O nás. Jsme ekofarma, která se nachází v panenské přírodě Bílých Karpat. Většinu surovin si pěstujeme sami a jen nezbytné minimum dokupujeme od ostatních farmářů. Vše, co pěstujeme, je bez použití jakékoliv chemie a pesticidů. Naší prací navazujeme na generace sedláků, kteří zde po staletí půdu takto…
Osvěžující sirup s vůní jablek a rozmarýnu, tento v BIO kvalitě. Úžasný pro výrobu limonád. Jablka i rozmarýn pěstujeme v panenské přírodě Bílých Karpat.
Lahodný sirup z BIO hrušek a máty - přirozeně velmi sladký, dětmi milovaný.
Jablka a výrobky z nich jsou dodnes důležitou součástí našeho jídelníčku a mají své nezastupitelné místo ve výživě. Jsou totiž výtečným zdrojem vitamínů, přírodního cukru, pektinů, ovocných kyselin a dalších přírodních látek.
Česká paprika naložená spolu s cibulí a oregánem ve sladkokyselém nálevu. Báječná příloha k masům a výborně chutná i na chlebu s máslem.
Nálev z popence připravíme z kávové lžičky sušené nati, zalijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 10 minut vyluhovat.
Na co se dá voňavý sirup vlastně využít?Především k přípravě vynikající domácí limonády. Sirup zalijete dobře vychlazenou vodou, kdo má rád, může použít perlivou, přidáte kolečko citronu a pár kostek ledu. Přihodit můžete také pár lístečků máty, která nápoji dodá osvěžující příchuť.
Sirup z natě máty peprné, který je krásně voňavý, osvěžující a chutný. Řeďte vodou v poměru 1:5.
Nakládané mladé výhonky BIO česneku jsou křupavou, jemně pikantní přílohou k sýrům či masům.
Sirup vyrobený z bazalkového výluhu. Užívejte 3x denně čajovou lžičku.
Sirup z natě majoránky, který můžete užívat 3x denně na lžičku. Majoránka podporuje trávení a normální funkci střevního traktu. Dále přispívá k normální činnosti nervové soustavy a pečuje o emoční komfort, duševní pohodu a zdravý spánek.
Sirup z popence z čistého prostředí jižní Moravy. Můžete užívat 3x denně na lžičku.
Vyzkoušejte aromatický a příjemně sladkokyselý sirup ze vzácných oskoruší. Jeřáb oskoruše patří mezi opomíjené ovocné dřeviny. Plody mají vysokou nutriční hodnotu a strom je považován za léčivý. V dnešní době je oskoruše poměrně vzácná. Tyto stromy najdete hlavně u nás na jihovýchodní Moravě.
Vynikající snoubení chutí - šťavnatá jablka, šípky, BIO třtinový cukr a špetka skořice. Kombinace, která vám vykouzlí úsměv na tváři :-)
Vzhledem k tomu, že byl rakytník až donedávna využíván převážně lidovým léčitelstvím v původních oblastech, jsou jeho komplexní léčebné účinky, které nyní objevuje i moderní západní věda, velmi překvapivé. A navíc má lahodnou kyselkavou chuť.
Zajímavá příloha k masům a sýrům, ve které chuť rozinek báječně doplňuje kyselkavou chuť jablek.