Špičkové delikatesy a speciality ze Španělska ✓ Jsme přímý dovozce ✓ Expert na španělské potraviny od roku 2010 ✓ Široký sortiment skladem ✓ Dárková balení specialit
Vyzkoušejte jemné artyčoky, které vůbec nejsou kyselé, a mají přirozenou chuť. Jsou luhovány s rostlinným olejem (slunečnicový + extra panenský olivový olej odrůdy arbequina), který podtrhuje jejich původní chuť. Mají nízký obsah soli a jsou tedy velmi zdravé (obsahují 0,26 gramů soli na 100 g).
Klasická, jednoduchá, ale velmi dobrá rajčatová omáčka, která je ideální na špagety! Tuňáková omáčka je ve středomořských zemích častým doplňkem těstovin a prvním chodům dodává krásnou jemnost a chuť. Náš TIP: Omáčka bude chutnat i dětem. A vy zase oceníte především rychlost přípravy. Skvěle chutná po celý rok a jde o lehké jídlo, které malé strávníky vždy potěší. Těstoviny k omáčce vybírejte podle vlastní chuti. V případě, že budete jíst ihned po uvaření, zvolte špagety. Pokud budete jíst poz
lt;p>Milujete rajčata? V tom případě jsou pro vás tahle sušená a ručně zpracovaná rajčata z Itálie perfektní volbou! Využijete je jak v teplé, tak ve studené kuchyni. A v kombinaci s rýží, těstovinami nebo pod masem mají dokonce výraznější chuť než rajčata čerstvá. Náš TIP: Použijte je na tmavém chlebu, přidejte kapary a zaručeně vytvoříte originální a nezapomenutelný předkrm. Skvěle ale chutnají také v salátech a k vařenému masu.
Lanýžový krém je dokonalý zážitek pro ty nejvybranější jazýčky. Je vyrobený jen z originálních surovin, zachovává to nejlepší z chuti lanýžů a zároveň je krásně jemný. Náš TIP: Krém doporučujeme využít k dochucení tagliatelle, pizz se sýrem Castelmagno, mozzarellou, čerstvými hříbky a vynikající šunkou nebo na čerstvě upečené krutony se sádlem Colonnato.
Vše co Vás mohlo zajímat: Hodí se do salátů, na chléb s máslem, jako červené pesto, do sendvičů, či jen tak pro chuť. Jednoduše řečeno, hodí se na mnoho a mnoho způsobů. Náš TIP: Použijte je na tmavém chlebu, přidejte kapary a zaručeně vytvoříte originální a nezapomenutelný předkrm. Skvěle ale chutnají také v salátech a k vařenému masu.
Vše, co by vás mohlo zajímat: iberská paštika je řemeslná paštika ve venkovské stylu, vyrobená z iberského vepřového masa. Má nádech brandy, který podtrhuje jeho aroma a sladkost. Paštika je dobře roztíratelná a skvěle chutná na čerstvém chlebu, francouzské bagetce či opečeném toastu. Hodí se vědět: Jako typickou venkovskou paštiku si ji nejlíp vychutnáte se sklenkou dobrého červeného vína plnějších tvaru.
Hledáte drobný dárek, který potěší? Zkuste tenhle exkluzivní set s výběrem španělských paštik. A nezapomeňte na picos! Co v boxíku najdete? 2x Pěna z patatery s medem Patatera je speciální uzenina z španělské Extremadury. Je podobná chorizu, ale na rozdíl od něj obsahuje brambory. Patas jsou brambory, proto název patatera. Vyzkoušejte tuhle dobrotu jako krémovou paštiku. Je perfektní jako tapas na bagetku nebo na toast, ale i na topinku, kde se krásně rozteče. Doporučujeme ji doplnit také plátkem dobrého
Mladé výhonky se konzumují jen ve fázi, kdy se pupeny chřestu začínají otevírat. Voda tvoří 93 % chřestu, je proto nízkokalorický, ve sto gramech této zeleniny je asi 20 kcal. Chřest obsahuje spoustu látek prospěšných lidskému tělu, jako jsou vápník, hořčík, zinek, nechybí vláknina, bílkoviny a vitamíny C, E, K, řada vitamínů B a další Skvělý jako samostatná chuťovka, nebo jak doplněk k uzeninám a sýrům.
Směs mořské soli a kajenského pepře ocení každý milovník pikatních jídel. Perfektně se totiž hodí na něco ostřejšího, omáčky nebo saláty. Náš TIP: Doporučujeme směs přidat jako dosolení až po dovaření, aby se maximálně zachovala chuť a aroma.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Veškeré hrozny, ze kterých vyrábíme naše vína pocházejí z našich vinic. Vše, co z našich vinic získáme, proměníme ve víno, které vyjadřuje povahu Tineda, současně s inspirací. Vinařství pracujeme tak, že to, co z těchto hroznů získáme, se přemění na víno, které vyjadřuje povahu Tinedo, se současnou inspirací. Vína Tinedo, jsou terroir, ve kterých všechny původní révy naší oblasti, sdílejí stejné podmínky klimatu, půdy, přírodních živin a péče, hrozny každé
Vše co by Vás mohlo zajímat: Veškeré hrozny, ze kterých vyrábíme naše vína pocházejí z našich vinic. Vše, co z našich vinic získáme, proměníme ve víno, které vyjadřuje povahu Tineda, současně s inspirací. Vinařství pracujeme tak, že to, co z těchto hroznů získáme, se přemění na víno, které vyjadřuje povahu Tinedo, se současnou inspirací. Vína Tinedo, jsou terroir, ve kterých všechny původní révy naší oblasti, sdílejí stejné podmínky klimatu, půdy, přírodních živin a péče, hrozny každé
Ochutnejte kvalitní salámek z toho nejlepšího masa. Morcon iberico je vyrobený z iberských vepřů a je velice podobný chorizu. Liší se však od něj tím, že je méně tučný. Kromě rozdílu v menším množství tuku také pochází z jiné oblasti. Zatímco chorizo je celonárodní lahůdkou, morcon je speciální delikatesa z oblastí Extremadura a Andaluzie.amp;nbsp; Má delší dobu zrání, která trvá minimálně tři týdny, a nadívá se do hrubého střeva. Hodí se vědět V gastronomii se používá podobně jako chorizo. Ve stude
Vše co by Vás mohlo zajímat: Veškeré hrozny, ze kterých vyrábíme naše vína pocházejí z našich vinic. Vše, co z našich vinic získáme, proměníme ve víno, které vyjadřuje povahu Tineda, současně s inspirací. Vinařství pracujeme tak, že to, co z těchto hroznů získáme, se přemění na víno, které vyjadřuje povahu Tinedo, se současnou inspirací. Vína Tinedo, jsou terroir, ve kterých všechny původní révy naší oblasti, sdílejí stejné podmínky klimatu, půdy, přírodních živin a péče, hrozny
Vše co by Vás mohlo zajímat: Orza je velká hliněná nádoba podobná džbánu s kulatým otvorem nahoře. Tradičně se používá k uchovávání potravin v sádle, zejména vepřového masa po každoroční matanze neboli porážce . S příchodem chladicích zařízení se orzas stal téměř zastaralým, ale úžasná chuť tohoto pokrmu vás přiměje vrátit se do minulosti. Lomo de orza je vepřové maso, vepřový hřbet dle aragonského receptu. My Vám ho přinášíme ve formě paštiky, která se skvěle hodí na bagetku, topinku nebo jen tak s Pico
Hledáte víno, které se hodí k rybám a plodům moře nebo paelle? Ochutnejte tenhle španělský kousek. Jde o víno odrůd Sauvignon blanc a Muškát. Má žlutou barvu s odstíny zelené a intenzivní aroma, ve kterém vynikají především tóny květu (jasmínu, růže a citrusových květů) a ovoce (broskví, hrušek a pomela).