Vítejte v našem obchodě, Tadeášovo koření
Česnek medvědí (Ursinum) roste planě ve velké části Evropy. Listy jsou podobné listům konvalinek, ovšem s typickou vůní po česneku, přičemž chuť je mnohem jemněší než vůně. Je používán jako léčivá rostlina, zelenina a taktéž jako koření. Objem: 60ml
Česnek kuchyňský (Allium sativum), též česnek setý, je druh celosvětově známého koření. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Obejm: 60ml
Česnek kuchyňský (Allium sativum), též česnek setý, je druh celosvětově známého koření. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Objem: 60ml
Hřebíček se používá ke kořenění sladkých potravin, rýže a masa. Pro své výrazné aroma je i součástí mnoha aromatických směsí. Hřebíček má nasládlou chuť, která často přechází do chutě hořké. Objem: 60ml
Hřebíček se používá ke kořenění sladkých potravin, rýže a masa. Pro své výrazné aroma je i součástí mnoha aromatických směsí. Hřebíček má nasládlou chuť, která často přechází do chutě hořké. Obejm: 60ml
Modro-černé plody svíravé chuti, běžně známé jako jalovec , jsou příliš hořké, aby se jedly syrové a jsou obvykle prodávány sušené jako koření a použity k dochucení masa, omáček a nádivek. Jsou obvykle použity rozdrcené k uvolnění jejich chuti. Větvičky se používají k dochucení ginu. Objem: 60ml
Modro-černé plody svíravé chuti, běžně známé jako jalovec , jsou příliš hořké, aby se jedly syrové a jsou obvykle prodávány sušené jako koření a použity k dochucení masa, omáček a nádivek. Jsou obvykle použity rozdrcené k uvolnění jejich chuti. Větvičky se používají k dochucení ginu. Objem: 60ml
Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena kardamomu mají silnou kafrovitou vůni a palčivou chuť. Na Středním východě se přidává do čaje a v Egyptě do kávy. U nás se nejčastěji používá do sladkého pečiva (perníky, koláčky) a malém množství do uzenin. Objem: 60ml
Navzdory českému názvu se nejedná o druh kmínu, ale o jiné koření z jiné rostliny z čeledi miříkovitých. Římský kmín je obvykle drobnější než kmín, ale hlavně má úplně jiné, hořké aroma, takže se jím nedá nahradit. Je však už v Česku běžně k sehnání. Jde o důležitou součást indické kuchyně a koření kari, kterému dodává jeho charakteristické aroma. Objem: 60ml
Kmín je známý především jako kuchyňské koření a zároveň jako lék už od ranného středověku.Kmín známe především jako tradiční koření, ale méně se ví o jeho léčivých účincích. Kmín mletý nebo drcený přidáváme do všech polévek a jídel z „nadýmavých“ zelenin, tím předcházíme zažívacím potížím. Objem: 60ml
Kmín je známý především jako kuchyňské koření a zároveň jako lék už od ranného středověku.Kmín známe především jako tradiční koření, ale méně se ví o jeho léčivých účincích. Kmín mletý nebo drcený přidáváme do všech polévek a jídel z „nadýmavých“ zelenin, tím předcházíme zažívacím potížím. Objem: 60ml
Bylina se používá především jako dochucovadlo k rybám a vařenému masu i syrové zeleniny, do mléčných omáček a polévek, pomazánek a salátů. Koprová nať je důležitou součástí jak bylinkového octa, tak nálevu na nakládané okurky, zelí a cibule. Pro zimní zásobu konzervujeme nasekané listy do soli či do octového nálevu. Objem: 60ml
U koriandru se sbírá plod a list. Koriandr podporuje tvorbu žaludeční šťávy, čímž příznivě ovlivňuje trávení. Čaj z koriandru pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti či nadýmání; je doporučován též v čajové směsi s kmínem. Obklady z koriandru pomáhají při revmatických potížích kloubů. Objem: 60ml