Vše co by Vás mnoho zajímat: Jde o těstoviny vyrobené ze semolinové mouky, ta je vyrobena z tvrdé pšenice a při jejím mletí vznikne hrubá mouka, které se říká také krupice. Samotný název pochází z italského slova „Semolino“, což znamená otruby, respektive kousky slupek obilí, které se oddělují při procesu mletí. Těstoviny mají označení BIO, což je záruka toho, že suroviny pochází z ekologického zemědělství. Máte rádi těstoviny? Anebo líp, máte rádi někoho kdo má rád těstovi
Hodí se vědět: Špalda je hlavní surovinou této zdravější verze těstovin. Je to po staletí nešlechtěná odrůda pšenice, která si díky svému tradičnímu složení ponechala všechny prospěšné a výživné látky.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Omáčka Ali Oli je lahodnou kombinací přírodních ingrediencí, jako je česnek, vymačkaná čerstvá citronová šťáva a extra panenský olivový olej. Výsledkem je originální omáčka s velkou tradicí středomořské kuchyně s intenzivní a velmi krémovou texturou a chutí. Je ideální jako doprovod k rybím pokrmům, mořským plodům, steakům, grilované zelenině, bramborám a paelle. Hodí se vědět: Alioli omáčka je po mnoho staletí jednou z nejznámějších na světě a díky své
Vše co by Vás mohlo zajímat: Pesto je typická italská omáčka vyrobená z čerstvé bazalky, česneku, parmezánu a/nebo ovčího sýra, piniových oříšků a extra panenského olivového oleje.
Mandle v čokoládě jsou jasnou volbou pro všechny mlsouny. Kvalitní mléčná čokoláda v kombinaci s křupavou mandličkou uvnitř rozvášní vaše chuťové pohárky jako nic jiného!
Guindillas jsou zelené papričky vypěstované v Baskicku a jde o jeden z druhů chilli papriček. Jsou vhodné jako předkrm a obzvlášť dobře chutnají v kombinaci s olivami a artyčoky. Neztratí se ale ani v guláši, kterému dodají skvělou pálivou chuť. Pozor na dávkování, kdo nemá moc rád pikantní jídla, neměl by jich použít více než 3 kusy.
Banderillas jsou španělské zeleninové špízy, které obsahují olivu, papričku, cibulku a okurčičku. Jde o velice rychlý a zároveň vynikající předkrm. Skvěle sednou k vychlazenému pivu nebo ke skleničce dobrého vína. Nutnost pro všechny milovníky pikantních dobrot.
Banderillas jsou španělské zeleninové špízy které obsahují olivu, papričku, cibulku, okurčičku. Vynikající a rychlý aperitiv! Hodí se k vychlazenému pivu, nebo sklence Vašeho oblíbeného vína. Sladké
Madridské držky (Callos a la Madrileña) patří mezi typické španělské a velice oblíbené tapas. Tahle pochoutka obsahuje hovězí droby jen té nejvyšší kategorie a společně s bohatou kombinací choriza, morcille a mnoho druhů koření (především papriky) tvoří dokonalou lahůdku. Právě paprika do ní vnáší kouřové tóny, které jsou pro tento druh jídel tolik typické. Náš TIP: Zkuste je s rizotem, těstovinami nebo si je připravte jako chuťovku k pečivu.
Vše co by Vás mohlo zájímat: Extra panenský olivový olej, vhodný především do salátů, zálivek či pro tepelnou přípravu pokrmů. Náš tip: Skvělý na přípravu ryb, španělské tortilly nebo patatas bravas.
Extra panenský olivový olej, vhodný především do salátů, zálivek či pro tepelnou přípravu pokrmů.
Vše, co by vás mohlo zajímat Pisto je španělské jídlo pocházející z regionu Murcia, Castilla La Mancha a Extremadura. Je vyroben z rajčat, cibule, lilku nebo cukety, zelené a červené papriky a olivového oleje. Připomíná ratatouille a obvykle se podává teplý jako předkrm nebo jako doprovod k jinému jídlu. Hodí se vědet: Doporučuje se konzumovat s kousky rustikálního chleba. Může se konzovat jak teplé tak jako studené tapas. Výborně se hodí k masu. Skvělá je i kombinace s rybama. D
Tento extra panenský olivový olej odrůdy PICUAL v bio kvalitě by neměl chybět v žádné kuchyni. Využijete ho do salátů, na tapas a samozřejmě i na přípravu jídel. Perfektně se hodí na španělskou Paellu nebo třeba na rizoto a jídlo má díky němu opravdu jedinečnou chuť.
Extra panenský olivový olej odrůdy Arbequina v bio kvalitě. Vhodný do salátu, na tapas a také je ho možné použít na přípravu jídel. Ideální pro Paellu nebo Rizoto, protože dodá Vašemu pokrmu jedinečnou chuť.
Extra panenský olivový olej odrůdy Hojiblanca v bio kvalitě. Vhodný do salátu, na tapas a také je ho možné použít na přípravu jídel. Ideální pro Paellu nebo Rizoto, protože dodá Vašemu pokrmu jedinečnou chuť.