Mandlová plnotučná moučka - mandle mleté neloupané Pomletá jádra sladkých neloupaných mandlí. Mouka není zbavená oleje/tuku. Vhodné pro pečení sladkých pokrmů, do teplé i studené kuchyně Může obsahovat i hrubší části
Slunečnice jádra loupaná Složení: Vyloupaná slunečnice Nutriční hodnoty na 100g: Energie 2450kJ/584kcal,Tuky 51,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 4,5g,Sacharidy 20g, z toho cukry 2,6g,Vláknina 8,6g, Bílkoviny 20,8g, Sůl 0g Skladování: Skladujte při teplotách do 18°C, relativní vlhkosti vzduchu do 65% a chraňte před slunečními paprsky Semena olejnatých rostlin se používají na výrobu olejů. Jsou dobrý zdroj bílkovin, minerálních látek a kvalitních tuků. Semínka by se do našeho jídelníčku měla
Sezamový olej 100% panenský olej lisovaný za studena ze semen nepraženého bílého sezamu. Bez přídavných barvících a konzervačních látek, čistý přírodní produkt. Vhodný do teplé i studené kuchyně, péči o pokožku. Sezamový olej lisovaný za studena z přírodních, nepražených semen je unikátním antioxidantem, který příznivě působí na posílení imunity. Obsahuje nasycené mastné kyseliny, proteiny, sacharidy a vlákninu. Skládá se také z minerálů jako je fosfor, draslík, hořčík, vápník, železo a vitamínů B1,
Dýňové semínko Dýňová semínka jsou bohatým zdrojem zinku. Zinek je zvláště potřebný pro obranyschopnost organismu a zajišťuje dobrý stav vlasů, nehtů a kůže. Dýňová semínka můžeme použít k přímé konzumaci samotné i v různých směsích s oříšky a sušeným ovocem. Dýňová semínka jsou skvělá jako součást celozrnných chlebů, používají se také do müsli a jogurtů. V teplé kuchyni je můžeme přidat do jakékoli zeleninové polévky, do zeleninových směsí a nasekaná do zeleninových karbanátků. Průměrné nutriční
Himalájská sůl růžová hrubě mletá Čistá přírodní krystalická sůl z Himálají obsahuje důležité minerály, které lidské tělo potřebuje. Tyto prvky byly součástí pramoře a mají i nyní pro lidský organismus centrální význam. Velmi cenná krystalická sůl protkává sůl kamennou jako spleť žilek. Růžové zbarvení soli je způsobeno oxidem železitým. Díky pravidelné krystalické stavbě má krystalická sůl silné přirozené, živototvorné síly pro orgány a nervy. Běžné kuchyňské a stolní soli jsou složeny jen z prvků
Quinoa bílá 500 g Quinoa bílá patří mezi tzv. pseudoobiloviny, přesto ji můžeme používat podobně jako mnohé obiloviny. Výhodou pseudoobilovin je to, že neobsahují lepek. Quinoa se řadí mezi tzv. superpotraviny s vysokým obsahem bílkovin. Není náročná na přípravu, vaří se podobně jako rýže. Správně upravená quinoa je jemná a nadýchaná s lehce oříškovou chutí, podává se na slano či na sladko.
Maková mouka odtučněná - do studené i teplé kuchyně dodáváme pouze čerstvě vyrobenou, maková mouka, aby si uchovala své kvality, je určena k okamžité spotřebě, nejdéle do 1 měsíce od výroby Mouka je lisována za studena z odtučněného českého máku modrého, uchovány veškeré cenné látky, je vhodná do teplé i do studené kuchyně, do pečiva, moučníků, musli, jogurtů, koktejlů, na pečení koláčů a vaření sladkých pokrmů, lze konzumovat i samostatně. Složení: odtučněný, očištěný mák modrý 100% Původ:
Mouka z blanšírovaných lískových oříšků - bez slupek, odtučněná Mouka z lískových ořechů vhodná pro paleo stravování, pro diabetiky, celiatiky a při redukční dietě. Složení: odtučněné loupané lískové ořechy 100% 250g odtučněné lískové mouky je vyrobeno z cca 1kg loupaných lískových ořechů zbavených tuků. Lisováno za studena, zachovány cenné látky. Vyrobeno v EU Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: Energie: 1929KJ / 400kJ, Bílkoviny: 28 g, Sacharidy: 25 g, Tuky: 17g, Vláknina: 23g,
Slunečnicová mouka odtučněná vyrobená pomalými a šetrnými postupy za studena v RAW kvalitě - vhodná do studené i teplé kuchyně Slunečnicová mouka má lehce oříškovou příchuť. 100% slunečnicová mouka je vhodná na pečení /chleba i rohlíky/, vaření a zahušťování omáček a polévek, do studené kuchyně - na přípravu pesta, pomazánek, zahuštění pokrmů, do kaší, pudinků, dezertů, při dochucení lze vyrábět sladké i slané náplně do pečiva nebo cukroví Má vysoký obsah bílkovin a vlákniny a nízký obsah sacharidů. Je
Hořčičná mouka Použití: jako koření, do masitých jídel a omáček. Pro výrobu domácích marinád, dresinků, salátových zálivek, domácí hořčice (bez aromat a konzervantů). Složení: hořčičné semínko bílé
Sezam neloupaný Popis: Sezamové semínko je považováno za nejstarší koření na světě. Je možné ho přidat pro zpestření do jakéhokoliv těsta nebo do ranních cereálií a müsli, do buchet nebo domácího pečiva, do pomazánek, na posypání zeleninových i masových pokrmů. Výborně chutná lehce opražený. Složení: sezam neloupaný z bio produkce Alergeny: Výrobek obsahuje sezam. Obsah lepku max. 20 m g/kg. Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti nejvýše 70%
Kokos chips Nepražené kokosové lupínky Kokosové chipsy jsou vyrobeny ze sušeného kokosu. Používá se jako přísada do sladkého pečiva, dekorace cukrářských výrobků a zmrzliny. Země původu : FILIPÍNY Nutriční hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 2761 KJ, 606 kcal, tuky: 64,5 g z toho nasycené mastné kyseliny: 57,2 g, sacharidy: 23,7 g z toho cukry: 7,4 g, bílkoviny: 6,9 g, vláknina 14g, sodík 1,5g
Medvědí česnek Jemně nakrájené listy se přidávají do salátů. Kvůli silné cibulové chuti se používá při přípravě polévek a omáček. Medvědí česnek (Allium ursinum) Medvědí česnek je asi 30 cm vysoká vytrvalá rostlina, která kolem sebe šíří zřetelnou cibulovou vůni. Planě roste téměř v celé Evropě jako lesní rostlina. Obsahuje silice, sirné složky, vitamín C, fytoncidy, hořčiny a další látky. Jemně nakrájené listy se přidávají do salátů. Kvůli silné cibulové chuti se používá při přípravě polévek a
Tapiokový škrob 1 kg Vhodný na zahušťování, přípravu krémů a omáček, jedná se o škrob nikoli mouku, proto je vhodnější jako plnivo, pro zahušťování a zvláčnění pokrmu Neobsahuje vlákninu a neslouží jako náhrada klasické mouky, při pečení je nutné kombinovat s jinými moukami. Tapiokový škrob je škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se vyždímá do škrobové tekutiny, ze které po vypaření vody získává tapiokový škrob SLOŽENÍ: 100 % škrob extrahovaný z kořene manioku
Kardamom mletý 100 g Kardamom se užívá nejčastěji v pekařství a cukrárenství k ochucování sušenek, piškotů či kávových dortů. Kardamom (Elettaria cardamomum) Kardamom je vytrvalý až 4 m vysoký bylinný keř z čeledi zázvorníkovitých. Dnes se pěstuje převážně ve Vietnamu a Tanzanii. Semena která se používají k ochucování pokrmů, mají pronikavou kafrovou vůni, mírně pálivou chuť a patří k nejdražším kořením světa. Kardamom se užívá nejčastěji v pekařství a cukrárenství k ochucování sušenek, piškotů či