Kukuřičné lupínky, známé také pod anglickým názvem Corn flakes, jsou tenké, křupavé a skvěle chutnají především v kombinaci s mlékem.
Velmi jemně mletou amarantovou mouku si vyrábíme sami z výběrového, přirozeně bezlepkového amarantu. Vhodná je do nekvašených druhů chleba, pro sladké i slané pečení, na zahušťování polévek a omáček, k obalování masa a ryb.
Oblíbená pufovaná pšeničná zrnka slazená medem, které si zamilujete. Pukance jsou vhodné pro přípravu snídaní i chutných svačin.
Plody ořešáku královského patří mezi nejstarší konzumované potraviny vůbec. Skvělé je, že jsou tyto oříšky nejen chutné, ale i neobyčejně zdravé. Až 70 % ořechu tvoří velmi kvalitní, nutričně cenné a zdraví prospěšné nenasycené tuky, zhruba 18 % kvalitní bílkoviny a 3 % sacharidy.
Adžika jemně pikantní je hotová omáčka z červených paprik, rajčatového protlaku, lilku, slunečnicového oleje, cukru, česneku, soli, pálivé papriky a koření. Chutná perfektně na čerstvém pečivu a dále se hodí k masům, hranolkům a bramborám, do těstovin, rýže i tortill, či jako základ pro omáčky nebo dipy.
Zvláštnost Parboiled rýže spočívá v tom, že se neloupané zrno rýže speciálně upravuje pomocí páry. Obsahuje vlákninu a barva této rýže je díky propařování lehce nažloutlá, po uvaření však zbělá. Velká výhoda je, že se nerozvaří a nelepí se.
Zvláštnost Parboiled rýže spočívá v tom, že se neloupané zrno rýže speciálně upravuje pomocí páry. Obsahuje vlákninu a barva této rýže je díky propařování lehce nažloutlá, po uvaření však zbělá. Velká výhoda je, že se nerozvaří a nelepí se.
Zvláštnost Parboiled rýže spočívá v tom, že se neloupané zrno rýže speciálně upravuje pomocí páry. Obsahuje vlákninu a barva této rýže je díky propařování lehce nažloutlá, po uvaření však zbělá. Velká výhoda je, že se nerozvaří a nelepí se.
Mandle jsou velmi oblíbeným druhem ořechů. Obsahují tuky, ale také další vitamíny a minerály. Lidé nejčastěji konzumují mandle jen tak samotné nebo v kombinaci s čerstvým či sušeným ovocem. Často se používají při pečení cukroví a dezertů. Také je můžete přidat do smoothie nebo si z nich vyrobit domácí ořechové máslo či mandlovou mouku.
Mandle jsou velmi oblíbeným druhem ořechů. Obsahují tuk, ale také další vitamíny a minerály. Mandle jsou skvělým zdrojem antioxidantů, které jsou obvykle uloženy na povrchu ořechu, v jeho hnědé vrstvě – slupce.
Zázvor je původem exotická rostlina pochází z Asie a již po staletí ji známe a hojně využíváme také v Evropě.
Zázvor je původem exotická rostlina pochází z Asie a již po staletí ji známe a hojně využíváme také v Evropě.
Para ořechy chrání velká tobolka, která ukrývá až 22 semen. Každé z nich je uloženo ve své skořápce. Plodem je tedy olejnaté jádro, které brzy po vyloupnutí celkem rychle žlukne. Oblíbené jsou v kombinaci se sušeným ovocem a dalšími oříšky nebo do müsli směsí.
Pekanové ořechy mají sladkou, máslovou chuť a texturu. Pekany lze konzumovat jak samotné, tak i přidávat do müsli a jiných směsí se sušeným ovocem či ořechy.
Pistácie jsou vhodné pro přípravu nejrůznějších oříškových směsí. Výborná kombinace se sušeným ovocem. Obsahují antioxidanty, vitamín E, B6 a draslík.