Měsíček – „kvítek plný síly“ Žluto-oranžové květy vypadají překrásně. Pokud jsou květy měsíčku zality vroucí vodou, dají nám aromatický, ale lehce hořký čaj. Kdo má chuť žluťoučkého čaje rád, může květy smíchat také s mnoha jinými bylinami jako je máta okrouhlolistá nebo meduňka a obohatit tímto bylinným čajem svou snídani. Tyto hezounké kvítky se sklízí výhradně ručně. Sušený květ měsíčku v okénku našich čajů je známé poznávací znamení bylinných směsí od SONNENTORU. Návod k přípravě: čajovou lžičku na
Šalvěj – „středomořský sametový list“ Šalvěj pocházející ze středomořské oblasti se dnes pěstuje téměř všude. Kvete od června do srpna světle modře, modro-fialově, bíle nebo růžově a pro milovníky bylin je nepostradatelná. Latinský název pro šalvěj je „salvare“, což znamená „léčit, opatrovat, chránit“. Přesto není šalvěj pouze zachráncem, nýbrž také nositelem lehce hořké, bylinné chuti, které se skvěle hodí ke středomořské kuchyni. Šalvějový čaj má přijemný kořeněný tón a u mnohých lidí je schopen vyvolat
Lipový květ – „sladký, smyslný a plný lásky“ Čaj z lipových květů šíří působivou pohodu a harmonii. Vůně čaje z lipových květů je strhující, jeho chuť nasládlá. Lahodný hřejivý čaj chutná také jemně, když jej osladíme troškou medu nebo agávovým koncentrátem. K dostání také sypaný! Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml), přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. louhovat. Skladovat v suchu a chladu. Složení: lípa bio
Meduňka citronová – „potěší srdce i duši“ Kdo má meduňku na zahradě, může se těšit z její citronové vůně při každém průchodu kolem ní. Meduňka je nesmírně mnohostranná. Žluto-zelený čaj z meduňky citronové je velmi jemný a nese v sobě citronovo-mátové tóny. Tento čaj má v sobě něco osvěžujícího a chutná stejně dobře studený jako teplý. Můžete jej lehce osladit nebo smíchat s ovocnou šťávou. S tímto chutným čajem si můžete připravit také vynikající ledovou tříšť. Limonáda z čerstvého zázvoru, citronu,
Základy rovnováhy – bylinný čaj – „pokus se v sobě pocítit rovnováhu Rovnováha je tím klíčovým slovem v dnešní uspěchané době. Ať už práce, volný čas nebo rodinný život - vyrovnanost je nepochybně důležitým cílem. Tento harmonický, smyslně-jemný bylinný čaj pomáhá nalézt vnitřní rovnováhu. Tuto velmi chutnou směs můžete pít po celý den a velmi dobře se hodí do období půstu. K dostání také sypaný! Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml), přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat.
Tato špičková voňavá paprika chutí připomíná zralé červené papriky a byla namleta z plodů uzrálých ve slunné Murcii. Sladká paprika je oblíbeným kořením české kuchyně. Používá se například v zeleninových směsích, marinádách a omáčkách.HMOTNOST: 80 gZEMĚ PŮVODU: Španělsko
Majoránka pochází původně ze středomořské oblasti a staří Řekové ji považovali za symbol štěstí. V české kuchyni je majoránka velmi oblíbená a často používaná. Je skvělá do zeleninových karbanátků, bramboráků a knedlíčků, kdy se většinou kombinuje s česnekem. Používá se také například do zeleninových, houbových, bramborových a smetanových polévek. Chuťově se hodí i k luštěninovým pokrmům, kdy zmírňuje nadýmání a zlepšuje stravitelnost. Skvělé jsou grilované či pečené bramborové plátky s majoránkou,
Pro všechny, kteří mají rádi ostré, je tato směs bez přídavku kuchyňské soli to pravé. Směs rajčat, cibule, pastináku a dýně s mletou paprikou, chilli, tymiánem, česnekem a pepřem okouzlí každého milovníka pikantních chutí. Naše tělo potřebuje sůl k přežití, ale ne zdaleka tolik, kolik jí denně zkonzumujeme. Věděli jste, že prý chléb a tzv. hotová jídla patří mezi potraviny s nejvyšším obsahem soli? Osvobozením se od hotových jídel, slazených nápojů a tabákových výrobků se naše chuťové pohárky opět
Tato kořeněná směs bez přídavku kuchyňské soli se výtečně hodí k přípravě středomořských pokrmů. Skvěle ladí s lasagnemi, těstovinami všeho druhu a dalšími středomořskými pokrmy. Rajčata, mrkev, cuketa a cibule v kombinaci s bazalkou, oreganem a česnekem zaručeně roztančí vaši lžíci. Věděli jste, že prý chléb a tzv. hotová jídla patří mezi potraviny s nejvyšším obsahem soli? Osvobozením se od hotových jídel, slazených nápojů a tabákových výrobků se naše chuťové pohárky opět probudí a umožní nám
Sametově černá tříhranná semínka jsou podobná semínkám cibule. Mají peprnou zemitou a lehce nahořklou chuť. V Turecku a orientální kuchyni patří semínka černého kmínu bezpodmínečně na chleba a slané pečivo. Pomleté s kmínem a koriandrem se výborně hodí na omelety. Černý kmín hraje důležitou roli v indické kuchyni, je nepostradatelný v kuřecích pokrmech a vegetariánských jídlech (jako pilaws, curry a kormas). Opražená semínka černého kmínu jsou velmi dobrá v salátech a omáčkách. TIP: pro zintenzivnění
Pro všechny, kteří mají rádi ovocný čaj s mírnou kyselinkou. Vůně a chuť ovoce se nejlépe rozvine, když je nápoj mírně vychlazený. Čaj má narůžovělou až červenou barvu a ve vůni můžete cítit jablka a pomeranče. Dobrý společník k lehkým letním jídlům, sladké svačince nebo salátům z mrkve a červené řepy. Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250ml) přelejte vroucí vodou a nechte 12-14 min. luhovat. Složení: šípek oplodí bio, ibišek bio, jablka bio, pomerančová kůra bio, mrkev kousky bio,
Každé stvoření je s někým spojeno a každou bytost jiná drží , to jsou slova sv. Hildegardy z Bingenu. S touto prohřívající směsí vnesete teplo do vašeho domova v chladných zimních měsících a můžete si vychutnat společné chvíle s vašimi blízkými. Kdo má chuť na sladké, může dochutit lžičkou medu. Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat. Doplněk stravy. Není náhradou pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Doporučené dávkování
Africké slunce v šálku! Žádný div, že tento africký čaj učaroval celou Evropu. Rooibos se svojí zlatohnědou barvou kombinuje vůni dřeva a jemných květů. Chuť je hebká a jemná, připomíná vanilku a kakaové slupky. Čaj z rooibosu se skvěle hodí k vanilkovým i čokoládovým dezertům, ale také k ostrým jídlům a marockému tahini. Výhonky a listy z 1,5 m vysokých keřů se nejprve rozmělní a poté se na slunci fermentují, aby vznikl plnohodnotný červený čaj. Fantazii se meze nekladou: jablečná nebo hroznová
Řekněte „Děkuji“ trochu jinak a využijte k tomu každou příležitost, která se vám nabízí. S tímto bylinným čajem získá každé poděkování ten správný ráz. Na tohle slovíčko nikdy není pozdě a nezapomeňte, že někdy jsou v životě situace, za které můžeme děkovat pořád. Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat. Doplněk stravy. Není náhradou pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Doporučené dávkování 1-2 šálky za den.
V hektické době plné stresu se musíme naučit vypnout, osvoboďme se od okovů dnešní doby! Směs obsahující meduňku, zelený oves, měsíček a chrpu má výraznou chuť a je výborným společníkem po práci. S tímto čajem bude jednodušší znovu nalézt svou energii, zaměřit se na důležité věci a naučit se relaxovat. Hodí se k lehkým letním pokrmům, koláčům a sorbetům. Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat. Složení: meduňka bio, ostružina list