Vítejte v našem obchodě - Tadeášovo koření

Vítejte v našem obchodě, Tadeášovo koření

nakoupit
Česnek medvědí

Česnek medvědí

Česnek medvědí (Ursinum) roste planě ve velké části Evropy. Listy jsou podobné listům konvalinek, ovšem s typickou vůní po česneku, přičemž chuť je mnohem jemněší než vůně. Je používán jako léčivá rostlina, zelenina a taktéž jako koření. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Česnek plátky

Česnek plátky

Česnek kuchyňský (Allium sativum), též česnek setý, je druh celosvětově známého koření. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Obejm: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Česnek prášek

Česnek prášek

Česnek kuchyňský (Allium sativum), též česnek setý, je druh celosvětově známého koření. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Estragon

Estragon

Pelyněk estragon (Artemisia dracunculus), též zvaný pelyněk kozalec se používá již od starověku jako léčivá rostlina, dále též jako koření. Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Fenykl

Fenykl

Plody fenyklu jsou zdraví prospěšným kořením. Mají charakteristickou vůni, lehce štiplavou, nasládlou chuť.Pro někoho i trpká nebo hořká chuť. Fenykl je velmi oblíbené koření hlavně ve francouzské a italské kuchyni. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Hřebíček celý

Hřebíček celý

Hřebíček se používá ke kořenění sladkých potravin, rýže a masa. Pro své výrazné aroma je i součástí mnoha aromatických směsí. Hřebíček má nasládlou chuť, která často přechází do chutě hořké. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Hřebíček mletý

Hřebíček mletý

Hřebíček se používá ke kořenění sladkých potravin, rýže a masa. Pro své výrazné aroma je i součástí mnoha aromatických směsí. Hřebíček má nasládlou chuť, která často přechází do chutě hořké. Obejm: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Jalovec celý

Jalovec celý

Modro-černé plody svíravé chuti, běžně známé jako jalovec , jsou příliš hořké, aby se jedly syrové a jsou obvykle prodávány sušené jako koření a použity k dochucení masa, omáček a nádivek. Jsou obvykle použity rozdrcené k uvolnění jejich chuti. Větvičky se používají k dochucení ginu. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Jalovec mletý

Jalovec mletý

Modro-černé plody svíravé chuti, běžně známé jako jalovec , jsou příliš hořké, aby se jedly syrové a jsou obvykle prodávány sušené jako koření a použity k dochucení masa, omáček a nádivek. Jsou obvykle použity rozdrcené k uvolnění jejich chuti. Větvičky se používají k dochucení ginu. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Kardamon

Kardamon

Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena kardamomu mají silnou kafrovitou vůni a palčivou chuť. Na Středním východě se přidává do čaje a v Egyptě do kávy. U nás se nejčastěji používá do sladkého pečiva (perníky, koláčky) a malém množství do uzenin. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Kmín římský

Kmín římský

Navzdory českému názvu se nejedná o druh kmínu, ale o jiné koření z jiné rostliny z čeledi miříkovitých. Římský kmín je obvykle drobnější než kmín, ale hlavně má úplně jiné, hořké aroma, takže se jím nedá nahradit. Je však už v Česku běžně k sehnání. Jde o důležitou součást indické kuchyně a koření kari, kterému dodává jeho charakteristické aroma. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Kmín celý

Kmín celý

Kmín je známý především jako kuchyňské koření a zároveň jako lék už od ranného středověku.Kmín známe především jako tradiční koření, ale méně se ví o jeho léčivých účincích. Kmín mletý nebo drcený přidáváme do všech polévek a jídel z „nadýmavých“ zelenin, tím předcházíme zažíva­cím potížím. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Kmín mletý

Kmín mletý

Kmín je známý především jako kuchyňské koření a zároveň jako lék už od ranného středověku.Kmín známe především jako tradiční koření, ale méně se ví o jeho léčivých účincích. Kmín mletý nebo drcený přidáváme do všech polévek a jídel z „nadýmavých“ zelenin, tím předcházíme zažíva­cím potížím. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Kopr

Kopr

Bylina se používá především jako dochucovadlo k rybám a vařenému masu i syrové zeleniny, do mléčných omáček a polévek, pomazánek a salátů. Koprová nať je důležitou součástí jak bylinkového octa, tak nálevu na nakládané okurky, zelí a cibule. Pro zimní zásobu konzervujeme nasekané listy do soli či do octového nálevu. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Koriandr

Koriandr

U koriandru se sbírá plod a list. Koriandr podporuje tvorbu žaludeční šťávy, čímž příznivě ovlivňuje trávení. Čaj z koriandru pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti či nadýmání; je doporučován též v čajové směsi s kmínem. Obklady z koriandru pomáhají při revmatických potížích kloubů. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit