Prášek z červené řepy Červená řepa se hodí do polévek, omáček, pod maso, a pro svou barvu se používá také jako přírodní barvivo. Lze přidat jako barvivo nebo ochucovadlo do každého receptu Složení: červená řepa sušená mletá 100% Země původu: Česká republika
Špenátový prášek Mletý špenát se hodí do polévek, omáček, k zahuštění, do jídel z vajec, pomazánek a nádivek, smothies, jogurtů, zeleninových džusů. Pro pečení i vaření. je důležitou listovou zeleninou. Je plnohodnotným zdrojem vitaminů C, E a antioxidantů, má čtyřikrát více betakarotenu než brokolice, vykazuje vysoké hodnoty kyseliny listové. Složení: špenát sušený mletý 100% Původ: Česká republika
Teffová mouka Všestranné použití, vhodné jak pro pečení chleba, tak na sladké pečení a koláče, pudinky, zahušťování. Lze použít také do omáček. Pouze pro tepelnou úpravu Až 30 % je možné nahradit za jinou běžnou mouku. Energetická hodnota 327kcal / 1387kJ BílkovinySacharidy z toho cukryTuk z toho nasycené mastné VlákninaSodík 12 g65 g5,6 g2,1 g0,7 g8,0 g<0,02g ve 100 g výrobku.
Dýňová mouka vhodná do studené i teplé kuchyně 100% přírodní produkt Vyrobena pomalými a šetrnými postupy lisováním za studena, v raw kvalitě, uchovány veškeré cenné látky Vyrobena pomalými a šetrnými postupy lisováním za studena bez přídavných látek a konzervantů, jemná přirozená chuť Vhodná do teplé i studené kuchyně, pro vaření i pečení na sladko i naslano, lze přidat do jakéhokoliv receptu nebo konzumovat i za studena (ochucení pokrmu, do míchaných vajíček, na přípravu chleba, krekrů, posypání
Para ořechy Para ořechy jsou nejbohatší na nasycené mastné kyseliny, na proteiny, vitamin E, minerály (fosfor, hořčík a železo) a plnohodnotné bílkoviny. Jejich nejdůležitější vlastností je vysoký obsah vitaminu B1, který příznivě působí na nervovou soustavu. Para ořechy se doporučují těm, kteří se pokoušejí přestat kouřit. Užívají se při nervových poruchách, jako je podrážděnost, špatná koncentrace, výpadky paměti, deprese, snížená výkonnost, dodají hodně energie díky proteinům, bohatému zastoupení
Mák modrý Modrý mák působí velmi dekorativně na pečivu, typická výrazná chuť a vůně jej předurčuje i do makových náplní, pomazánek a posypů nudlí, škubánků, ovocných knedlíků a podobně. Můžeme jej přidat i do domácího chleba.
Konopné semínko neloupané Konopné semínko je tvořeno průměrně ze 25% jednoduchými proteiny, 31% tuky a 34% uhlohydráty. Obsahuje 20 aminokyselin včetně 8 esenciálních, které lidkské tělo neumí syntetizovat, Konopné semínko nemá rozdíl od sóji a masa inhibitory trypsinu a oligosacharidy, které ztěžují trávení a způsobují plynatost. Má mnoho esenciálních mastných kyselin omega 6 a omega 3, dále jsou tu kyseliny gama linolenová a olejová - omega 9 se silnými protizánětlivými účinky, chlorofyl a lecitin. Má
Konopné semínko loupané Konopné semínko je tvořeno průměrně ze 25% jednoduchými proteiny, 31% tuky a 34% uhlohydráty. Obsahuje 20 aminokyselin včetně 8 esenciálních, které lidkské tělo neumí syntetizovat, Konopné semínko nemá rozdíl od sóji a masa inhibitory trypsinu a oligosacharidy, které ztěžují trávení a způsobují plynatost. Má mnoho esenciálních mastných kyselin omega 6 a omega 3, dále jsou tu kyseliny gama linolenová a olejová - omega 9 se silnými protizánětlivými účinky, chlorofyl a lecitin. Má
Karobový prášek Rohovník obecný (Ceratonia siliqua) je rostlina z čeledi bobovité. Jeho plody se též nazývají svatojánský chléb nebo karob. Svatojánský se mu říká proto, že plody karobu podle starodávné legendy s oblibou jedl Svatý Jan. Historické záznamy se poprvé o karobu začínají zmiňovat v době starověkého Egypta a Řecka, kdy lidé hojně využívali jeho plodu jako zdroje jídla. Plody karobu jsou velmi konzistentní ve velikosti a váze, proto se prý využívaly také jako měrná jednotka. Karobová mouka
Mandle sladké natural Jsou bohaté na antioxidanty a obsahují plnohodnotné bílkoviny. V tradičním lidovém léčitelství se dále používají na podrážděnou náladu, stavy úzkosti a nespavost. Sladké mandle obsahují kolem 50% tuku (34,1% mononenasycené a 11% polynenasycené), 20-25% bílkovin (více než maso 15-20%), asi 10 % sacharidů. Ve 100 g mandlí dále najdeme 260 mg vápníku, 296 mg hořčíku, 732 mg draslíku, 4 mg železa, 520 mg fosforu, dále pak vitamíny skupiny B a velké množství vit. E – 24 mg , což je 350%
Kaštanová bezlepková mouka Všestranné použití, vhodné jak pro pečení chleba, tak na sladké pečení a koláče (obzvláště pro palačinky a vafle). Lze použít také do omáček. Až 30 % je možné nahradit za jinou běžnou mouku. Energetická hodnota 357kcal / 1508kJ BílkovinySacharidy z toho cukrTuk z toho nasycené mastné kyseliny VlákninaSodík 4,4g69,5g18,0g3,4g0,5g15,5g0,01g ve 100 g výrobku. Země původu: Itálie/Francie
Mandlová mouka z neloupaných odtučněných mandlí jemně mletá - lisováno za studena do studené i teplé kuchyně. Mandlová mouka vyrobena za studena šetrnými postupy /uchovány cenné látky/, z odtučněných kvalitních neloupaných mandlí, raw kvalita Mandlová mouka se získává z čerstvě sklizených, neblanšírovaných sladkých mandlí. Mandlová mouka je přirozeně bezlepková a je vhodná k pečení, stejně tak do studené kuchyně jako přísada k müsli a dezertům, ke zjemnění omáček, zmrzliny. Nutriční hodnoty mandlové
Mandlová mouka z neloupaných odtučněných mandlí jemně mletá - lisováno za studena do studené i teplé kuchyně. Mandlová mouka vyrobena za studena šetrnými postupy /uchovány cenné látky/, z odtučněných kvalitních neloupaných mandlí, raw kvalita Mandlová mouka je přirozeně bezlepková a je vhodná k pečení, stejně tak do studené kuchyně jako přísada k müsli a dezertům, ke zjemnění omáček, zmrzliny. Nutriční hodnoty mandlové mouky ve 100 g: 12 g Tuk 10 g Sacharidy 45 g Bílkoviny 21 g Vláknina 1.749 kJ
Mandle sladké loupané blanšírované Mandle jsou přírodním zdrojem hořčíku, proto se užívají v tradičním lidovém léčitelství například při zvýšeném padání vlasů, roztřepených a lámavých nehtech, problémech s pokožkou, akné apod. Jsou bohaté na antioxidanty a obsahují plnohodnotné bílkoviny. V tradičním lidovém léčitelství se dále používají na podrážděnou náladu, stavy úzkosti a nespavost. Sladké mandle obsahují kolem 50% tuku (34,1% mononenasycené a 11% polynenasycené), 20-25% bílkovin (více než maso
Dýňová mouka vhodná do studené i teplé kuchyně 100% přírodní produkt Z nesolených, nepražených dýňových semínek z jižní Moravy. Vyrobena pomalými a šetrnými postupy lisováním za studena, v raw kvalitě, uchovány veškeré cenné látky bez přídavných látek a konzervantů, jemná přirozená chuť Vhodná do teplé i studené kuchyně, pro vaření i pečení na sladko i naslano, lze přidat do jakéhokoliv receptu nebo konzumovat i za studena (ochucení pokrmu, do míchaných vajíček, na přípravu chleba, krekrů, posypání