Vítejte v našem obchodě - Tadeášovo koření

Vítejte v našem obchodě, Tadeášovo koření

nakoupit
Kurkuma

Kurkuma

Koření kurkuma je známá také jako indický šafrán. Obsahuje žluté barvivo kurkumin a také proto ji přidáváme jak do sladkých tak do slaných pokrmů k obarvení (rýže, polévky, brambory, těstoviny, omáčky, míchaná vejce, pečiva, těsta, ryby). Kuře, potřené práškem z kurkumy rozmíchaným v trošce oleje, získá při pečení lákavou kůrčičku. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Libeček

Libeček

Libeček lékařský (Levisticum officinale) je mohutná rostlina z čeledi miříkovité (Apiaceae), využívaná hlavně v gastronomii. Pěstuje se na zahrádkách jako koření. Ke gastronomii se využívají všechny její části. Listy jako koření do polévek, omáček, salátů, do pečení. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Majoránka

Majoránka

Majoránka se používá se jako koření na dochucování polévek, omáček a masitých jídel. Ve staročeské kuchyni je nezbytnou přísadou bramborové polévky (bramboračky) a bramboráku (cmundy). Díky svému blahodárnému účinku na trávení se přidává do pokrmů z luštěnin, zelí či jiných tučných jídel. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Muškátový květ mletý

Muškátový květ mletý

Muškátový květ je druh koření. Jedná se o sušený míšek ze semene muškátovníku pravého (Myristica fragrans). Nejedná se tedy vůbec o „květ“, jak naznačuje název. Muškátový květ má sladce-kořeněnou a pryskyřičnatou chuť, ovšem jemnější než muškátový oříšek. Nejčastěji se používá do vývarů, smetanových omáček, pečiva, na přípravu jehněčího masa. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Muškátový ořech celý

Muškátový ořech celý

Muškátový oříšek má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou chuť. Toto koření je ideální pro přípravu masových směsí, do polévek, omáček, zeleniny a obzvláště se hodí na bramborové pokrmy, jako je např. bramborová kaše, bramborová polévka, krokety atd. Ale také sladká jídla jím mohou být obohacena. Množství: 4 kusy

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Nové koření celé

Nové koření celé

Bobule pimentovníku, zvané nové koření, má peprnou a mírně nasládlou chuť. V kuchyni se využívá k nakládání vepřového, hovězího nebo rybího masa. Hodí se do různých druhů marinád, omáček a polévek. Svou chutí dává vyniknout svařenému vínu nebo domácím likérům. V mletém stavu se přidává do sladkého pečiva, cukroví nebo pudinků. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Nové koření mleté

Nové koření mleté

Bobule pimentovníku, zvané nové koření, má peprnou a mírně nasládlou chuť. V kuchyni se využívá k nakládání vepřového, hovězího nebo rybího masa. Hodí se do různých druhů marinád, omáček a polévek. Svou chutí dává vyniknout svařenému vínu nebo domácím likérům. V mletém stavu se přidává do sladkého pečiva, cukroví nebo pudinků. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Oregáno

Oregáno

Oregáno se používá nejčastěji do polévek a omáček (obecně se hodí všude tam, kde se dává majoránka). Oregáno je nepostradatelné k dochucení pizzy a špaget. V Mexiku je součástí chilli. Oregáno je vhodné k tučnějším jídlům, protože zvyšuje vyměšování žluči. Také usnadňuje vykašlávání. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Paprikové floky červené

Paprikové floky červené

Tato paprika má původ ve Španělsku a je považována za jednu z nejkvalitnějších odrůd červené papriky.  Paprika sladká španělská se řadí mezi nejlepší španělské druhy. Nejlépe se hodí do studené kuchyně, kde vynikne její jasná chuť a vůně s lehkým ovocným aroma. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Paprikové floky zelené

Paprikové floky zelené

Sladké papriky drcené na kousky o velikosti 1-2 mm. Nejvíce se používá do pomazánek nebo dresingů, kde vynikne její pěkná struktura. Používají se často v kombinaci s červenými granulemi, protože vytvoří pěknou mozaiku. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Paprika pálivá

Paprika pálivá

Ostře pálivá odrůda španělských paprik. Sušené plody se přidávají do pokrmů celé nebo se melou. Použití je mnohostranné - do masitých slaných jídel, do omáček, sýrů, tvarohů, uzenin, v potravinářském průmyslu, ba i v lékařství. Pálivé druhy jsou nejvíce oblíbeny v tropech. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Paprika sladká

Paprika sladká

Tato paprika má původ ve Španělsku a je považována za jednu z nejkvalitnějších odrůd červené papriky.  Paprika sladká španělská se řadí mezi nejlepší španělské druhy. Nejlépe se hodí do studené kuchyně, kde vynikne její jasná chuť a vůně s lehkým ovocným aroma. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Paprika maďarská

Paprika maďarská

Paprika maďarská patří mezi nejkvalitnější druhy, jaké se na trhu dají sehnat. Je výborná na tepelnou úpravu a zvláště na dobarvení pokrmů, protože za tepla dokáže uvolnit více barviva, než jiné druhy paprik. Samozřejmá je výrazná, sladká chuť a nádherně červená barva. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Paprika uzená

Paprika uzená

Sušená kouřem z dubového dřeva. Uzená paprika je výborná na kuřecí maso i ryby, na pizzu, ve Španělsku se přidává do směsí s rýží (paella) a za studena třeba na tvrdý sýr. Dobře se kombinuje s česnekem. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit
Pažitka

Pažitka

Pažitka je oblíbenou naťovou zeleninou. Obsahuje hodně vitamínů a minerálů, zvláště B2, C, vápník a draslík. (Ze 100 g pažitky získá naše tělo 10 mg vitamínu C.) Má cibulové aroma, které povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení. Používá se čerstvá, ale nedoporučuje se v sušeném stavu, protože ztrácí své aroma. Lepší je pažitku skladovat v zamražené podobě. Objem: 60ml

  • Cena: 45.00 Kč
koupit