Tento kmen byl prvním kvasnicovým kmenem vyprodukovaným firmou White Labs v roce 1995. Patří mezi nejprodávanější kvasnice a vyznačuje se čistým chuťovým charakterem a stabilní fermentací. Je ideální pro použití v hodně chmelených pivech, kde vyzdvihuje chuť a aroma chmele. Prokváší dobře i vysoce stupňovitá piva. Díky těmto vlastnostem je tento kmen skvěle všestranný a je možné ho použít do piv počínaje typem Porter, přes IPU nebo dokonce Kölsch.
Tento kvasnicový kmen se používá k produkci mnoha amerických klasických pivních stylů, ale popularitu si získal především při vaření piv East Coast IPA. Chuťově je čistší a ostřejší než ostatní kmeny produkující jemný zákal. Má podobně neutrální charakter WLP001 California Ale Yeast® s mírně vyšší produkcí esterů. Díky nižšímu stupni prokvašení zanechává tento kmen plnější pocit v ústech a zbytkovou sladkost, což však vyrovnává hořkost chmele. Jedná se o skvěle všestranný kmen použitel
Tyto kvasnice jsou stěžejním kmenem pivovarů na severovýchodě Spojených Států a jsou přímo stvořené pro styl New England IPA. Přidávají totiž do výsledného piva estery, ale zanechají jeho tělo, čímž dodají vašemu pivu osobitost. Tento kmen bude skvěle doplňovat chmelové chutě a vůně a zároveň vyvažovat hořkost.
Tento populární německý kmen je používaný při výrobě tradičního, autentického pivního stylu Hefeweizen. Produkuje vysoký obsah isoamyl acetátu, který dodává pivu tóny banánu. Díky vyrovnané produkci fenolu produkuje tento kmen také tóny hřebíčku, avšak banán zůstává v popředí. Nízká sedimentace zanechává požadovaný zakalený vzhled vhodný pro tento německý pivní styl.
Klasický plzeňský kmen z České republiky, který produkuje čisté, řízné a suché pivo se sladovým závěrem. Tento kmen je vhodný pro ležáky jako jsou Munich Helles a také tmavé a americké ležáky.
Kvasnice plzeňského typu z jižních Čech. Tento kmen produkuje suchý a řízný ležák s nízkou produkcí diacetylu. Při prokvašení nad 80 % vytváří tento kmen suchá piva se zakulacenou hořkostí. Nízká produkce diacetylu usnadňuje zrání piva.
Tento kmen produkuje nízkou hladinu fenolů s příchutí a aroma hřebíčku, které můžeme cítit i v hotovém pivě. Produkce ovocných esterů vytváří rovnováhu mezi ovocnými a kořenitými vůněmi a chutěmi. Tento kmen dobře fermentuje a sedimentuje, což umožňuje snadnou výrobu Saison a Farmhouse Ale.
Tato směs tří kmenů vytváří čistý a neutrální fermentační profil, což se dá perfektně použít v mnoha různých amerických stylech. Směs propůjčuje hotovému pivu komplexnost, která vykazuje ostrý a čistý charakter blízký ležáku s výraznou chmelovou chutí a hořkostí.amp;nbsp;
Ultra-Ferm je tekutá amyloglukosidáza (vysoce koncentrovaná) z vybraného klasického kmene Aspegillus Niger. V pivovarnictví se používá především při vaření Brut IPA.
Tento kmen je klasickým představitelem kvasnic pro výrobu ESB (English Strong Bitter), který pochází od jednoho z největších nezávislých pivovarů v Anglii. Zbytková sladkost zdůrazňuje sladový charakter piva, společně s jemnými ovocnými estery. Tato skvělá kombinace přidává na komplexitě chutí a aromat ve výsledném pivu. Díky vysokému shlukování a sedimentaci kvasnic bude vaše pivo velmi brzy čiré a čerstvé kvasinky mohou být jednoduše sebrány a připraveny na další použití.
Původem z Mexico City, tento kmen vytváří krásně čisté ležáky s příjemným řízem. Tyto kvasnice dávají přednost vysoké pitelnosti ale nechávají v pozadí sladové a chmelové tóny.
Belgický kmen divokých kvasinek, který se používá k fermentaci spontánně kvašených piv. Produkuje pivo s jemným mangovým a ananasovým charakterem.
Tento kmen pochází z malého pivovaru v německém Kolíně nad Rýnem a je vhodný pro německá piva, například kölsch a altbier. Je známo, že tento druh zvýrazňuje chmelové aroma a hořkost, společně s dalšími klasickými charakteristikami německých ležáků. Nedoporučuje se vést teplota kvašení pod 17°C.
Tento kmen se nám osvědčil jako nejlepší volba pro oblíbený styl New England IPA. Zanechává v pivu sladkost a tím pomáhá podpořit jak sladové tak chmelové chutě a aroma. Zároveň zanechává v pivu tolik vyhledávanou džusovost a zákal.
Používá se pro zrychlené kvašení ležáků na dobu jednoho týdne. Kvasí při pokojových teplotách 17-20°C pod tlakem 1.0 bar až do cílového stupně prokvašení (většinou stačí jeden týden). Pivo by pak mělo ležet při 2°C, 3-5 dní, aby se nasytilo. První dva dny se vytváří vysoké hodnoty sirnatých látek, které zmizí okolo pátého dne.