Směs koření pro ozdobu sýrů a sýry v nálevech. Typické aroma díky medvědímu česneku a koriandru. Všeobecné použití v kuchyni pro marinování, grilování, rožnění i pečení všech druhů mas. Pro minutková i zeleninová jídla. Zapečené mísy.
Směs koření s typickou chutí a vůní medvědího česneku. Osvědčená i při dochucování sýrů. Marinování, rožnění, grilování, pečení všech druhů masa. Nádivky, zeleninové pokrmy i těstoviny. Dle vlastní inspirace a chuti.
Směs koření k přípravě tradičních českých pokrmů. Hodí se na bramboráky, k vepřovému i hovězímu masu. Do jitrnic, jelítek i prejtu. Do bramboračky i do guláše. Vhodné také na zdobení, dochucování a nakládání sýrů.
Nepostradatelná jižní byliny. Sladce kořeněná vůně s lehkou příměsí hřebíčku a anýzu. Výborná v kombinaci se zeleninou v salátech, obzvlášť s rajčaty. Všeobecné využití v kuchyni dle chuti. Vhodná k rybám i mořským plodům. Na pizzy i jídla z těstovin.
Fenykl se používá především ve francouzské a italské kuchyni. Jako koření do rybích polévek, k dušeným masům, do tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, do salátů, při konzervaci zelenin (červená řepa, okurky), do sladkého pečiva a chleba, při výrobě likérů apod. Známe ho jako účinný proti nadýmání, uvolnění křečí a podporu tvorby mléka. Účinný také při odkašlávání.
Pro svou velice silnou chuť je kmín používán v téměř všech indických jídlech. U nás se používá především ke kořenění zelí, kapusty, do polévek a omáček, k rybám, při pečení masa, do pomazánek i ke konzervaci, a v neposlední řadě do chleba a jiného pečiva. Český kmín.
Saturejka, zajímavé koření na čerstvé sýry, do tvarohových pomazánek a na nakládané sýry. Saturejka si výborně rozumí s mletým masem a směsí z něj. Vhodná i k dochucení uzenin. Dále pro různé druhy mas jako je jehněčí, vepřové, králičí nebo zvěřina. Příjemná i do luštěnin.
Majoránka tradiční nejen u nás ale i v italské a řecké kuchyni. U nás do bramboračky, gulášů a bramboráku. V Itálii na pizzu, těstoviny a zapečené zeleniny. V Řecku na ryby a do salátů.
Černucha setá, lidově také černý kmín, velmi zajímavá do čerstvých sýrů svou jemnou chutí i drobným vzhledem. Dávkovat jemně, vytváří pak zajímavé černé tečkování.
Jemně namletý česnek má slabě palčivou a mírně nasládlou chuť. Česnek se výborně hodí na nakládání sýrů, do pomazánek, salátů, pokrmů z masa a zeleniny, luštěnin, obilovin a hub. Česnek je vhodným doplňkem při úpravě skopového masa, v uzeninách, v karbanátcích, do omáček, majonéz, salátů, polévek, při domácích zabijačkách, do bramborových jídel.
Směs vonící po houbách. Příjemně dochutí nebo provoní výsledný pokrm. Guláše a jiné omáčky, rolády a masové směsi. Polévky i zeleninová jídla s bramborem či těstovinami. Nejen naše, ale i čínská a indonéská kuchyně.
Skořice mletá z Indonésie, z kůry dospělých stromů. Dochucení tvarohových dezertů, jogurtů a smetany. Lehké exotiky můžeme docílit u čerstvých sýrů v kombinaci např. s pepřem, růžovým pepřem nebo chilli. Dále využijeme klasicky při pečení a zavařování nebo při přípravě Indických jídel. Příprava skořicového cukru.
Česnek řezaný a sušený po plátcích z jednotlivých stroužků. Pokud jsou kusy do sýrů příliš velké, je možné je jakkoliv nadrtit na menší části. Výborně hodí do zelených salátů, omáček, k masům (skopovému a hovězímu), k zelenině, do salámů a k rybám.
Velmi aromatické a jemné koření vhodné do tvarohové pomazánky a na povrch sýrů, k dochucení másla, pomazánek, na brambory, vejce, ryby, na remulády a omáčky, do majonéz, salátů a polévek.
Směs koření s typickou chutí a vůní medvědího česneku. Osvědčená i při dochucování sýrů. Marinování, rožnění, grilování, pečení všech druhů masa. Nádivky, zeleninové pokrmy i těstoviny. Dle vlastní inspirace a chuti.