Velmi ostrá směs s nízkým podílem soli a to mořské. Pro přípravu známého Chilli con carne nebo-li mexického guláše na chilli. Potřebujeme-li docílit někde ostré a přitom barvitější chuti, je tato směs určitě vhodná. Pro všechny druhy masa, mleté směsi i zeleninové zapečené mísy, případně s využitím luštěnin. Červené fazole dostanou říz.
Restovaná cibule odstředěná, s nízkým obsahem tuku. Připravená pro kuchyňské použití. Vhodná do všech základů omáček, gulášů, polévek, pod masa a zeleninu.
Majoránka tradiční nejen u nás ale i v italské a řecké kuchyni. U nás do bramboračky, gulášů a bramboráku. V Itálii na pizzu, těstoviny a zapečené zeleniny. V Řecku na ryby a do salátů.
Jemnější směs k dochucení steaků. Další kuchyňské využití dle fantazie v minutkové kuchyni, dušené nebo grilované zelenině, do zapečených směsí.
Na hovězí květovanou špičku. Směs se zeleným pepřem a kapiemi. Další kuchyňské využití dle fantazie v minutkové kuchyni, dušené nebo grilované zelenině, do zapečených směsí.
Kopr do Tzatziky jogurtu a tvarohových pomazánek. Dále do čerstvých sýrů a nálevů pro naložení sýrů. Dochucení polévek, omáček, vaječných jídel. K vařenému masu, rybám, do pomazánek a zeleninových salátů. Příprava dresingů a majonéz.
Tradiční balkánské koření. Vhodné pro nakládání a marinování sýrů (tradičně ovčích), do tvarohových pomazánek. Mletá masa, dušená a zapečená zelenina, luštěniny, brambory vařené i zapečené. Nízký podíl soli.
Paprika sladká s uzený aroma. K všestrannému použití v kuchyni všude, kde chceme ozvláštnit uzeným aroma. K dochucení čerstvých sýrů, tvarohů a tvarohových pomazánek. Svou vůní dodá nádech uzení.
Mírně ostrá směs, velmi dekorativní. Pro přípravu jemně pikantních marinád na všechny druhy mas. Přímé použití při grilování a rožnění. Na rybách a při nakládání sýrů a přípravě pomazánek velmi dekorativní.
Směs velmi ostrého Chilli - Kayenský pepř s přídavkem česneku. K docílení pikantní ostré chuti při přípravě různých druhů pokrmů z masa, sýrů, zeleniny i omáček. Využijeme při nakládání i grilování nakládaných sýrů.
Italská tradice. K dochucení tradičních salátových předkrmů. Speciálně kombinace Mozzarella a rajčata. Směs nechte krátce rozvinout naloženou v panenském olivovém oleji a následně smíchejte s rajčaty a mozzarellou nakrájenou na kolečka. Další použití dle Vaší fantazie.
Italská tradice. K dochucení tradičních salátových předkrmů. Speciálně kombinace Mozzarella a rajčata. Směs nechte krátce rozvinout naloženou v panenském olivovém oleji a následně smíchejte s rajčaty a mozzarellou nakrájenou na kolečka. Další použití dle Vaší fantazie.
Chilli papričky krájené na kroužky. Působí velmi esteticky a dekorativně. V sýrovém těstě velmi efektní. Vhodné i pro povrchovou dekoraci sýrů, salátů, pizzy a dalších pokrmů.
Jemné nitě z ostrých chilli papriček. Působí velmi esteticky a dekorativně. V sýrovém těstě velmi efektní. Vhodné i pro povrchovou dekoraci sýrů, salátů, pizzy a dalších pokrmů.
Když pořádný steak, tak jenom v pepři. Bez soli. Na povrch i do sýřeniny čerstvých sýrů, tvarohových sýrů nebo pikantních pomazánek. Skvěle dochutí i grilovanou zeleninu nebo mexické fazole.