Bobkový list nebo-li stále zelený Vavřín. Pozvolna se uvolňující chuť a vůně jemně ozvláštní rozličné vývary, omáčky a polévky. Dobře si rozumí s čočkou, fazolemi a rajčaty. Rajčatové polévky a omáčky, těstoviny se zeleninou, bramboráky. Výhodou mletého bobkového listu je, že ho nemusíte vyndávat z hotových pokrmů a nezůstávají odlomené kousky. Také počítáte kolik jste tam dali lístků? Ján už ne :-)
Sůl s kouřovým aroma. Jemně mletá. Vhodné na povrchové nasolení sýrů a jejich aromatizaci.
Medové koření barvou i vůní nejen na žebírka. Koření vhodné na nakládaná masa a sýry, marinády, restovaná masa, zeleninu a minutky.
Koření vhodné na bílé sýry, tvarohy a nakládané sýry. Můžeme kombinovat s přídavkem zeleniny. Výborná na rajčatová salát a grilovaná rajčata. papriky a lilky.
Když Barbecue, tak něco na gril. Směs vhodná pro grilování a rožnění všech druhů mas i sýrů. Ryby, zvěřina i zelenina. Jemně pikantní.
Pikantnější a voňavější po zeleném pepři. Klasická směs pro grilování a rožnění, co lze na gril položit. Masa všeho druhu, sýry, zelenina. Zvýrazní také chuť pepřových omáček a marinád.
Směs vhodná k dochucení másla, pomazánek, jogurtů a dresingů, na čerstvé, nakládané i grilované sýry. Hodí se také na dochucení zeleninových a těstovinových jídel. Na drůbež a králíka.
Směs koření pro ozdobu sýrů a sýry v nálevech. Typické aroma díky medvědímu česneku a koriandru. Všeobecné použití v kuchyni pro marinování, grilování, rožnění i pečení všech druhů mas. Pro minutková i zeleninová jídla. Zapečené mísy.
Směs koření s typickou chutí a vůní medvědího česneku. Osvědčená i při dochucování sýrů. Marinování, rožnění, grilování, pečení všech druhů masa. Nádivky, zeleninové pokrmy i těstoviny. Dle vlastní inspirace a chuti.
Směs koření k přípravě tradičních českých pokrmů. Hodí se na bramboráky, k vepřovému i hovězímu masu. Do jitrnic, jelítek i prejtu. Do bramboračky i do guláše. Vhodné také na zdobení, dochucování a nakládání sýrů.
Nepostradatelná jižní byliny. Sladce kořeněná vůně s lehkou příměsí hřebíčku a anýzu. Výborná v kombinaci se zeleninou v salátech, obzvlášť s rajčaty. Všeobecné využití v kuchyni dle chuti. Vhodná k rybám i mořským plodům. Na pizzy i jídla z těstovin.
Fenykl se používá především ve francouzské a italské kuchyni. Jako koření do rybích polévek, k dušeným masům, do tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, do salátů, při konzervaci zelenin (červená řepa, okurky), do sladkého pečiva a chleba, při výrobě likérů apod. Známe ho jako účinný proti nadýmání, uvolnění křečí a podporu tvorby mléka. Účinný také při odkašlávání.
Kayenský pepř - odrůda velmi ostrých chilli papriček. Použitím docílíme velmi ostré pikantní chuti. Typické použití v jídelníčku Jižní Ameriky.
Pro svou velice silnou chuť je kmín používán v téměř všech indických jídlech. U nás se používá především ke kořenění zelí, kapusty, do polévek a omáček, k rybám, při pečení masa, do pomazánek i ke konzervaci, a v neposlední řadě do chleba a jiného pečiva. Český kmín.
Koření vhodné na zdobení sýrů, do tvarohvých pomazánek a sýrů a na sýry v nálevech.