Celozrnná mouka špaldová, hrubě mletá. Špalda je druh rozpadavé pšenice. Byla pěstována v Evropě již před 8000 lety, pěstovali ji Egypťané, Keltové i Germáni. Později ustoupila šlechtěné pšenici. Také ze špaldy se vyrábí kávovina. Obsahuje vysoký podíl bílkovin (17%), kvalitní tuk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (2,5%), sacharidy (68%), minerály (hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek) a vitaminy především skupiny B. Má vynikající oříškovou chuť, skvěle tak obzvláštní například chléb.
Celozrnná mouka špaldová, jemně mletá. Špalda je druh rozpadavé pšenice. Byla pěstována v Evropě již před 8000 lety, pěstovali ji Egypťané, Keltové i Germáni. Později ustoupila šlechtěné pšenici. Také ze špaldy se vyrábí kávovina. Obsahuje vysoký podíl bílkovin (17%), kvalitní tuk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (2,5%), sacharidy (68%), minerály (hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek) a vitaminy především skupiny B. Má vynikající oříškovou chuť, skvěle tak obzvláštní například chléb.
Složení: rýže Doporučujeme: na zahušťování nebo na přípravu u dětí velmi oblíbené krupičné kaše - buď v kombinaci s mlékem nebo i pouze s vodou. Tip - jak to děláme my: 1 malý hrneček krupice rozmícháme v 6 malých hrnečcích tekutiny (my dáváme 4 hrnečky vody a 2 hrnečky rýžového mléka), přivedeme k varu a kaše je hotová - výsledek je vynikající. Dochucujeme si kaši buď kakaem, karobem, krémem z loupaných mandlí, skořicí s kardamomem nebo sušeným ovocem, v kombinaci s rýžovým sirupem nebo i Alsanem
Arame má nasládlou chuť, což způsobuje vysoký obsah přírodního cukru. Obsahuje velké množství jódu, vápníku a vlákniny. Cení se pro příznivý účinek na vysoký krevní tlak. V tradiční japonské medicíně se používala řasa Arame při léčbě onemocnění ženských pohlavních orgánů. Řasy servírujte sice v malých množstvích, ale zato pravidelně. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel. Řasy, které jsou
Sójová omáčka Shoyu je tradiční japonský výrobek k dochucování pokrmů. Neobsahuje žádné konzervační látky, barviva či jiné chemické přísady. Tato sójová omáčka se vyrábí ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Vyrábí se ze směsi rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice a vody, která prochází dlouhým procesem přírodního kvašení. Tento proces si zachovává svůj přirozený průběh (podle ročních období). Shoyu zraje dlouhé měsíce díky působení fermentačních kultur.
Sójová omáčka Shoyu je tradiční japonský výrobek k dochucování pokrmů. Neobsahuje žádné konzervační látky, barviva či jiné chemické přísady. Tato sójová omáčka se vyrábí ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Vyrábí se ze směsi rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice a vody, která prochází dlouhým procesem přírodního kvašení. Tento proces si zachovává svůj přirozený průběh (podle ročních období). Shoyu zraje dlouhé měsíce díky působení fermentačních kultur.
Tradiční japonský výrobek v biokvalitě, který se podobně jako shoyu používá k dochucování pokrmů. Tamari na rozdíl od Shoyu má výraznější chuť, hustější konzistenci, tmavší barvu a neobsahuje lepek. Prochází i odlišným výrobním procesem – vzniká při výrobě Misa. Jelikož výtěžnost při výrobě Tamari je mnohem nižší než u Shoyu, odráží se to i ve vyšší ceně. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy vhodné pro dobré trávení. Návod k přípravě: Díky všestrannosti této sójové omáčky záleží jen na
Tradiční japonský výrobek v biokvalitě, který se podobně jako shoyu používá k dochucování pokrmů. Tamari na rozdíl od Shoyu má výraznější chuť, hustější konzistenci, tmavší barvu a neobsahuje lepek. Prochází i odlišným výrobním procesem – vzniká při výrobě Misa. Jelikož výtěžnost při výrobě Tamari je mnohem nižší než u Shoyu, odráží se to i ve vyšší ceně. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy vhodné pro dobré trávení. Návod k přípravě: Díky všestrannosti této sójové omáčky záleží jen na
Himalájská sůl růžová Čistá přírodní krystalická sůl z Himálají obsahuje důležité minerály, které lidské tělo potřebuje. Tyto prvky byly součástí pramoře a mají i nyní pro lidský organismus centrální význam. Velmi cenná krystalická sůl protkává sůl kamennou jako spleť žilek. Růžový odstín získala sůl díky přítomnosti oxidu železa a hojnému obsahu minerálů (vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu), které jsou pro tělo velmi snadno vstřebatelné, protože tyto minerály jsou
Vhodná náhrada za kakao. K ochucení pečiva, do muffinů, krémů, dezertů, k výrobě čokoládových polev. Složení: sušený karobový prášek odtučněný
Panenský olej lisovaný za studena vyrobený z lněných semínek. Len je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů esenciální mastné kyseliny Omega 3. Využití v kuchyni:Všechny panenské oleje jsou přírodními produkty. Používají se především k pokapání hotových jídel, vmíchání – dochucení hotových jídel a salátů, nebo samotné. Nesmí se vystavovat přímému slunečnímu záření, neboť by mohlo dojít k jejich znehodnocení! Panenské oleje jsou ideální potravinou pro zdravou a přitom chutnou kuchyni. Mnohým onemocněním
Využití v kuchyni:Všechny panenské oleje jsou přírodními produkty. Používají se především k pokapání hotových jídel, vmíchání – dochucení hotových jídel a salátů, nebo samotné. Nesmí se vystavovat přímému slunečnímu záření, neboť by mohlo dojít k jejich znehodnocení! Panenské oleje jsou ideální potravinou pro zdravou a přitom chutnou kuchyni. Mnohým onemocněním lze předejít nebo si od nich pomoci změnou návyků lidí v péči o svůj organismus posilováním imunitního systému, přísunem vitamínů a dalších látek,
Sezamová rostlinná omáčka Tahini se připravuje z drcených sezamových semínek. Tahini je velmi podobná burákovému máslu, které je tolik populární v USA. Je velmi vhodná na dresinky do salátů nebo na zeleninové dipy. Smíchaná s různým kořením, s česnekem, křenem může sloužit jako vynikající pomazánka. Je tradičním základem vegetariánské pomazánky Hummus. Může také sloužit jako náhrada másla. Sezam obsahuje řadu vitamínů skupiny B, důležité minerály (draslík, vápník, hořčík, železo a zinek) a stopové
Přírodní cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny. Neprochází procesem rafinace, takže není očištěn o látky jako je vápník, hořčík, fosfor, železo, draslík, zinek, enzymy a vitamíny skupiny B. Představuje zdravější a chutnější náhradu bílého řepného cukru. Tento typ cukru je sypký krystal a má tmavě hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni. Díky výraznější zbytkové melase zvýrazňuje původní chuť pokrmů. Použití: vhodné použití ve všech případech, ve který se používá běžný řepný rafinovaný
Složení: Sezamové semínko, glukózový sirup, cukr, rostlinný tuk, přírodní vanilkové aroma.