Sezamové semínko patří mezi nejcennější semínka vůbec. Sezam je součástí legend a pověstí v mnoha zemích světa. Aby ne, je to historicky nejdůležitější plodina pěstovaná pro olej. Sezam indický je jednoletá bylina, která kvete modrými, fialovými nebo žlutými květy a bývá až 2 metry vysoká.Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří ochucující směs - gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.Tipy: Vzhledem k tomu, že jsou semínk
Krupice z pšenice špaldy se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši, zavářek, halušek, knedlíků, lívanců, polenty, pomazánek, pudinků i moučníků. Špalda je stará, původně hojně pěstovaná odrůda pšenice s mnoha příznivými účinky na organismus a skvělými výživovými vlastnostmi. Kromě krupice a mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.Vyrobeno/Baleno: Česká republika. NATURAL JIHLAVAHmotnost: 500 gSložení: Pšenice špalda 100%Alergen: LepekVýživové údaje na 100g: E
Pečlivě lyofilizované - mrazem sušené kousky mandarinky, kterými můžete obohatit müsli a jiné snídaňové směsi, přidávat do kaší, samotné jako pamlsek, můžete je obalit v čokoládě a zdobit jimi dezerty, moučníky a použít je do spousty sladkých cukrářských výtvorů.Lyofilizované - mrazem sušené ovoce a jiné plody, jsou žádanou pochutinou, především pro zachování maximálního množství prospěšných látek, přirozené chutě, vůně. Sušení mrazem také zachová maximum barvy a nezmění tvar daného ovoce tak výrazně, jak
Tato mandlová mouka je vyrobena ze sladkých mandlí. Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, desertů, müslii, pudinků, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán, do smoothie a veganských koktejlů.Mandle pro výrobu této mouky, jsou šetrně loupané za použití horké páry a poté najemno namleté.Složení: 100 % jádra mandlí - mandlová mouka jemně mletáAlergeny: mandleVýživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 2 497 kJ / 604 kcal, Tuky 52 g z toho nasycené mastné k
Unikátní mírně vlhký "solný květ" je jednou z nejluxusnějších a nejdražších solí na světě. Tato sůl se vyrábí v Řecku - Messolonghi výhradně pomocí ruční práce. Mořská voda je napuštěna do umělých jezírek. Při odpařování vody za horkých a větrných dnů vznikají v solných jezírkách krystalky na hladině. Ty se ručně sbírají dřevěnými naběračkami a suší na slunci. Díky poměru vápníku a hořčíku je tato sůl křupavá a používá se hlavně k dochucení u stolu.Pokud jste nikdy nedokončili pokrm posypáním fleur de sel
Vanilkový cukr s fruktózou s pravou bourbon vanilkou vhodný pro diabetiky na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst, můžete ho přidat do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů, vhodný je i na posypání koláčů, palačinek nebo kaší.Tento vanilkový cukr je alternativou běžného rafinovaného cukru, který je nahrazen fruktózou. Obsahuje 2% rozdrcených pravých vanilkových lusků.Sladivost je ekvivalentní 100 g řepného cukru.Složení: fruktoza 98%, aroma, bourbon vanilkový prášek 2%Alergeny: Výro
Snejk je čistě ovocná pochoutka bez přidaného cukru. Osvěžující jablečné a sladké malinové pyré tvoří lahodnou kombinaci pamlsku pro všechny věkové kategorie.Složení: jablečné pyré 70%, malina pyré 30%.Alergeny: produkt neobsahuje žádné alergeny.Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 544 kJ / 130 kcal, Tuky 0,10 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 32,60 g z toho cukry 27,50 g, Bílkoviny 0,25 g, Sůl 0,10 g.Návod k přípravě: K přímé spotřeběSkladování: V suchu a chladu. Chraňte před přímý
Přírodně fermentovaná kořeněná pasta ze soj. bobů a rýže.
Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma.
Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma.
Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení.
Tapiokový, neboli maniokový škrob je přirozeně bezlepkový, chuťově neutrální škrob.
Ovesné vločky s klíčky představují kombinaci všech důležitých látek a živin, které oves nabízí.
Ovesné vločky s klíčky představují kombinaci všech důležitých látek a živin, které oves nabízí.
Má jemnou oříškovou chuť a vynikající nutriční profil.