Vše, co by vás mohlo zajímat Pisto manchego je supr jednoduchý pokrm z oblasti La Mancha. Salát se dělá z pečených papriček, rajčat, česneku , kmínu a olivového oleje. Pečené papričky se loupou a nechají ochladnout, z rajčat se udělá rajčatová omáčka. Papričky se smíchají s rajčatovou omáčkou, osolí, přidá drcený česnek, kmín a olivový olej. Hodí se vědět: Doporučuje se konzumovat s kousky rustikálního chleba. Může se konzumovat jak teplé tak jako
Vše, co by vás mohlo zajímat Pisto je španělské jídlo pocházející z regionu Murcia, Castilla La Mancha a Extremadura. Je vyroben z rajčat, cibule, lilku nebo cukety, zelené a červené papriky a olivového oleje. Připomíná ratatouille a obvykle se podává teplý jako předkrm nebo jako doprovod k jinému jídlu. Hodí se vědet: Doporučuje se konzumovat s kousky rustikálního chleba. Může se konzovat jak teplé tak jako studené tapas. Výborně se hodí k masu. Skvělá je i kombinace s rybama. D
Olivy manzanilla (známé také jako sevillské olivy) mají jemnou a dokonalou chuť. Díky perfektnímu poměru dužiny a pecky patří mezi jedny z nejoceňovanějších oliv na světě. Pěstují se hlavně v Andalusii (konkrétně v oblasti řeky Guadalquivir, v Córdobě a Seville). Právě olivy s příchutí ančoviček jsou jednou z nejprodávanějších odrůd jak ve Španělsku, tak v zahraničí. Jsou výborné jako aperitiv, protože krásně kombinují jemnou chuť a pevnost oliv manzanilla s výraznou slanou chutí ančoviček.
Vychutnejte si kvalitní sušená rajčátka ve velkém balení. Kromě perfektní chuti mají i široké využití v kuchyni. Od salátů, na chleba s máslem, jako červené pesto, do sendvičů i jen tak samotná. Prostě do spousty i receptů i na spoustu způsobů. A co doporučujeme my? Zkuste si je dát na tmavý chléb a k tomu přidejte kapary. Na tenhle předkrm jen tak nezapomenete. Máme je rádi i v salátech a k vařenému masu.
Lomo je oblíbenou španělskou specialitkou. Je to sušený jemně kořeněný vepřový hřbet ve střívku. Výroba a zrání je podobné jako u sušených šunek Jamón. Jde o LOMO z iberského prasátka. Prase je křížené: má matku z iberského plemene a otce z plemene Duroc. Označení cebo znamená, že bylo prase krmené běžným krmením. Balení váží 55 gramů a má vakuově balené plátky.
Co by rozhodně nemělo chybět v žádné kuchyni? Extra panenský olivový olej odrůdy Manzanilla-Cacarena v bio kvalitě. Využijete ho do salátu, na tapas i na běžné vaření. Je perfektní na Paellu i na rizoto a každému jídlu dodá jedinečnou chuť. Díky velkému balení vám navíc vydrží opravdu dlouho a radost udělá každému, kdo rád nebo často vaří.
Vše, co by vás mohlo zajímat Escalivada je tradiční pokrm z Katálánska, Valencie, Murcie nebo Aragonu, který se skláda z grilovaných lilku, papriček a olivového oleje, dále je možné použít rajčata, cibuli a česnek. Tradiční příprava probíha grilováním směsi na klasickém ohni ve velké pánvi. Hodí se vědět: Podává se jako tapas ,nebo jako příloha k jídlu – maso uzeniny, sýry, ryby.
Loupaná rajčata ve vlastním nálevu je luxus na který jsme zvyklý z našich zahrádek. Šťavnatá a voňavá si je teď můžete dopřávat po celý rok. Vhodné na přímou konzumaci i na vaření.
Sardinka se vyznačuje charakteristickou a intenzivní chutí a jemnou a šťavnatou strukturou. U rybích konzerv, které nesou název Sardinky je důležité si všimnout jeden drobný ale podstatný detail a to druhy ryby. Pouze druh sardinka obecná - Sardina pilchardus je ta pravá a nefalšovaná sardinka.
Pisto je španělské jídlo, které pochází z regionu Murcia, Castilla La Mancha a Extremadura. Je vyrobené z rajčat, cibule, lilku nebo cukety, červené a zelené papriky a olivového oleje. Nejvíc připomíná Ratatouille a většinou se podává teplý jako předkrm nebo jako doplněk k jinému jídlu. Náš TIP: Připravili jsme si pro vás i jednoduchý recept na salát z tuňáka s pestem.
Smažené rajčatové pyré, které je skvělým základem pro přípravu různých omáček, nebo do těstovin. Skvěle se hodí do rizota, guláši dodá jedinečnou chuť.
Piquillo je odrůda chilli, Capsicum annuum, sladké chuti s malou až žádnou pálivostí. Doporučujeme k paštikám, taveným sýrům, uzeninám. Skvěle doplní Vaše pintxos, třeba se sardinkou.
Vše, co by vás mohlo zajímat: Fazole se zeleninou se hodí jak do studené kuchyně, kde z nich uděláme skvělé saláty, pomazánku ve stylu humus, nebo do teplé kuchyně kde je využijeme na přípravu fazolové polévky, fazolové kaše, která vynikne s chorizem a morcillou. Náš tip: lt;/strong> Vyzkoušejte kombinaci fazolí a mořských ryb, třeba sardinek. Podávejte se sklenkou bílého vína nebo piva.
Vše, co by vás mohlo zajímat: Vynikají nakládané okurčičky jsou velice oblíbené především pro svoji křupavost. Jedná se o klasické okurky, které jsou sklízeny dříve než dorostou do své obvyklé velikosti. Náš tip: Mini okurčičky ve sladkokyselém nálevu ozdobí vaše obložené talíře. Tradiční příloha k některým lahůdkářským výrobkům, například k iberské paštice, protože příjemně kontrastují s tučností vepřového masa.
Pesto je typická italská omáčka vyrobená z čerstvé bazalky, česneku, parmezánu (nebo ovčího sýra), piniových oříšků a extra panenského olivového oleje. Během chvilky s ním vykouzlíte rychlý oběd i večeři.