Kdo jsme a jaký je náš příběh.. Restaurace, kde můžete ochutnat naše vína. Dovážíme vína z malých rodinných vinařství Itálie, ale i ryzlinky z německé Mosely, francouzské šampaňské, či nově česká vína.
Toto víno pochází z těch nejlepších vinic v Piemontu, po ruční sklizni na začátku října se přistupuje k fermentaci a dvanáctidenní tradiční maceraci. Poté Barbaresco zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 12ti měsíců. Má temně rubínovou barvu, komplexní aroma s ovocnými tóny, tóny lékořice, tabáku a vanilky. Na chuti je skvěle strukturované, s dobře vyváženými taniny, velmi příjemné. Krásně doplní těstoviny s ragú, gnocchi nebo risotto, stejně jako pečené maso, zvěřinu a sýry s plísní. Odrůda: 100
Toto suché červené víno se rodí na vinicích Castellinaldo. Po sklizni a tradiční vinifikaci leží víno 7-8 dní na slupkách a následně zraje v nerezových tancích. Má rubínově červenou barvu s granátovými odlesky, na vůni intensivní, s ostružinovou dochutí. Výborně se hodí k těstovinám, omáčkám a masovým pokrmům. Odrůda: 100% Nebbiolo. Suché víno, zbyt. cukr.: 0,2 g/l, alc.:14%, obsah: 0,75l.
Aroma ranní rosy, ovocných květů a velice jemné tóny peckovin příjemně dráždí čichové buňky. Na patře nám zalichotí tóny broskví a jemná mineralita. V nerezu připravený suchý kabinetní ryzlink pocházející z jedné nejlepších viničních poloh Mosely a navíc z pravokořenné révy. Odrůda: 100% Riesling Polosuché víno, zbytkový cukr: 8g/l, alc.: 11,00%, obsah: 0,75 l.
Na nose cítíme jemné tóny hrušek, trávy a bylin. Na patře jemnou kyselinku a delikátní sladké tóny, které slibují nekomplikované potěšení z pití tohoto ryzlinku. Odrůda: 100% Riesling Polosuché víno, zbytkový cukr: 21 g/l, alc.: 11,00 %, obsah: 1,0 l.
Po ruční sklizni hrozny z kontrolované bio-vegan produkce procházejí fermentací a následným zráním nejprve v nerezových tancích, a poté v dřevěných sudech. Cabernet Sauvignon má rubínově červenou barvu, ovocité aroma, plnou chuť a jemné třísloviny. Výborně se hodí jak k výraznějším veganským jídlům, tak i k masu a zralým sýrům, v případě, že si na našich BIO - vegan vínech chce pochutnat i nevegan. Co jsou BIO vína: BIO víno lze vyrobit pouze z hroznů vypěstovaných a sklizených z ekologicky certifiko
Merlot je příjemně zakulacené a bohaté víno syté barvy. Na nose cítíme travnaté tóny spolu s tóny malin, třešní a višní a nižší kyselinkou. Výborně se hodí k předkrmům, prvním chodům a masovým jídlům, stejně jako k pokrmům smaženým a pečeným i dušeným.lt;/p> Odrůda: 100% Merlot. Suché víno, zbytkový cukr: 0,7 g/l, alc.: 12%, obsah: 10l.
Cabernet je nepochybně jedním z nejvýznamnějších světových vín. Pokud je mladý má divoké a agresivní trávové aroma, které stárnutím přechází do zakulaceného aromatu, rubínové barvy, která může díky prodloužené maceraci přecházet až v krvavě rudou. Cabernet se dobře hodí ke studeným masovým pokrmům a k masům pečeným. Odrůda: 100% Cabernet. Suché víno, zbytkový cukr. 0,6 g/l, alc.: 12%, obsah: 10l.
Typické mikroklima oblasti dává ryzlinku jeho charakteristickou podobu. Má světlou barvu se zelenkavými odlesky, na nose je ovocitý, s vůní broskví a meruněk, je svěží a aromatický. Na chuti je kořenitý, s lehkým tónem muškátu a příjemnou kyselinkou v dochuti. Ryzlink se dobře snoubí s lehkými předkrmy, jídly asijské kuchyně, s rybami a korýši. Odrůda: 100% Ryzlink rýnský. Suché víno, zbytkový cukr: 3,4 g/l, alc.: 13%, obsah: 0,75l.
SLADKÉ VÍNO. Je nezapomenutelným zážitkem pít toto elegantní víno, které je zároveň sladké a přitom jemné. Milovníci vína jej ocení pro jeho výjimečnou chuť, která přetrvává na patře. Barva vína je zlatavě žlutá, s vůní vanilky, medu a nádechem oranžových květů pomerančovníku, marmelády a ořechů. Na chuti je sametové, dobře vyvážené s plným tělem. Hodí se skvěle k sladkým moučníkům, čokoládě, ale může být také podáváno se sýry, kde vynikne krásný kontrast chutí. Víno zraje 24 měsíců v francouzském dubovém
Grappolo Bianco je suché víno. Má světle žlutou barvu, vůně je středně intenzivní a harmonická. Na chuti cítíme hrušku, citrusové plody, pomerančový květ a vanilku. Doporučuje se jako aperitiv, k předkrmům a těstovinám, pizze, bílým masům, rybám, mořským plodům a k sýru. Odrůdy: Trebbiano di Lugana a Chardonnay. Suché víno, zbytkový cukr: 1,1 g/l, alc.: 12%.
Hrozny na výrobu tohoto vína se pěstují v nadmořské výšce 250-300 metrů a sbírají se ručně na konci září. Víno má slámově žlutou barvu se zelenkavými odlesky, bohatou pěnu a jemné perlení. Na nose je velice jemné, elegantní, s jemnou vůní vistárie a akátu, zelených jablek a citrusových plodů. Na chuti je delikátní, výrazně ovocité, s příjemnou kyselinkou. Toto víno skvěle doprovodí Vaše setkání s přáteli, dobře se hodí k lehkým pokrmům, polévkám, bílému masu a lehké úpravě ryb. Výborně se též snoubí s de
Magnum, nebo-li MG, je označení velikosti obsahu láhve o objemu 1,5l. Tato ne moc běžná velikost lahve je nejen skvělým dárkem, či zpestřením na prostřeném stole, ale má také svůj příběh. Tyto lahve mají větší podíl ruční práce při jejich výrobě, jsou těžší než dvě lahve o objemu 0,75l dohromady, protože se při jejich výrobě spotřebuje více skla, aby vydržely tlak, který se v této láhvi prosecca ukrývá. Hrozny na výrobu tohoto vína se pěstují v nadmořské výšce 250-300 metrů a sbírají se ručně na konci zář
Millesimato prosecco znamená v překladu ročníkové prosecco - nejvyšší možná kvalita DOCG prosecca. Klasické prosecco je směsí několika ročníků, aby se udržela pokaždé stejná chuť, ročníkové prosecco v sobě odráží kvalitu vybraných hroznů daného roku. Hrozny na výrobu tohoto prosecca se pěstují v nadmořské výšce 250-300 metrů a sbírají se ručně na koci září. Toto víno má slámově žlutou barvu se zelenkavými odlesky, jemné, ale bohaté perlení. Květinová vůně spolu s ovocitou chutí a celkovou suchostí vína j
ROČNÍKOVÉ PROSECCO - nejvyšší možná kvalita DOCG prosecca. Hrozny na výrobu tohoto prosecca se pěstují v nadmořské výšce 250-300 metrů a sbírají se ručně na konci září. Víno má slámově žlutou barvu se zelenkavými odlesky, bohaté perlení a krásnou pěnu. Na vůni rozpoznáváme květy vistárie, akátu, vůni zelených jablek a citrusů. Na chuti cítíme intenzivní ovocitost. Toto víno se hodí jako doplněk Vašich výjimečných momentů, k předkrmům, lehkým jídlům, a to hlavně k vařeným pokrmům z ryb. Odrůda: 100% Glera
Hrozny na výrobu tohoto prosecca se pěstují v nadmořské výšce 250-300 metrů a sbírají se ručně na konci září. Víno má slámově žlutou barvu se zelenkavými odlesky, jemné perlení a bohatou pěnu. Na vůni je velmi jemné, s lehkou vůní vistárie a akátových květů, citrusových plodů a zelených jablek. Na chuti je delikátní, intensivně ovocité, s jemnou kyselinkou v závěru. Toto prosecco se hodí skvěle jako aperitiv a doprovodí výjimečné okamžiky Vašeho dne. Výborně se hodí k lehkým pokrmům, polévkám, bílému masu