této rýže je díky propařování lehce nažloutlá, po uvaření však zbělá. Velká výhoda je, že se nerozvaří a nelepí se.