Špičkové delikatesy a speciality ze Španělska ✓ Jsme přímý dovozce ✓ Expert na španělské potraviny od roku 2010 ✓ Široký sortiment skladem ✓ Dárková balení specialit
Vše, co by Vás mohlo zajímat: Estofado de lentejas – neboli dušená čočka je skvělá volba jak vychutnat čočku v kombinaci s chorizem a zeleninou. Dušená s chorizem, bramborem, mrkví v báječné omáčce se zeleninou pošírovanou na olivovém oleji. Také s pouhými 4,3 % tuku. Dušené luštěniny Rosara mají stejnou kvalitu a záruku jako naše přírodní luštěniny: jemné, slupka není znatelná a chuť je zcela přirozená. Náš TIP: Estofado de lentejas si skvěle vychutnáte se sklenkou vychlazeného
Tímto exkluzivním výběrem španělských delikates potěšíte jak muže, tak ženy. Jedná se totiž o vskutku povedené kousky. Balíček je nakombinovaný tak, aby se při jeho rozbalení rozzářily oči každého milovníka masa a na své si rozhodně přišel i ten, kdo má rád sýry. Jednoduše se jedná o kombinaci toho nejlepšího ze světa španělských specialit. Pokud víte o někom, kdo si rád pochutnává, s tímhle dárkem neuděláte chybu.
Lomo je španělská specialita, sušený vepřový hřbet ve střívku jemně nakořeněný. Jeho výroba a zrání je podobná jako sušených šunek Jamón. Toto LOMO je vyrobeno ze iberského prasete které je krmeno běžným krmením. Je to křížené prase kde matka je Iberské a otec je z plemene Duroc. Cebo značí že prase bylo krmené běžným krmením. Vakuově balené kousky o váze cca 180G. Cena je za jeden kus a je konečná . Skladování do 30 stupně.
Picos je tradiční španělské trvanlivé sušené pečivo, které se snoubí se sýry, sušenou šunkou, uzeninami, olivami nebo paštikami. Vše, co by vás mohlo zajímat: Název picos vznikl od tvaru pečiva, které připomíná picos- hory (třeba picos de Europa). Je to Váš geniální kamarád v domácnosti, protože s picos se Vám už nikdy nestane že Vás překvapí návštěva a Vy nemáte pečivo. Picos se skvelě hodí k paštikám (ideálně nabírat paštičky picos) skvělá kombinece je napíchnout na picos olivu. Omotat kus
Vše, co by vás mohlo zajímat: Jamon, neboli sušená šunka. Jamon York, šunka jako ji známe my, tedy dušená klasická šunka. A toto je jiný způsob jak jí vychutnat. Skvělý, lehce roztíratelný krém, který vychutnáte samostatně s picos, na bagetě s máslem nebo s olivovým olejem. Můžete přidat plátek sýra, olivy. Hodí se vědět: Krémové na jemně udělané paštiky jsou ve Španělsku populární jako snídaně. Dopřejte si Desayuno Ibérico (španělskou snídani) v pohodlí svého domova. Snídá
Kulatá bílá fazole odrůdy Manteca znamená ve španělštině máslo nebo krémový. Bílá fazole je známá také jako “bílá máslová” a je charakteristická svou měkkostí a máslovou strukturou. Náš TIP: Bílé fazole Manteca mají v gastronomii široké využití. Jsou naprosto fantastické do zeleninových salátů. Uvaříte z nich perfektní fazolový guláš nebo jeho španělskou národní verzi Fabada Asturiana. Skvělé jsou s chorizem nebo se španělskou zabijačkovou pochoutkou morcilla. Výborně se také kom
Hledáte rajčata, která chutnají opravdu rajčatově? Dobrá sušená rajčata pozvednou každé jídlo do nebeských výšin. A právě taková jsou tahle rajčata ze Španělska. Jsou to kulaťoučká organická rajčata sušená na slunci a ochucená dobrým organickým extra panenským olivovým olejem Arbequina. Mají jemnou, šťavnatou a intenzivní chuť. Také všechny použité ingredience pochází přímo z oblasti Španělska. Náš TIP: Rajčata mají intenzivní rajčatovou příchuť a díky své jemnosti a zároveň šťavnatosti se hodí pro
Vše co by Vás mohlo zajímat: Inkoust je černý pigment uvolňovaný sépiemi široce používanými ve středomořské kuchyni. Náš tip: K rýžovým pokrmům, těstovinám, rybám nebo dušenému masu. Široce se používá pro černou rýži, tradiční valencijské jídlo, nebo špagety al nero s krevetami, tradiční italské jídlo.
Patříte vy nebo vaši blízcí mezi milovníky mořských plodů? V tom případě rozhodně musíte vyzkoušet tyhle mušle. Jsou ve vlastním nálevu, takže zůstane zachovaná jejich přirozená chuť. Využijete je jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Perfektně se hodí jako tapas, ale můžete si z nich připravit i skvělou paštiku. A rozhodně je můžeme doporučit také v oblíbené paelle. Tím ale možnosti rozhodně nekončí, uvařit můžete i guláš z plodů moře. Náš TIP: K mořským plodům neodmyslitelně patří sklenka bíl
Patříte mezi milovníky tuňáka? Vyzkoušejte tohle tuňákové potěšení, ve kterém kromě bílého tuňáka najdete také cukety, cibuli, červenou a zelenou papriku a extra panenský olivový olej. Pořádně šťavnatá a návyková dobrůtka! Náš TIP: Pochutnat si na něm můžete za studena, je ideální jako tapas. Využijete ho i jako předkrm nebo přísadu do salátů, tortil a empanád. Obzvlášť hezky vynikne se sklenkou dobře vychlazeného bílého vína.
Vyzkoušejte španělskou hvězdu mezi krémy z mořských plodů! Má tak krémovou a příjemnou texturu, že to vypadá jako by byl vyrobený těsně před ochutnávkou. Základ krému z mořských plodů tvoří opravdové mořské plody, především krevety, úhoř kongerský a také směs zeleniny. Korýši nepocházejí ani z dehydrované ani z koncentrované směsi nebo extraktů. Krém byl vyrobený bez barviv, zahušťovadel (škrobů a podobných), konzervantů i zvýrazňovačů chuti. Nic takového v něm nenajdete. A má také pouze 5 % tuku.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Z kantabrijského pobřeží nám jeden po druhém vozí ty nejlepší Bonitos del Norte, neboli tuňáky křídlaté (thunnus alalunga), a my je děláme čerstvé a stáčíme do velice kvalitního olivového oleje. Vzniká tak jedinečná delikatesa, kterou si nejlíp vychutnáte za studena jen s kouskem pečiva. Hřbety jsou přírodní kousky ryby a nejsou formované z drobků nebo podobně. Řemeslná příprava je patrná: šťavnatý, křehký hřbet s nádechem olivového oleje. Mají také nízký
Už jste vyzkoušeli nugát ze sušeného ovoce? Vyrábí se ručně a jde o tvrdý nugát, který kombinuje nejrůznější druhy oříšků - jako arašídy, kešu, lískové ořechy, mandle, vlašské ořechy nebo pistácie.
Tradiční čokoláda El Artesano je vyrobená z toho nejlepšího kakaa a mandlí. El Artesano je v městečku Jijona tradičním výrobcem Turronu a čokolád. Jde o rodinnou firmu, která se výrobě věnuje již po několik generací a zakládá si na originálním výrobním postupu a jen těch nejkvalitnějších surovinách. Zajímal by vás příběh španělské čokolády? Pojďte se s ním seznámit.
Že jste ještě neslyšeli o pochoutce s názvem Turrón? Jde o typickou španělskou cukrovinku, která se podobá tureckému medu. Nejčastěji se s ní můžeme setkat o Vánocích, kdy má na stole své čestné místo. Vyrábí se ze včelího medu, cukru a mandlí a rozlišujeme tvrdý Turron (tzv. Turron duro) a měkký Turron (tzv. Turron blando). Turron de Alicante z této nabídky patří mezi měkké Turrony. El Artesano je tradičním výrobcem Turronu (mandlových krémů) a čokolád z měst