Nakládání sýrů. Rozpečené a grilované sýry typu Halloumi, Oštěpek apod. Steaky, rožněná a grilovaná masa, zapečené mísy. Zeleninové směsi s bramborem, těstovinami a jinými přílohami. Pokrmy zapečené se sýrem. Jemně pikantní.
Dětské grilování sýrů i masa. Vhodné koření pro přípravu dětských a jemných dietních jídel. Všeobecné použití na zeleninu, masa i těstoviny. Nízký podíl soli. Použita mořská sůl.
Směs bylin pro přípravu jarních a letních salátů. Tvarohové pomazánky, jogurtové zálivky, dresing. Saláty čistě zeleninové nebo s těstovinami. Zapečená zelenina s těstovinami nebo bramborem. Polévky.
Cibule bílá, sušené plátky. Využijeme při nakládání sýrů do nálevů. Bez cibule si nelze kuchyni představit. Rozšířená po celém světě a používá se jako základ mnoha omáček, polévek, gulášů, dušené zeleniny atd. Všechny její části obsahují intenzivní silice, chuťové i aromatické. Při tepelné úpravě jde její chuť do sladka. Syrovou v kombinaci s cukrem či medem využijeme pro přípravu sirupu k uvolnění kašle.
Rozmarýn lékařský, aromatická bylina, uchovává si vůni ještě dlouho po tepelné úpravě. Vhodné pro použití na některé druhy sýrů a nálevů na sýry k nakládání. Dochucení tvarohových pomazánek a bylinkového másla. Dále se hodí na zvěřinu, jehněčí a kůzlečí, skopové a vepřové maso. Ale i k zelenině, rybám a do omáček.
Jemná směs do salátů, dresingů, jogurtových zálivek. Na povrchové zdobení sýrů a nakládání sýrů. K lehkému dochucení drůbeže a těstovin.
Sůl s kouřovým aroma. Jemně mletá. Vhodné na povrchové nasolení sýrů a jejich aromatizaci.
Kmín římský typický pro Indickou a mexickou kuchyni. U sýrů, pro sýry zrající pod mazem, tvarohové sýry, do sýrů typu Gouda, do nálevů. K dochucení zeleniny, luštěnin, rýže, dušených pokrmů a polévek. Do nakládané zeleniny, k dochucení uzenin.
Vynikající barvivost a chuť. Nejlepší využití tohoto koření je na povrchové ochucení sýrů, do pomazánek, s olejem jako povrchová úprava sýrů, do nálevů na sýry. Dále do gulášů, do všech druhů masových, drůbežích a rybích pokrmů, do salátů, do polévek a studených pokrmů.
Směs koření vhodná pro výrobu bylinkového másla, dochucení pomazánek, polévek, omáček a mletých mas, zeleninových salátů. Bez přídavku soli.
Sušené blizny Šafránu setého, ručně sbírané a sušené. Zvláštní vůně a lehce štiplavá chuť. Na luxusní sýry, zrající, tvarohového typu k dozdobení. Šafrán má uklidňující účinky. S tímto detailem a odpovídající prezentací, můžete nabídnout opravdu něco výjimečného. V kuchyni má své použití v jídlech typu paela, rizota, rybí polévky, jehněčí a drůbeží maso. Dále do pečiva a dezertů.
Cibule bílá, sušené plátky. Využijeme při nakládání sýrů do nálevů. Bez cibule si nelze kuchyni představit. Rozšířená po celém světě a používá se jako základ mnoha omáček, polévek, gulášů, dušené zeleniny atd. Všechny její části obsahují intenzivní silice, chuťové i aromatické. Při tepelné úpravě jde její chuť do sladka. Syrovou v kombinaci s cukrem či medem využijeme pro přípravu sirupu k uvolnění kašle.
Cibule červená, sušené plátky. Využijeme při nakládání sýrů do nálevů. Bez cibule si nelze kuchyni představit. Rozšířená po celém světě a používá se jako základ mnoha omáček, polévek, gulášů, dušené zeleniny atd. Všechny její části obsahují intenzivní silice, chuťové i aromatické. Při tepelné úpravě jde její chuť do sladka. Syrovou v kombinaci s cukrem či medem využijeme pro přípravu sirupu k uvolnění kašle.
Nepostradatelná jižní byliny. Sladce kořeněná vůně s lehkou příměsí hřebíčku a anýzu. Výborná v kombinaci se zeleninou v salátech, obzvlášť s rajčaty. Všeobecné využití v kuchyni dle chuti. Vhodná k rybám i mořským plodům. Na pizzy i jídla z těstovin.
Jemná směs do salátů, dresingů, jogurtových zálivek. Na povrchové zdobení sýrů a nakládání sýrů. K lehkému dochucení drůbeže a těstovin.