Speciálně vybrané laktobacily ideální pro výrobu pivních stylů jako Berliner Weisse, Gose, Lambic, American Wild a Sour IPA.
Speciálně vybrané laktobacily ideální pro výrobu pivních stylů jako Berliner Weisse, Gose, Lambic, American Wild a Sour IPA.
Odnož laktobacilů “Lactobacillus helveticus”, ideální pro výrobu širokého spektra kyselých piv. Ve srovnání s bakteriemi Sour Pitch produkuje při vyšších teplotách více citrusových chutí.
Přidávají se na konci kvašení před přídavkem hlavních čeřidel (vyziny), podporují celkový proces vyčeření piva.
Přidávají se na konci kvašení před přídavkem hlavních čeřidel (vyziny), podporují celkový proces vyčeření piva.
Speciálně vyšlechtěný kmen kvasnic, který slouží jako zdroj všech potřebných výživných látek k bezproblémovému kvašení.
Speciálně vyšlechtěný kmen kvasnic, který slouží jako zdroj všech potřebných výživných látek k bezproblémovému kvašení.
Kvalitní zdroj dusíku, aminokyselin, minerálů a vitamínů pro Vaše kvasnice. Vhodný pro hluboce prokvašená piva.
Nottingham jsou anglické kvasnice vyznačující se vysokou výkonností a všestranností. Tento univerzální kmen rychle, spolehlivě a hluboce prokváší, velmi dobře sedimentuje a hlavně produkuje neutrální aroma, které nechá vyniknout chuť a vůni sladu a chmele.
LalBrew® BRY-97 je kvasinka pocházející ze západního pobřeží Spojených států a je dnes rozšířena v řadě amerických pivovarů. Má neutrální produkci esterú a díky enzymu glukosidázy podporuje biotranformaci chmele. To vede ke zdůraznění chmelového aroma a chuti.
LalBrew® New England je kmen typický pro piva východního pobřeží Spojených států, které se vyznačují svým ovocným esterovým profilem - především aroma broskví. Během kvašení podporují biotransformaci chmele, která zvýrazňuje jeho chuť a vůni.
LalBrew® Windsor jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který produkuje vyvážené ovocné aroma a dodává jemnou, svěží kvasnicovou chuť. Piva odkvašená tímto kmenem se často označují jako plné a ovocné.
LalBrew® Belle Saison jsou kvasnice na výrobu klasických belgických Saisonů. Obsahuji enzym diastaticus, který umožňuje vysoké prokvašení, což je charakteristické pro tento pivní styl. Jsou vhodné pro kvašení při vyšších teplotách a výrobě piv tradičními metodami tzv, Farmhouse. Do piv přidávají ovocný, kořenitý a svěží charakter.
Philly Sour produkují kromě ethanolu také nízké množství kyseliny mléčné. Tyto první kvasnice v řadě WildBrew ™ jsou skvělou volbou pro výrobu kyselých piv s osvěžující kyselostí a tóny ovoce.
LalBrew® Abbaye jsou kvasnice belgického původu. Mají schopnost fermentovat belgická piva s vysokým obsahem alkoholu a vytváří typickou kořenitost a ovocnost belgického a trapistického stylu. Při vyšších teplotách fermentace mohou být v aroma znatelné také tóny banánu a tropického ovoce. Při nižších teplotách produkují aroma tmavého ovoce a rozinek.