Jeden z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších ležákových kmenů na světe. Může být použit téměř v každém ležáckém stylu. Produkuje čistá a svěží piva s důrazem na chmelové aroma.
Tento kmen má čistější charakter než tradiční kvasnice na Hefeweizen. Vytváří jen velmi mírné tóny banánu a hřebíčku a díky nízké sedimentaci charakteristický zákal.
Kmen se střední intenzitou a tvorbou kořeněných fenolů. Díky prokvašení až 75% zanechává příjemný sladový charakter. Mírně nižší výsledné pH vytváří osvěžující a velmi pitelné pivo.
Clarity Ferm je snadno použitelný enzym, který eliminuje chladový zákal a snižuje obsah lepku pod 20 ppm, což je mezinárodně uznávaná hodnota pro pivo považované za bezlepkové .
Vysoká fenolová produkce těchto kvasnic vytváří bylinné aroma a chuť, která se skvěle mísí s bylinnými a ovocnými přídavky v pivu. Očekávejte ve výsledku nižší pH než u anglických nebo amerických aleových kmenů, které vytváří piva suššího charakteru.
Klasický kmen původem z belgické Valonie, používaný především na výrobu belgického saisonu, vytvářející ve výsledném pivu chutě a aroma se zemitými, kořeněnými a pepřovými tóny.
Tento velmi výrazný kmen produkuje fenolové chutě a vůně připomínající hřebíček, nové koření a pepř. Má střední až vysokou toleranci k alkoholu a je ideální pro mnoho klasických belgických stylů, včetně saisonů, witbierů a blondu.
Tento kmen byl prvním kvasnicovým kmenem vyprodukovaným firmou White Labs v roce 1995. Patří mezi nejprodávanější kvasnice a vyznačuje se čistým chuťovým charakterem a stabilní fermentací. Je ideální pro použití v hodně chmelených pivech, kde vyzdvihuje chuť a aroma chmele. Prokváší dobře i vysoce stupňovitá piva. Díky těmto vlastnostem je tento kmen skvěle všestranný a je možné ho použít do piv počínaje typem Porter, přes IPU nebo dokonce Kölsch.
Tento kmen se nám osvědčil jako nejlepší volba pro oblíbený styl New England IPA. Zanechává v pivu sladkost a tím pomáhá podpořit jak sladové tak chmelové chutě a aroma. Zároveň zanechává v pivu tolik vyhledávanou džusovost a zákal.