Pohanková mouka z loupané pohanky čerstvě mletá na kamenném mlýně z přirozeně bezlepkové, suroviny Čerstvě umletá pohanková mouka je vyrobena tradičními postupy prostřednictvím mlýnských kamenů, technologií ověřenou našimi předky několik tisíciletí. Mletí probíhá pomalými postupy za studena. Mezi otáčejícími se kameny si zrno uchová obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin. Vláknina takto umleté mouky má podobu jemných granulek, což je pro trávení přirozenější narozdíl od mouky
Brambory sušené mleté z přirozeně bezlepkové suroviny. Bramborová polohrubá mouka Bramborová mouka se vyrábí z celých brambor, ty se pak usuší a rozemelou na mouku. Bramborová mouka je často zaměňována s bramborovým škorem, který se však zpracovává pouze ze škrobové části bramboru. Bramborová mouka snadno absorbuje tekutiny a je vhodné ji kombinovat s jinou moukou. Díky schopnosti pohlcovat tekutiny je také velmi vhodná jako zahušťovadlo polévek a omáček. Používá se v malém množství na vylepšení chuti a
Datle Deglet Nour Lahodné vypeckované datle, středně šťavnaté, vyšší kvality bez přidaného cukru a konzervantů Země původu: Alžírsko Nutriční hodnoty na 100g: Energie:1178/281kJ/kcal, tuky 0,068g,z toho nasycené mastné kyseliny 0,032g, sacharidy 75g z toho cukry 63,4g,vláknina 8g, bílkoviny 2,5g sůl 0g
Mandlová mouka z neloupaných odtučněných mandlí - lisováno za studena do studené i teplé kuchyně. Mandlová mouka vyrobena za studena šetrnými postupy /uchovány cenné látky/, z odtučněných kvalitních neloupaných mandlí, při lisování za studena. Má nasládlou chuť. Raw kvalita Mandlová mouka je přirozeně bezlepková a je vhodná k pečení, stejně tak do studené kuchyně jako přísada k müsli a dezertům, ke zjemnění omáček, zmrzliny. Nutriční hodnoty mandlové mouky ve 100 g: 12 g Tuk 10 g Sacharidy 45 g
Rýžová mouka lepivá Lepivost způsobuje vysoký obsah škrobu obsažený v zrnech Je všestranná a vhodná pouze pro tepelné zpracování - na slané i sladké pečení, zahušťování, výrobu omáček a bešamelu, výrobu tradičních asijských pokrmů (např. knedlíčky Dim Sum) a dezertů Lepivá (lepkavá) rýže je krátkozrnnou odrůdou rýže. Mouka z bílé lepivé rýže má skvělé zahušťovací a pojivové vlastnosti. V bezlepkovém pečivu nahradí chybějící lepek. Můžete jí použít až 25 % z celkového množství mouky
Pastinák sušený mletý Mletý pastinák se hodí do polévek, omáček, k zahuštění, pomazánek a nádivek, smothies, jogurtů, zeleninových džusů. Pro pečení i vaření. je důležitou listovou zeleninou. Složení: pastinák sušený mletý 100%
Mrkvev šušená mletá Lze použít do polévek, omáček, zavařenin a všech druhů vařených jídel. Složení: 100% sušená mrkev mletá
Pastinák sušený mletý Mletý pastinák se hodí do polévek, omáček, k zahuštění, pomazánek a nádivek, smothies, jogurtů, zeleninových džusů. Pro pečení i vaření. je důležitou listovou zeleninou. Složení: pastinák sušený mletý 100%
Mrkvev šušená mletá Lze použít do polévek, omáček, zavařenin a všech druhů vařených jídel. Složení: 100% sušená mrkev mletá
Květák sušený mletý Mletý květák se hodí do polévek, omáček, k zahuštění, pomazánek a nádivek, smothies, jogurtů, zeleninových džusů. Pro pečení i vaření. je důležitou listovou zeleninou. Složení: Květák sušený mletý 100% Původ: Česká republika
Kapusta sušená mletá Mletá kapustat se hodí do polévek, omáček, k zahuštění, do jídel z vajec, pomazánek a nádivek, smothies, jogurtů, zeleninových džusů. Pro pečení i vaření. je důležitou listovou zeleninou. Složení: Kapusta sušená mletá 100% Původ: Česká republika
Kapusta sušená mletá Mletá kapustat se hodí do polévek, omáček, k zahuštění, do jídel z vajec, pomazánek a nádivek, smothies, jogurtů, zeleninových džusů. Pro pečení i vaření. je důležitou listovou zeleninou. Složení: Kapusta sušená mletá 100% Původ: Česká republika
Celer sušený mletý 100% mletý kořen celeru krémové barvy, výrazné aroma Používá se do polévek, omáček, na pečení masa, na saláty. Působí protizánětlivě, močopudně, podporuje činnost ledvin a trávení, zpevňuje cévy. Je vhodný pro diabetiky, revmatiky a při obezitě.
Zázvor sušený mletý Vynikne na drůbežím mase, dává se do perníků a kompotů, k zelenině, dochucení rýže, ovocných salátů, zvýrazní nádivky i marinády na zvěřinu. Zázvor je součástí celé řady směsi koření.
Šafrán má ostře-hořkou chuť, které si ale při běžném přidání do jídla jen stěží všimneme. Trpká chuť je způsobena látkou zvanou picrocrocin. Sušením vzniká aldehyd tzv. šafranal, který je odpovědný za typickou šafránovou chuť. Vedle šafranalu obsahuje koření celou řadu dalších aromatických sloučenin, jako např. isophoron nebo krozin, odpovědných za zlatou barvu. Tento fakt byl v historii často využíván při barvení nejrůznějších materiálů. 100 gramů šafránu odpovídá asi 350 kaloriím. Největším