Dodá pověstnou tečku smetanové či sýrové omáčce. Má prohřívací účinek.
Kombinace typického koření a bylinek dodá vašim pokrmům chuť i vůni prosluněné Itálie.
Pepř růžový vlastně není příbuzný pepře. Růžový pepř patří do rodu Anacardiaceae (ledvinovníkovitých). Strom Schinus je nositelem růžových, bobulovitých plodů, které mají nasládlou, lehce pryskyřicovou chuť podobnou jalovci.
Zelený pepř ozdobí vaše pokrmy a dodá jim jemně pikantní chuť s citrusovými podtóny.
To, že se saturejka hodí k fazolím, pro vás jistě není žádným velkým překvapením. Hodí se totiž ke všem typům luštěnin, kterým dává jemně pikantní chuť. V chuti připomíná někomu tymián, jinému zase mátu či majoránku.
Pro všechny milovníky ostrých pokrmů i decentní pikantnosti.
Dekorativní hvězdičky badyánu dodají pokrmům lehce nasládlé, kořeněné aroma i chuť.
Tajemné koření s mnohostranným využitím. Ochutí sladké i slané pokrmy a okořeníte s ním i různé nápoje.
Koření do kávy Sonnentor. Směs kardamomu, skořice, nového koření a hřebíčku. Uvolňuje silné, sladké a citronové aroma. V bio kvalitě.
Sušená nať koriandru dodá vaší kuchyni další chuťový rozměr. Vykouzlíte s ní zajímavé asijské pokrmy i ozvláštníte českou klasiku.
Už Indiáni obdivovali nové koření a přidávali jej i do čokolády. Jeho vůně je velmi výrazná a anglický název „Allspice – všekoření“ vypovídá o tom, že se v něm snoubí všechny chutě hřebíčku, skořice a muškátového oříšku i květu.
Celé chilli lusky pro všechny milovníky ostrých pokrmů i decentní pikantnosti.
Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně nebo je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do nesčetných pokrmů asijské, latinsko-americké, karibské a africké kuchyně.
Klasika, která nesmí chybět v žádné kuchyni. Mletý kmín je vhodná varianta pro všechny, kterým se nelíbí představa, že by rozkousli celé semínko kmínu.
Původem indické koření, které dodnes hraje velice důležitou roli v mnoha známých směsích, jako je curry, či garam masala.