Vše co by Vás mohlo zajímat: Mojo picón je studená pikantní omáčka z chilli papriček, česneku, octa a oleje. Její název je odvozen od mojar, které v španělštině znamená máčet, namáčet. Picón značí, že se jedná o omáčku pikantní. Mojo picón je tedy pikantní salsa určená k namáčení různých pokrmů. Slovo mojo pochází z portugalského molho , což doslova znamená omáčka. Jeho počátky sahají do prvních let po objevení Ameriky , kdy Portugalci začali zavádět různá koření z Afriky a Ameriky. Kanárské ost
Vše co by Vás mohlo zajímat: Salsa Chimichirri je argentinská omáčka která se skvěle hodí ke grilovanému masu. Výrazná chuť bylinek, která krásně doplňuje a zvýrazňuje chuť masa. Hodí se vědět: Chimichurri omáčka je známá tím, že zvýrazňuje chuť masa a ryb, ale samozřejmě ji lze použít i k dalším druhům jídel, jako jsou knedlíky, krokety, vařené brambory nebo rýžové kuličky. Omáčku lze také namazat na toasty a nebo přidat například do salátu.
Vše, co by vás mohlo zajímat: Tradiční receptura založená na: sušeném pepřovém mase, olivovém oleji, octu, mandlích a nějakém dalším tajemství, které z této omáčky dělá jednu z nejzvláštnějších v Rosaře. Křupavá textura je překvapivá díky praženým mandlím a jejich sladké chuti s lehkým nádechem octa a koření a sladkým a jasným závěrem mandlí. Hodí se vědět: S vícenásobným použitím se doporučuje zejména ke grilované nebo grilované zelenině, rybám (ďas, štikozubce atd.) a bílému masu (kuře, krůta atd.)
Vše, co by vás mohlo zajímat: Omáčka vyrobená podle tradičního receptu: bez rajčat, základ tvoří piquillo papričky s grácií alegrías riojanas (pálivá paprika z údolí Ebro) a cayenne Hodí se vědět: Naše omáčka je zvláště indikována jako hlavní složka patatas bravas, která doprovází smažená vejce a dodává „veselý“ nádech všem druhům masových a rybích pokrmů. Zelenina. Rýže, těstoviny, tortilly, dušená masa… atd.
Vše, co by vás mohlo zajímat: Vynikají nakládané okurčičky jsou velice oblíbené především pro svoji křupavost. Jedná se o klasické okurky, které jsou sklízeny dříve než dorostou do své obvyklé velikosti. Náš tip: Mini okurčičky ve sladkokyselém nálevu ozdobí vaše obložené talíře. Tradiční příloha k některým lahůdkářským výrobkům, například k iberské paštice, protože příjemně kontrastují s tučností vepřového masa.
Už jste vyzkoušeli tenhle pikantní koktejl dokonalých zelených oliv bez pecky? Výborné španělské olivy můžete uzobávat jen tak samostatně třeba se sklenkou vína nebo sektu, ale perfektně doplní i kombinaci sýrů nebo uzenin. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost a na co budete mít zrovna chuť.
Olivy odrůdy Gordal jsou považovány za královskou odrůdu a díky své jemné textuře a dokonalé chuti jsou velice oblíbené mezi gurmány. Paprička guindilla zajišťuje, že budou pěkně pikantní. Vychutnat si je můžete samostatně společně se sklenkou vína nebo sektu, ale perfektně doladí i sýry nebo uzeniny. Záleží jen na vás, na co budete mít zrovna větší chuť.
Ochutnejte velké zelené olivy odrůdy Gordal bez pecky. Tyto olivy jsou považované za královskou odrůdu a zamilujete si je pro jejich jemnou texturu i vynikající chuť. Kombinace s oreganem ve sladkokyselém nálevu je naprosto neodolatelná. Užijete si je samostatně se sklenkou vína, nebo sektu. Ale skvěle chutnají i jako doplněk sýrů a uzenin. Jdete do nich?
Už jste ochutnali výborné zelené olivy s peckou ve stylu chupadedos? V překladu to znamená “olíznout si prsty”. Můžete si tak být jisti, že si při ochutnávání budete pořádně olizovat prstíky. Když při ochutnávce zavřete oči, jejich chuť vás přenese přímo do andaluského baru, protože přesně takhle mají chutnat pravé španělské olivy. Náš TIP:
Nakládané olivy s papričkami guidillas jsou vyrobené podle tajného receptu španělského dědy a jde o velké olivy královské odrůdy gordal. Pochutnáte si na nich jak samostatně v kombinaci se sklenkou vína nebo sektu a skvěle chutnají i jako doplněk sýrů nebo uzenin. Radost udělají především milovníkům pikantnějších dobrot. Čekáte návštěvu? V tom případě na tyhle olivy rozhodně vsaďte. Uvidíte, že je ocení.
Zelené fazole jsou nezralé, mladé plody různých kultivarů fazole obecné. Naložené ve slaném nálevu bez přídavných konzervantů. Vše, co by vás mohlo zajímat: V kuchyni se upravují nejčastěji vařením v páře, dušením, grilováním, podávají se jako příloha se slaninou, nebo bývají součástí dušených zeleninových směsí a salátů. Skvělá je polévka ze zelených fazolek. Hodí se jak to rizota nebo je můžete použít do španělského národního jídla Paelly. Další skvělý recept je zde
Vše co by Vás mohlo zajímat: Vysoce výživná díky vysokému obsahu sacharidů, bílkovin a vlákniny.Ideální doplněk zdravé výživy, protože obsahuje vysokou energetickou hodnotu bez přidaných cukrů.Veganský výrobek.
Skvělé jak studené tapas, tak na vaření. Je z nich luxusní fazolová polívka, hodí se do rizota, guláše. Nebo jenom pokapat olivovým olejem a s čerstvým chlebem nebo bagetkou.
Vše co by Vás mnoho zajímat: Jde o těstoviny vyrobené ze semolinové mouky, ta je vyrobena z tvrdé pšenice a při jejím mletí vznikne hrubá mouka, které se říká také krupice. Samotný název pochází z italského slova „Semolino“, což znamená otruby, respektive kousky slupek obilí, které se oddělují při procesu mletí. Těstoviny mají označení BIO, což je záruka toho, že suroviny pochází z ekologického zemědělství. Máte rádi těstoviny? Anebo líp, máte rádi někoho kdo má rád těstovi